Hoofdstuk 74.

162 6 3
                                    

'Die meid moet niet roken en van dat geld dingen gaan kopen voor de baby.' zei Jens, Max sloeg zijn armen om me heen. Toen het was afgelopen ging ik me klaar maken, ik ging naar boven en ging mijn make up doen. 'Max!' riep ik, Max kwam naar me toe 'wat moet ik aan?' vroeg ik, Max lachte 'doe die zwarte jurk aan.' zei Max 'die staat je zo leuk.' ik deed wat Max zei en deed die zwarte jurk aan, ik deed paars/rode lippenstick op. 'Kom wij gaan samen de ballonen ophalen.' zei Femke die ineens mijn kamer binnen kwam lopen, ik lachte en gaf haar een knuffel. Femke en ik gingen naar de auto 'past het wel in de auto?' vroeg ik, Femke knikte 'vast wel.' zei ze. 'Hallo, gister had mijn vriendje een bestelling gedaan van ballonen.' zei ik 'ja, dat klopt.' zei de medewerker, ik betaalde het en kreeg een doos terug.

Gelukkig paste hij wel in de auto, Femke en ik gingen naar huis, we stonden buiten te wachten op mijn moeder, Max en Jens, ik moest naar binnen om iets te pakken voor Femke, toen ik weer naar buiten kwam zag ik iedereen netjes in de auto zitten. We gingen naar het park, de ouders van Max namen een tafel mee en bordjes, ik had om 2 uur afgesproken. De oma van Max kwam als één van de eerste 'wat een leuk buikje heb je.' zei ze 'hoeveel weken ben je nou?' '13 weken.' zei ik, de oma van Max beschouw ik als mijn eigen oma, Boy, de hond van oma, kwam op me afrennen 'hallo boy.' zei ik.

Ze kwamen één voor één naar het grasveldje, ze maakte allemaal een klein praatje met Max en mij. 'Max, jij moet gaan praten.' zei ik tegen hem 'hoezo?' vroeg hij 'het zit in jou buik.' 'maar ik kan echt niet voor een grote groep praten.' zei ik 'geen probleem, schatje.' zei hij 'blijven jullie 3 maar lekker naast me.' ik glimlachte. 'Heel erg bedankt dat jullie er allemaal zijn.' zei Max, ik keek naar hem toen hij aan het praten was, ik kreeg kriebels in mijn buik, het leek net alsof ik opnieuw verliefd op hem werd, de tranen stonden in mijn ogen toen ik om me heen keek, dat zoveel mensen er voor me zijn en dat zoveel mensen me steunen. 'Gister zijn Luca en ik naar de verloskundige geweest.' zei Max 'ze konden het geslacht zien en dat hebben ze opgeschreven.' 'we hebben een eeneiige tweeling.' zei ik, Max keek me met een lieve glimlach aan 'in deze doos zitten ballonen in de kleur van het geslacht.' zei Max .

Mijn moeder kwam aan met de doos er stond in grote letters op "it's a.." Max en ik deden de doos open, ik deed mijn ogen dicht terwijl ik hem open maakte. Ik hoorde mensen lachen, ik deed mijn ogen open en zag dat de ballonen zwart waren, ik keek geschrokken naar Max, er was één super grote ballon. Max gaf me een naald, hij hield de ballon vast, ik prikte de balloon door, er vielen allemaal roze glitters over Max en mij heen. 'Twee meisjes!' riep iedereen, Max sloeg zijn armen om me heen en trok me naar hem toe, hij gaf me een knuffel en een dikke zoen 'ik heb nog iets.' zei Max, hij ging naar de auto en kwam met een taart terug. 'Snij deze maar open.' zei hij, het was een taart. En ook de vulling van de taart was roze.

Iedereen was aan het eten van taart met een roze vulling. 'Gefeliciteerd!' riep iemand die aan het hard lopen was 'dank u.' zei ik 'Luca!' riep Femke 'ja!' riep ik terug, ze sloeg haar armen om me heen 'gefeliciteerd mama!' riep ze weer, ik glimlachte, ze gaf Max een knuffel 'ik heb wel een naam.' zei ze 'nou?' vroeg Max 'Anna en Elsa!' riep Femke, Max stikte bijna in zijn taart, ik begon heel hard te lachen en ik kwam er ook niet meer uit. 'Nu kunnen we gaan shoppen.' zei Femke even later, ik glimlachte. Iedereen kwam naar me toe en feliciteerde me 'ik heb nog wel een paar kleertje die Lieve nog aan had.' zei de moeder van Max 'maak je maar geen zorgen om kleertjes.' zei mijn moeder 'ik denk dat dat wel goed komt.' ik glimlachte. Ik ging naar Max en gaf hem een knuffel 'dank je.' zei ik 'ik zag een keer 4 handen op één buik en de ouders van die jongen brachten haar gewoon naar een abortus kliniek.' Max sloeg zijn armen om me heen 'en andere willen geen contact meer.' zei ik, de tranen liepen weer over mijn wangen 'ik ben gewoon zo blij dat je me het liet houden en dat je er voor me bent.' 'we hebben het samen gedaan en gaan het ook samen doen.' zei hij, ik knuffelde Max zo hard als ik kon.

2 weken later.

'En hebben jullie al nagedacht over de namen van de meiden?' vroeg Amanda, Max en ik keken elkaar aan en schudde met onze hoofd 'dit meisje hier is klein.' zei ze 'maar dat is niet erg, tweelingen zijn over het algemeen iets kleiner dan andere baby's.' ik pakte mijn telefoon en ging kijken 'Lotte.' zei ik, ik keek naar Max, hij keek naar de monitor waar hij de baby's zag, hij knikte, Amanda maakte een foto van die baby en printte hem uit. 'Zal ik Lotte er bij schrijven?' vroeg Max aan mij, ik knikte 'alleen dan nog voor die andere dame een naam.' zei ik 'ik maak er alvast een foto van en dan kunnen jullie haar zelf een naam geven.' zei Amanda. Max en ik liepen naar buiten 'Mula, kom hier!' hoorde ik een moeder schreeuwen, Mula rende de weg op, Max schoot ineens weg, hij tilde het meisje op en rende naar de over kant. Hij heeft het meisje gered dacht ik bij mezelf.

Max en ik stapte in 'je bent een held.' zei ik tegen hem, hij lachte 'wat dacht je van Mila?' vroeg hij, ik lachte en knikte, ik pakte de foto en schreef Mila er boven 'Lotte en Mila.' zei Max en hij legde zijn hand op mijn buik 'Lotte en Mila.' zei ik, ik pakte mijn telefoon en ging Femke bellen 'hoezo ga je Femke bellen?' vroeg Max 'ze heeft dan wel niet de namen bedacht maar mag ze wel als eerst weten.' zei ik, Max lachte 'Mila en Lotte.' zei ik toen Femke op nam 'dat is zo leuk!' zei Femke 'de eerste letter van hun naam is ook jullie eerste letters.' 'daar hadden Max en ik nog niet aan gedacht.' zei ik 'maar hoe komen jullie op Lotte en Mila?' vroeg ze 'Lotte is de baby die kleiner is dan de ander.' zei ik 'en ik heb net een meisje gered die Mula heet en ik dacht ineens aan Mila, dat vond ik een mooie naam, zei het tegen Luca en die vond het ook mooi.' ik hoorde Femke lachen, het is zo fijn want Max en ik waren het meteen eens over de namen.

Sorry dat ik ineens 2 weken over sla en ik kan jullie vertellen dat ik dat vaker ga doen. Maar wat vinden jullie dat het meisjes zijn en wat vinden jullie van de namen?

Luca.Where stories live. Discover now