Hoofdstuk 32.

260 10 0
                                    

Jens en ik werden wakker op de bank, niet vies denken het is mijn tweeling broer. We werden door een telefoontje wakker 'hallo met uh Luca.' zei ik 'Luca, waar ben je?' vroeg Femke boos 'thuis.' zei ik 'Luca, je laat me niet alleen hier!' zei Femke 'dit kan je niet maken, je komt naar school.' ik begon te lachen 'ja, ik kom, ik ga me klaar maken.' zei ik. 'Kom mee, je vriendin heeft je nodig.' zei ik tegen Jens. Jens kreeg een glimlach op zijn gezicht.

Jens en ik liepen rustig over het schoolplein. Ik hoorde iemand kloppen op het raam, het was Femke die als een malloot stond te dansen. Ik weet 100% zeker dat zij iedereen aan het lachen kan maken. 'Hehe, ik dacht familie Kuijper komt niet meer.' zei meneer de Zeeuw. 'Welk vak is dit?' vroeg ik 'rekenen.' zei Max 'Femke, je had me ook kunnen waarschuwen!' zei ik boos 'dan kwam je helemaal niet.' zei Femke, ik rolde met mijn ogen 'tuurlijk kwam ik dan niet.' zei ik.

'Ga maar naar meneer van Dijk.' zei meneer de Zeeuw 'ik ben nog niet eens binnen.' zei ik, maar voordat er problemen kwamen liep ik naar beneden. 'Hallo Luca.' zei meneer van Dijk 'hallo.' zei ik. Het voelde niet meer als een straf om hier heen te gaan, het voelt eigenlijk als een les, alleen dan veel fijner. 'Luca, ga eens zitten.' zei meneer van Dijk. 'Wat is er?' vroeg ik 'wil jij nog een thema?' vroeg hij, ik schudde mijn hoofd, ik wist dat het meteen over het gemaskerde bal ging. Voor de mensen voor wie het nog niet duidelijk is.

Er is een gemaskerd bal, omdat meneer van Dijk terug is in het lokaaltje, iedereen is uitgenodigd en niemand mag weten wie, wie is. Om 12 uur mogen de maskers af en kom je er dus achter wie iedereen is. Femke en ik gaan al jing en jang. Ik ga in het zwart, zij gaat in het wit.

'Ga jij al met iemand?' vroeg hij, ik schudde mijn hoofd 'niet met een jongen.' zei ik 'Femke en ik zouden samen gaan en dan zouden Jens en Max.' meneer van Dijk onderbrak me 'jij hebt toch met Max?' vroeg hij, ik schudde mijn hoofd 'had.' zei ik 'hoezo niet meer?' 'het leek alsof we al een paar maanden met elkaar gingen en hij ruilde me in voor Milly.' zei ik 'jou inruilen?' zei meneer van Dijk 'voor dat?' niet te geloven dat hij dat zei. 'Ja, voor dat.' zei ik lachend 'maar het is ook niks tussen hun geworden.' 'wat waarom niet?' het voelde net alsof ik alle roddels vertelde aan een klasgenoot.

'Max vind mij nog leuk.' zei ik 'en ik hem ook, maar ik wil niet dat hij er zo mee weg komt, ik wil dat hij weet wat hij mist.' meneer van Dijk knikte 'ik wist niet dat dit allemaal speelde in mijn klas.' zei hij, ik lachte 'Femke en Jens hebben.' zei ik 'echt?' vroeg hij, ik knikte 'ja, nu je het zegt vind ik ze wel leuk samen, ja die hebben mijn zegen.' zei meneer van Dijk, ik begon te lachen 'heb je meer?' vroeg hij, ik lachte en knikte.

'Milly ging met Peter.' zei ik 'wanneer?' 'vlak nadat mijn vader was overleden.' zei ik. De bel ging 'maar ik moet gaan.' zei ik 'Luca.' zei meneer van Dijk 'ja?' 'ik denk dat Max wel weet wat hij mist, je moet niet zo hard zijn voor die jongen.' zei hij, ik keek hem vragend aan 'het is een lieve jongen en ja hij maakt ook fouten, als jij een fout maakt wil je ook vergeven worden toch?' ik knikte 'ik wil niet zeggen dat je weer met hem moet nemen, maar denk er eens over na.' zei hij 'ik wil gewoon meer stelletjes in mijn klas zoals Femke en Jens.' ik begon te lachen en liep terug naar mijn klas.

'Hebben we weer zorg?' vroeg ik toen ik Femke door de gangen zag lopen, Femke knikte. Femke en ik liepen het lokaal in. 'Fem, het is dinsdag.' zei ik 'ik heb nog geen idee wat ik moet doen.' zei ik 'hoe bedoel je?' vroeg Femke, ik haalde mijn schouders op 'ik zit ergens mee, maar ik weet niet met wat.' zei ik 'heeft het met Max te maken?' vroeg Femke, ik knikte voorzichtig 'vertel, niemand is hier.' zei ze.

'Ik ben bang.' zei ik 'voor?' vroeg Femke 'het heeft met Max te maken, Luca je kan me alles vertellen.' ik wou het haar ook vertellen, maar ik weet niet hoe. 'Femke, ik heb geen idee hoe.' zei ik 'ik kijk wel hoe het gaat.' 'gewoon afwachten, Luuc.' zei Femke, ik knikte.

Donderdag ochtend.

'Vanavond.' zei Femke toen ze het lokaal binnen kwam. Ik begon te lachen. We zaten met zijn vieren aan en tafel. 'Hopelijk word er leuke muziek gedraaid.' zei Max, ik begon te lachen. 'Dan gaan we lekker dansen met allemaal mensen.' zei Femke blij 'straks vind ik je niet.' zei Jens 'als we voor elkaar gemaakt zijn vinden we elkaar.' zei Femke. Niet te geloven dat ze daar zo makkelijk in is.

Femke en ik liepen naar zorg. 'Femke zo makkelijk ben je er toch niet in?' vroeg ik, Femke schudde haar hoofd 'ik wilde kijken hoe hij reageerde.' zei Femke 'tuurlijk ga ik op zoek naar Jens.' ik begon te lachen. 'Gaan jij en Max ook dansen?' vroeg Femke, ik haalde mijn schouders op 'ik weet het niet.' zei ik 'als jullie samen dansen dan zijn jullie voor elkaar gemaakt.' zei Femke 'Femke, ik kan hem niet zien, we hebben maskers op.' zei ik. Femke en ik lagen helemaal in een deuk.

Femke en ik moesten een presentatie geven over dit vak. Femke en ik hadden snel iets in elkaar gezet en gingen het presenteren. 'Jullie hebben een 7.' zei de docent. Femke en ik waren blij want het is een ruim voldoende. 'We hebben nog mentor les.' zei Jens. We liepen naar het lokaal en daar zat meneer van Dijk 'zo jongens ga maar naar huis.' zei hij 'dan kunnen jullie jullie klaar maken voor het gemaskerd bal.' we twijfelde geen moment en we gingen naar huis.

Hey mensen, sorry mijn verhalen slaan niet goed op en ik weet denk ik al waarom. Ik ga op mijn telefoon en dan weer op mijn laptop, dan slaat niet goed op dus vandaar. Ik probeer er op te letten, of ik maak een verhaal op mijn laptop of op mijn telefoon. Wat denken jullie gaat Luca met Max dansen of komen ze elkaar niet eens tegen, laat het me weten wat jij denkt.

Luca.Where stories live. Discover now