19. BÖLÜM

123K 3.1K 120
                                    

Mardin'in sıcak havası uykuda bile hissediliyordu. Herkes yabancısı olduğu duyguları düşünmekten bir türlü uyuyamamıştı. Uraz hayatının kadınını, Adelina kendisine büyük bir aşkla bağlı olan erkeğini, Elif erkeklerden nefret etmesine rağmen felaket derecede etkilendiği Melih'i, Melih ise kendisine birkaç gündür Lale'yi unutturan kadını -Elif'i- düşünüyordu.

Hayat ne kadar da garipti. Uraz daha önceden sadece Uraz'dı. Sahip olduğu tek şey sadece soyadıydı. Şirketleri, otelleri, mağazaları, yatları, katları, yalısı, villası, arabaları.. her şeyi vardı aslında ama hiçbiri canlı değildi ki. Onlar onu seven şeyler değildi onların hepsi paraya bağlı şeylerdi. Parası varsa vardı yatlar katlar yoksa yoktu. Zevkleri de çok sığdı. Sadece dış görünüşten ibaret olan, boya fıçısına düşmüş, para düşkünü kadınları yatağına alırdı. Daha önce hiç bakire biriyle birlikte olmamıştı. Tamam ona duygusuz, bencil, zengin bir piç muamelesi yapıyor olabilirlerdi ama aslında öyle biri değildi. O sadece masum birini bulamamıştı ya da kalbini kanatlanıp uçuran. Sevmediği bir kadının masumluğunu asla elinden alamazdı. O işini halleder parayı bırakıp giderdi. Kadınlar zevkti, becerir bırakırdın. Sayısını bile bilmediği kadar çok kadınla birlikte olmuştu. Aşk, sevgi ona çok uzak kavramlardı. Bırakın uzağı varlığına bile inanmadığı kavramlardı. Ta ki bir fotoğrafı görene kadar..

Lacivertimsi mavi gözler, küçük ama dolgun kırmızı dudaklar, minicik bir burun, bembeyaz ten ve inadına siyah saçlar.. Siyah bele kadar uzanan kıvırcık, gür saçlar. Dalgalı falan değil bildiğin kıvırcık..

Yabancısı olduğu duyguları kalbinin en derinlerine yerleştiren kadının, kadınının fotoğrafı.. 32 yıllık yaşamında seks de dahil hiçbir şeyde bulamadığı mutluluğu ona getiren kadın. Canından  çok sevdiği, gözünü bile kırpmadan uğruna canını vereceği kadın. Adelina, onun Adelina'sı... Sadece onun dokunduğu, sadece onun sahip olduğu kadın.. Ağzından çıkacak tek kelimeye tüm mal varlığını ortaya koyacak kadar sevdiği kadın.. Ona aşkların en büyüğünü veren kadın.. Kendisini, masumiyetini Uraz'a saklayan kadın.. ATALAR aşiretine yakışan tek gelin, Uraz'ın gelini.. Ona hayal kurdurtabilen tek kadın..

Hayal edebiliyordu Uraz. Aradan üç yıl geçmiş, dostlarıyla toplanmışlar. Yanında dünyalar güzeli karısı, kucağında sevdiğinden bir parça olan oğlu. Melih mangalın başında, yanında da hamile bir kadın. Melih'in kırılmasından korkar gibi baktığı, gözünden sakındığı kadın, karısı. En az kendi gözlerinde gördüğü aşka eş değer bir aşkla Melih'i izleyen kadın. Elif.. Elinin biri sevgiyle karnını okşarken diğeri kocasının avcunun içinde. Birbirlerinin gözlerinde kaybolan mutlu çift.. Ve Adelina.. Taparcasına sevdiği tek kadın. Yılların aşkını kat kat artırdığı kadın. Kendisine deliler gibi aşık kadın..

"Uraz hadi ver de oğlumuzu doyurayım." diye nazlı nazlı söylenen sevdiği.

"Sen beni delirtecek misin kadın? Melih buradayken ne doyurması? Kimse göremez senin göğüslerini." diye söylenerek kadısına arkadan sarılan kendisi.

"Senin gövdenden kimse göremez beni aşkım merak etme. Hem Melih hiç de karısını bırakıp bizi izleyecekmiş gibi durmuyor. Baksana varlığımızın bile farkında değiller." diye tüm sinirini tek bir kelimeyle alıp götüren kadın.

Aşkım..

Adelina'nın aşkı..

Adelina'nın Uraz'ı...

"Bak ne diyorum kadınım. Hazır oğlan büyümüşken kızın çalşmalarını başlatsak mı hı ne dersin?"

"Delirtme beni Uraz ne büyümesi? Daha 5 aylık oğlumuz. Hem ben iki canavara zor yetişiyorum. Lütfen bana acı." diye dudak büzen nazlı cadısı. 

HAYATA DÖNDÜREN AŞK (Tamamlandı) #Wattys2015Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin