Kapitola 2.7 - Konečně

241 16 5
                                    

Když se přemístil do svého sídla, pořád mu ještě z očí šlehaly blesky. V místnosti, kde se objevil, v tu chvíli posedával Marius s Yvetou a popíjeli čaj. 

Když si všimli Gellerta, oba unisono vyskočili ze svých židlí a rozeběhli se k němu.

„Co se stalo?" odvážila se zeptat Yveta, Grindelwald ji ale jen mávnutím ruky umlčel.

„Vypadni," procedil skrz zuby, oči pevně svíral k sobě. Stál tam tak podivně nakrčený a vypadal, že se brzy vydá všechny povraždit. 

Yveta se zdráhala s odchodem. Nakonec ale vrhla jen opovržlivý pohled po Mariusovi a odporoučela se z místnosti pryč.

Marius chvíli mlčel. Díval se na Gellerta ustaraně, ale ten pořád stál stejně strnule, stejně nebezpečně. Hůlku ještě stále křečovitě svíral v pravé ruce.

„Co se stalo?" zeptal se nakonec. Chvíli to vypadalo, že se mu nedostane žádné odpovědi, pak se ale Grindelwald konečně pohnul. Narovnal se a pohlédl na něj zpoza dlouhých řas. Ve tváři byl celý zrudlý.

„Podcenil jsem toho mudlu. Jak jsem mohl být tak neobezřetný?" zavrčel. „Musel jsem ho zabít, protože jinak by všechno ještě víc pokazil. Chtěl podepsat mírovou smlouvu!"

Marius ho sledoval a přemýšlel. Co má říct, aby ho uklidnil? 

„Válka tedy končí," zkonstatoval nakonec a nečekal, až mu to Gellert potvrdí. Místo toho začal rázovat po místnosti.

„Naše plány to sice trochu zbrzdí, ale možná, pokud na to půjdeme chytře, z toho může být naše výhoda. Pár let je necháme v klidu a mezitím si najdeme dalšího mudlu, lepšího, přesvědčivějšího. Někoho, kdo využije situace - vždyť Německo na tom bude příšerně, lidé se snadno nechají obelhat a -" chtěl pokračovat dál, ale Grindelwald ho přerušil. Přešel až k němu, hůlku už zastrčil do kapsy kalhot, a díval se na něj plamennýma očima.

„Mariusi," zašeptal a položil mu ruku na rameno. „Neřešme to teď. Potřebuju se - uklidnit." A dlouhým pohledem si ho prohlédl od hlavy až k patě. 

Mariusovi se naježily všechny chloupky na těle. Ano, ano, ANO! To, po čem tak dlouho toužil... Mělo to snad teď přijít?

Grindelwald se naklonil tak, že se teď jeho rty skoro dotýkaly ušního lalůčku. Tiše mu do ucha zavzdychal. „Sundej si tu košili."

Jeho hlas zněl tak něžně a sladce, přesto panovačně a rozkazovačně. 

A Marius se trhaně nadechl, rudý až za ušima, a pomalu udělal, co chtěl.

*****

MINISTERSTVO KOUZEL ŽÁDÁ VŠECHNY OBYVATELE BRITÁNIE, CO SE CHTĚJÍ SETKAT SE SVÝMI MUDLOVSKÝMI PŘÍBUZNÝMI, ABY SI SJEDNALI SCHŮZKU S NĚKÝM Z ODBORNÉ KOMISE

Více informací Vám ministerstvo kouzel dodalo v letáčcích rozeslaných soví poštou.

*****

VÁLKA SKONČILA!

Po dlouhých čtyřech letech mudlovksá válka končí, neznamená to ale, že by si kouzelníci měli najednou počínat nezodpovědně. Zákaz styku s mudly stále přetrvává, je ale povolena výjimka, a to v případě, že si zažádáte o povolení na ministerstvu kouzel. Všechny potřebné informace vám poskytne oddělení styku s mudly.

Celý svět dnes slaví, protože podle nejnovějších informací válka skutečně oficiálně skončila. A ačkoli to nevypadá s mírovou smlouvou moc dobře, Německo samo svou neaktivitou ukazuje, že již není bojeschopné, tudíž poražené. 

Německý ministr rezignoval na své funkci - tvrdí, že již není důvod setrvávat v tak vyčerpávající funkci. Je také možné, že teď, když válka skončila, se bude ministerstvo kouzel muset znovu zabývat případem Mariuse Malewskiho, který, ať se nám snaží ministerstvo namluvit cokoli, už od začátku války uniká. A přiznejme si, že si pan německý ministr kouzel zaslouží trochu odpočinku.

*****

Rakousko - Uhersko se rozpadlo!

Británie momentálně jedná s nástupnickými státy o podmínky cestování, do té doby je všem kouzelníkům zákaz vycestovat do těchto zemí. Navíc je situace v Evropě stále ještě poměrně nestabilní, proto raději za hranice necestujte vůbec, je to jen a jen na vaše vlastní nebezpečí!

*****

Alfred Adler nalezen MRTEV!

Je to tak, vážení čtenáři, muž, který prý stojí za světovou válkou, byla včera v podvečer nalezen mrtvý v jednací síni. Tam měl podle svědků toho odpoledne schůzku s ministrem vnitra, se kterým jednali o ukončení války a podepsání mírové smlouvy. Zda pan Adler spáchal sebevraždu, aby nemusel onu smlouvu podepsat, nebo ho někdo zavraždil zatím není známé. Německo, které se nyní potýká s velkými problémy, je tou zprávou otřeseno, jinak se k celému incidentu ale nehodlá vyjadřovat. Je dokonce možné, že do jeho smrti měli co mluvit i kouzelníci, kteří jsou tak proti mudlům - že by se Malewskiho sekta znovu začala ozývat?

Cruel (HP, FF)Kde žijí příběhy. Začni objevovat