149. I-LAND İnceleme

1.1K 42 405
                                    

Merhaba^^

Bugün, az önce 12 haftalık uzun bir yolculuğun ardından biten BigHit'in yeni erkek grubu Enhypen'ın oluşturulduğu I-Land adlı program hakkında konuşacağız^^

I-Land, 12 hafta yani tam olarak 113 gün önce başlayan bir hayatta kalma programıydı. BigHit Entertainment ormanın ortasına tam tamına 20 milyar won tutan bir yapı inşa ettirmiş, bu binanın yanında başka küçük bir bina daha ekleyerek  birlikte bu yapıların yeni erkek grupları için stajyerlik yapacak 23 çocuk tarafından 12 hafta boyunca çıkamayacakları, dünyadan izole bir şekilde yaşamlarını sürdürebilecekleri yerler olarak tanıtmıştı. Programın müziği 'Into the I-Land'i IU seslendiriyordu. BigHit'in diğer grupları BTS ve TXT'nin bir noktada şova katılacakları belliydi. İlk etaptaki jüriler BigHit Entertainment'ın kurucusu Bang Si Hyuk, ünlü global star Rain ve bu yıl özellikle zaten var olan popülaritesini şarkısı Any Song'la birkaç kat daha arttırmış Zico'ydu. Bu kişilerin yanında BigHit'in uzun süreli yapımcılarından olan Doobu, Wonderkid ve Pdogg'la birlikte yine uzun süre BigHit'le çalışmış; BTS ve Gfriend gibi grupların koreografilerini hazırlayan Son Sung Deuk vardı. Programı sunan kişi ünlü oyuncu Nam Goong Min'di. Programın birinci kısmından ikinci kısmına geçerken yapılan ara bölümde A Pink'ten Namjoo, solo star-komedyen Kwanghee ve Momoland'ten JooE yarışmacılar hakkındaki düşüncelerini dile getirmişlerdi. Yine programın ikinci kısmında 4 Seventeen üyesi yarışmacılara tavsiyeler vermek üzere katılmışlardı. Kısaca, I-Land ünlülerin uğrak yeri olan ve çok ama çok büyük bir projeydi.

Az önce dediğim gibi ormanın ortasındaki bu yerin inşası 20 milyar won tutmuştu. Bazı ARMY'ler, '' BTS'in parasını böyle şeylere harcıyorlar, bütün para BTS'ten geliyor. '' gibi saçma salak sebeplerle programa pek sıcak bakmasalar da I-Land sorunsuzca başladı. (Birincisi BTS'in parasını harcayan zaten BTS'in şirketi değil mi? İkincisi TXT'nin hiç para kazandırmadığını mı sanıyorlar çözemedim. Albümleri Eternity Billboard'un dünya albümleri listesinde hala 5 numara ve çaylak bir grup olarak 12 ödül kazandılar, ki bu onları bunu başarabilen tek çaylak erkek grubu yapıyor. Kısaca bu tartışma hayatımda gördüğüm en saçma şeylerden birisiydi.)

İlk başlarda dediğim gibi programa 23 kişi katıldılar. Bu bölümde yayınlanan her I-Land bölümünün en önemli noktalarını, iyi bulduğum stajyerleri, Enhypen'dan ne bekleyebileceğimizi, çıkış yapmaya hak kazanan 7 kişi hakkındaki kendi düşüncelerimi paylaşacağım^^ Stajyerlerin fotoğrafları koyacağım şimdi ve programın ilk bölümden itibaren nasıl bir yol ve konsept izlediğini anlatmaya başlıyorum:

 Bu bölümde yayınlanan her I-Land bölümünün en önemli noktalarını, iyi bulduğum stajyerleri, Enhypen'dan ne bekleyebileceğimizi, çıkış yapmaya hak kazanan 7 kişi hakkındaki kendi düşüncelerimi paylaşacağım^^ Stajyerlerin fotoğrafları koyacağım şim...

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

(Kimseyi ayırt edememiş olabilirsiniz ama sorun değil:D Bölüm ilerledikçe kayda değer bulduğum herkesin fotoğraflarını paylaşmaya çalışacağım. Yukarıdaki fotoğraftan ise yarışmacıların yaşları ve nereli olduklarıyla alakalı genel bilgileri öğrenebilirsiniz.)

Fragmanlarda denilene göre I-Land, '' Global starlar yaratmak üzere, sadece hayallerimizde var olan bir yerin gerçeğe dönüştürülmesi. '' idi.  Ve sonunda mükemmel sistem yükseliyordu. '' Sistemin gözetimi altında, bütün stajyerler kaderin ağlarıyla birbirlerine bağlılar. Hayatta kalmak zorundalar. ''  

K-Pop Hakkında 159 ŞeyWhere stories live. Discover now