107. SuJu Neden Daha Fazla Saygıyı Hak Ediyor?

627 22 32
                                    

Merhaba^^

Super Junior; 6 Kasım 2005'te, 12 kişilik bir erkek grubu olarak Twins(Knock Out) şarkısıyla debutlarını gerçekleştirdi. O döneme kadar hiçbir grup bu kadar üyeye sahip değildi ve 2006'da Kyuhyun'un da eklenmesiyle 13 kişi oldular. SM Entertainment altında yıllar geçtikçe üyelerin eklenmesi ya da emekli olması sistemiyle dönen ilk gruplardı. Fakat bu fikir Kyuhyun'un ana gruba eklenmesi ve Henry ile Zhou Mi'nin de alt-gruplarından birisi için değerlendirilmesiyle son buldu.

Super Junior üyeleri içerisinde Çinli bir üye bulunduran ilk K-Pop grubuydu. Bu üyenin ismi Hangeng ya da Kore'de söylendiği gibi Hankyung'du. SM, BoA ve TVXQ'yu Japon marketine odaklanmak için kullanırken Super Junior'ı da Çin marketine dişlerini geçirmek için kullandı. 2008'de Super Junior M (M-Mandarin) Çin'de debutlarını gerçekleştirdiler, ki bu onları ülkedeki ilk uluslararası grup yapıyordu.

Teknik olarak sektördeki ilk alt-gruba sahip grup değillerdi, bunu ilk yapan 90'larda Sechskies'dir, ama bu fikri 2006'da çıkarttıkları ballad alt-grubu Super Junior K.R.Y'la tekrar-popülerleştiren onlardır. Sonra K.R.Y'yı 2007'de Super Junior-M'de olmayan üyelerle kurulmuş, trot tarzda müzik yapan Super Junior-T (T-Trot)ve 2008'de Super Junior-H takip etti. (H-Happy)

Super Junior ilkin 2006'da yayınladıkları U şarkılarıyla büyük bir başarı elde etmişti. Ve 2009'da şarkıları Sorry Sorry, o yılın en popüler K-Pop şarkılarından biri haline geldi ve onlara yıl boyunca bolca Yılın En İyi Albümü&Yılın En İyi Şarkısı gibi pek çok ödül kazandırdı. Youtube dünya çapında bitmek bilmeyen ve birden ortaya çıkan insan gruplarının fitilini ateşledi (Suju ve Sorry Sorry hakkında konuşan&cover'lar yapan) ve bu Sorry Sorry'yi sadece K-Pop'ın 'altın çağı'nı tanımlayan şarkılardan biri yapmakla da kalmayıp tüm zamanların en ikonik K-Pop şarkılarından biri haline getirdi. Sorry Sorry'nin başarısı Super Junior'ı birçok Güney Doğu Asya ülkesinde birkaç yıl boyunca en popüler grup (açıkça kanıtlanabilir) haline getirdi, Endonezya ya da Filipinler gibi ülkeler mesela.

Üç yıl boyunca yılın en çok satan albümlerinin sahipleriydiler. 2009'da Sorry Sorry ile, 2011 Mr.Simple ile, 2012'de Sexy, Free&Single ile. (2010'da SNSD Oh! ile daha öndeydi.)

Grubun dünya çapında popülaritesi giderek artarken, Güney Amerika'da konser veren ilk KPop grubu oldular. Bu Super Show 5 için Şile ve Brezilya'da da gerçekleşti. Gelen insan sayısıyla bir Kpop sanatçısının konserine topladığı en fazla katılımcı rekorunu da kırdılar, Güney Amerika'da 40.000 insan katılmıştı. Super Show 5 yeni rekorlar kırmaya da devam etti, Meksika konserlerinde neredeyse 18.000 bilet sattılar; bu, bu konseri Asya dışında en çok katılıma sahip Super Show konseri yaptı. Dünyanın o kısmında olan popülariteleriyle birlikte Super Junior'ın neden 2018'de çokça Latin esintili şarkı çıkarttıklarını anlamak zor değil: resmen K-Pop sektörünün geri kalanının yok saydığı keşfedilmemiş bu marketi aktifleştiriyorlardı.

21 Eylül 2014'te; Super Junior, Super Show 6 kapsamında, KPop sektöründe ilk 100. konserlerini veren sanatçı oldu. Bütün bu yıllar boyunca konserlerine 1.3 milyon insan katılmıştı.

6 Kasım 2015'te, çıkışlarının ardından geçen 10. yıllarında, SM altında kendi şirketlerini kuran ilk sanatçı oldular. (Label SJ)

13-14 yıl sonra işte buradayız. Çok-konuşulan TVXQ'nun ardından çıkan ve şu an EXO tarafından gölgede bırakılan Super Junior... K-Pop için çokça şey yaptılar ve yıllar boyu karşılaşabilecekleri neredeyse her şeyle karşılaştılar: Tartışmalar, skandallar, üye ayrılıkları, araba kazaları, yakınlarının ölümleri... Hepsine başarıyla göğüs gerdiler. Ve hala birlikteler.

İşte bu Super Junior'ın neden daha fazla saygıyı hak ettiğinin cevabıdır.

...

Umarım beğenmişsinizdir^^

Kaynak:

Oy vermeyi, yorum yapmayı ve kitabı arkadaşlarınıza önermeyi unutmayın.

Bir sonraki bölümde görüşmek üzere^^

29.01.2020 (yazılış tarihi)

13.40

<3

K-Pop Hakkında 159 ŞeyWo Geschichten leben. Entdecke jetzt