52. Gündemde Neler Var? #3

513 40 6
                                    

Merhaba Realking^^

Uzun, çok uzun bir aradan sonra buradayım ve bölümü yazarken ne kadar çok ödevim olduğunu düşünmemeye çalışıyorum. Bir nevi, yaklaşık bir saatliğine falan her şeyi unutmak için yazıyorum. Ayrıca diğer sekmede Bruno Mars'ın Just The Way You Are çalıyor. Yani rahatım, yazabilirim ve sizi çok özledim<3

Şu söz verdiğim isteklerden dolayı üst üste gelecek olan bölümleri hızlıca yayımlamaya çalışacağım. Yapabilirsem tabi:(

Haydi bölüme geçelim:

1 Numara: Sunmi

Sunmi'nin geçenlerde yayınladığı Heroine şarkısının çalıntı olması/olduğu düşünülmesi şu sıralar gündemde. Cheryl Cole'un '' Fight For This Love'' şarkısını çalmakla suçlanıyor. Şarkıyı dinlemedim, ikisini de. O yüzden ikisini de dinleyip geliyorum:D

Şimdi, Sunmi'nin şarkısı gerçekten çok hoş. Ayrıca o topuklularla nasıl koşuyor derken sahne değişti ve Sunmi kendi posterine doğru koşarken düştü. Hem de ayağında öyle topuklu falan da yoktu:D Her neyse, diğer şarkıyla olan benzerliğiyle alakalı yorumum da şu: Üzgünüm ki bir yeri gerçekten benziyor. Heroine'nin birinci dakikası ile Fight For This Love'ın elli altıncı saniyesi uyuşuyor. Ama tesadüf olabilir diye düşünüyorum.

Fakat farklı olan şu ki Fight For This Love'ında çıktığı yıl da çalıntı olduğu iddia edilmişti.

Onun da 2007 yılında Lil Star'ın hit teklisinden çalındığı söylenmişti.

 Ayrıca Lil Star'dan daha çok Paul Anka'nın Hold Me Till The Morning Comes şarkısına benzediği de var. Yani, bunu yapan tek kişi Sunmi değilmiş:D

Heroine de tıpkı Gashina gibi Yg Ent. yapımcıları The Black Label tarafından yapıldı. Cheryl Cole'un şirketi dava açmayacağını ve bütün suçlamaları reddettiğini söylerken Sunmi'nin şirketinden açıklama yok. Sunmi'nin yapımcısı Teddy'nin daha önceden 2Ne1 için ürettiği I Do Not Care şarkısının da çalıntı olmasıyla alakalı suçlamalar da vardı.

Yani genel olarak şunu düşünüyorum, Cheryl Cole'da, Lil Star'a, oradan Paul Anka'dan Sunmi'ye kadar dört kişi bu benzerliği kullanmış ki ben bunun sadece tesadüf olduğunu düşünüyorum.

2 Numara: !IKON!

Ikon'un yeni şarkısı mükemmeldi. Şu an yazarken dinlemek isterdim ama arkada çalan şarkı Shawn Mendes'in There's Nothing Holding Me Back şarkısı olunca kıyamadım ve bitince açmaya karar verdim.

3 Numara: Red Velvet

Red Velvet'in Bad Boy geri dönüşü için Irene ile Yeri'nin karakter tanıtımları yayınlandı. Her Red Velvet geri dönüşünde olduğu gibi içimdeki heyecan dalgası giderek büyüyor. Peek A Boo kadar mükemmel bir şarkı çıkartırlar diye umuyorum. Ayrıca isminin Bad Boy olması nedense beni meraklandırdı. 

Bu arada siz de fark ettiniz mi, Red Velvet kliplerinde sürekli birbirlerini öldürmeye çalışıyor:D

4 Numara: Tao

Exo'nun eski üyesi Tao geçenlerde hayatının cehennem gibi olduğunu söyledi. Tao'nun nasıl ayrıldığını hatırlıyorum. Ve hala doğru hatırlıyorsam babası ayrılmasını istemişti, hatta mektup da yayınlamıştı babası. Tao çok fazla sakatlanıyordu çünkü.  Bazı netizenler döktürmüş yine. '' Paran varken nasıl cehennem gibi olabilir hayatın?'' diyen netizene sesleniyorum, para insanı mutlu etmiyor. Para ve güç insanı zehirliyor aksine.

Bunu yazarken birden NYGMA adlı Youtube kanalının Avril Lavigne hakkında yaptığı ''öldü mü yaşıyor mu'' konulu video açıldı. Yerimde sıçradım sesi duyunca:D Bu arada siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında? Ayrıca Avril Lavigne ile Justin Bieber'ın kuzen olduğunu biliyor muydunuz?

5 Numara: Resmi Anıt Mekanı

SM Ent. Jonghyun için birkaç aylığına resmi anıt mekanı açacağını duyurdu. Arkadaşlar, bunu sadece Jonghyun için söylemiyorum. Ölen kişiler için ölmeyin. Onlar için yaşamaya devam edin. Jonghyun için yaşayın, şehitlerimiz için yaşayın, ölen yakınlarınız için yaşayın. Emin olun, onlar için yapabileceğiniz en iyi şey bu olurdu. 

Size ağlamayın demiyorum, ağlayın. Bağıra çağıra ağlayın ama yaşamaya devam edin. Zira ben de Jonghyun öldükten sonra üç gün ağladım, uyuyamadım saatlerce ama üçüncü günün sonunda kendime bunun son olduğuna dair söz verdim. Ölen insanlar için ağlamayı bırakın, onlar için başınızı dik tutun ve yaşamaya devam edin. Onlar da böyle isterlerdi.

Ayrıca ölümden hastalıklı bir şey gibi bahsetmeyi de kesin; ölüm, insanlar suda, balıklar karada nefes alamazlar, ağaçtan aşağı doğru düşersiniz, oksijen ametaldir, hızın formülü V=x/t'dir gibi  hayatın bir parçasıdır. Değişmezdir. Sherlock'un deyimi o kadar haklı ki, '' Hastaneler ölmekte olan yüzlerce insan ile dolu. O zaman onların başında ağlayalım.* '' Bu kadar insan ölüme yakınken hayatın değişmez parçası olan ölümden korkmak için bir neden yok. İnsan eserleriyle, dünyaya kattıklarıyla yaşar. Ölüm hakkında endişelenmek yerine öldükten sonra insanların sizi yaşatması, hatırlaması için çabalayın.

İnanın bunu yapmak zor değil. Ben kendini bildi bileli bir şeyler yazan ve sadece saçma sapan eğitim sisteminin kurbanı olarak yaşayan bir 8. sınıf öğrencisiyim. Ben bile düşünebiliyorsam, siz de böyle düşünebilirsiniz. Bir çoğunuz benden kat kat daha güçlü ruhsal anlamda.

6 Numara: Taeyang ve Min Hyorin

Hayatımda bu kadar mutlu hissettiğim nadir anlar olmuştur ve düğün haberinin gelmesiyle o kadar mutlu oldum ki... Sonuna kadar destekliyorum bu evliliği. Ayrıca kimse çirkef bir laf etmedi. Gd ile Kiko evlense kıyamet kopardı :D Bu arada düğün davetiyeleri yayınlanmış. Onu haber vermek için açtım bu başlığı.

7 Numara: T.O.P

Big Bang'den T.O.P askeri hizmetine kamu hizmeti çalışanı olarak başladı. Umarım hiçbir aksilik olmadan askerliği biter. Artık ne T.O.P'ın skandalıyla alakalı tek kelime duymak istiyorum, ne de onun hakkında yapılan kötü yorumları. Bu netizenler, ileri geri konuşmalarıyla bir ay önce birinin intiharına sebep olduklarını unuttular herhalde. Keşke biraz kendilerine baksalar, yazmak istedikleri yorumları da iki kez düşünerek yazsalar...

8 Numara: IKON

Ikon; geçenlerde, bir sonraki Big Bang olarak anılmaktansa kendi benzersiz renklerini bulmak istediklerini söyledi. Kesinlikle haklılar ama Yg appanın hayalleri suya düştü herhalde:D Win programının başından şu ana kadar bir sonraki Big Bang gibi olan grubun sürekli Ikon olmasını istediğini söylüyordu:D

9 Numara: Steve Aoki ile Bts

Steve Aoki, 2018'de Bts ile yeni bir şarkı için işbirliği yaptığını söyledi. Yaptığını söyledin de nerede, göremiyorum acaba? Umarım kısa sürede yayınlanır da bizi mahrum bırakmazlar.

10 Numara: Kim Woo Bin

Ajansı, Kim Woo Bin'in askerlikten muaf olduğunu bildirdi. Gayet doğru bir karar bence.



Bir bölümün sonuna daha geldik. İnanılmaz uzun ödevlerimle mücadele edebilirsem belki bir kaç bölüm daha yayımlayabilirim on beş tatilde. 

Bir sonraki bölüm BigHit Ent.'in tanıtımı olacak.

Eğer aşırı sıkıcı ödevlerim ve derslerimden vakit bulabilirsem ikinci dönem her hafta sonu bölüm yayınlayabilirim. Biliyorum, bu aralar gerçekten giremiyorum ama bu yılı sadece bir kez yaşayabilirim. Bu sınava sadece bir kez girebilirim ve keşke Teog olsaydı. Teog'un kalkmasını çok istiyordum ama '' Gelen gideni aratır. '' sözü hayatıma uyarlanarak gerçeğe dönüştü. Şu haziranın ilk haftası geçerse yazın oturup her gün bölüm yazacağım:D

*Sherlock'un sözünün ikinci kısmından emin değilim.

Oy vermeyi, yorum yapmayı ve kitabımı arkadaşlarınıza önermeyi unutmayın.

Bu bölümde adı geçen her idol için lütfen yıldıza bir saniyelik dokunuş gerçekleştirin.

26.01.2018

Bir sonraki bölümde görüşmek üzere^^


K-Pop Hakkında 159 ŞeyHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin