132. Asıl Düşman İçlerindeydi: T-Ara + 97line

795 33 110
                                    

Merhaba^^

Bugün belki de çoğunuzun bilmediği, biliyorsa da ayrıntılardan pek haberi olmadığı bir skandaldan bahsedeceğiz. Bilmemenizin sebebi büyük ihtimalle eski oluşundan kaynaklı da olabilir ayrıca.

T-Ara 2009'da MBK Entertainment altında çıkış yapmış 6 üyeli bir kız grubuydu. Kendi dönemlerinde, bu bölüm bahsedeceğim skandal 2012'de yaşandı ve 2012'ye kadar, çıkarttıkları her şarkı bir hit haline geldi.Koreli netizenlerin dediklerine göre bir dönem nasıl herkes EXO'dan Growl'u biliyorsa T-ara'nın Roly Poly şarkısını da biliyordu. O kadar popülerlerdi ki 2PM'e karşı bile birincilik kazanabiliyorlardı ve rakipleri SNSD, 2ne1, A Pink, Kara ve hatta IU olarak gösteriliyordu. Bazı netizenlerin bu skandal yaşanmasaydı olabilecekler hakkında yorumları: 

'' IU'yla aynı seviyedelerdi. Herkes T-ara şarkılarını bilirdi, EXO 'Growl' şarkısının bilinmesi gibi. 'Roly Poly' tüm Kore'de ünlüydü. ''

'' SNSD daha üstündü tabii ki ama T-ara ve SNSD'nin popülerliği neredeyse aynıydı. ''

'' SNSD'yi geçerlerdi demek biraz abartı olur ama günümüzdeki en iyi 3 kız grubundan biri olurlardı. Hepsi güzel kızlar, bir sürü hit şarkıları var.. ''

Peki, ne oldu?

T-ara 2009'da 6 üye olarak çıkış yaptıktan sonraki yıl şirket gruba Hwayoung'u ekledi. Sonra 2013'te de Areum ve Dani'nin eklenileceği söylendi. Areum gerçekten çıkış yaptı ama Dani nedense onaylanmasına rağmen gruba katılmadı. 

2012'de başlayan skandalın ardından 2012'de Hwayoung, daha sonra Boram ve Soyeon, 2014'te de Areum ayrıldı. Ardından kalan 4 üye T-ara N4 adı altında promosyon yaptılar.

Farkındaysanız grup ilk 6 kişiydi ama sayısı 9'a çıkartılmaya uğraşılmış. Bunun fanlar arasında kabul edilmiş sebebi şudur: MBK Entertainment'ın başkanı onları 9 üyeli bir başka kız grubu olan Girls Generation'la yarıştırmak istedi. 

Ama eklenilen üyelerden birisi T-ara'nın sonunu getirdi.

Hwayoung'un eklenmesiyle T-ara'nın Kore, Japonya ve Çin'de kurduğu imparatorluk resmen sadece bir gecede çöküşe geçti. Şimdi olayların o dönemki T-ara çalışanlarından birisi tarafından anlatılan ayrıntılara bakalım:

23 Temmuz 2012
T-ara, MBC Music Core özel için Ulsan'daydı. O gün performans sonunda soyunma odasına dönerken Hwayoung bileğini burktu. Seul'e döndüğümüzde, Ryu Hwayoung röntgen ve testlerin yapılması için hastaneye gitti. O sırada menajeri ile birlikteydi ve ona yanlış hiçbir şey olmadığını söylediler.

Sonraki gün 24 Temmuz 2012'de T-ara'nın Budokan'da konserleri vardı. (Budokan Japonya'nın başkenti Tokyo'daki bir kapalı stadyum.) Menajer Ryu Hwayoung'u almaya gitti ancak alçısıyla evinden çıktı. Dün kesinlikle hiçbir şey olmadığını söylemişlerdi. Menajer ona ne olduğunu sordu ve Ryu Hwayoung babasıyla birlikte başka bir hastaneye gittiğini ve kendisine alçı yaptıklarını söyledi. Alçıyla arabaya bindi ve arabada yürüyebileceğini düşündüğünü söyledi ve bu yüzden alçıyı çıkarttı. (Yazıyı yazan çalışan bunu menajerden duymuş.)

Havaalanına vardıklarında Ryu Hwayoung gazetecilerin olacağını biliyordu ve birisinin ona tekerlekli bir sandalye almasını istedi. Ama aniden bir tekerlekli sandalye bulabilir miyiz? Neyse ki sonunda menajer onun havaalanında dolaşması için yardım etti. O gün Naver'da en çok aranan başlıktı. Bir şeylerin kötü gittiğini düşündüğüm ilk şey buydu.

Ertesi gün 25 Temmuzda, Hyomin twitterda 'İrade arasındaki farklılıklar' yazdı. Diğer üyeler destekledi ve retweet yapıp yorum attılar. Nedeni ne olursa olsun, Ryu Hwayoung'a saldıran üyelerdi. (İhtiyacı olmamasına rağmen tekerlekli sandalye istemesi ve şimdi anlatacağım detaylar üzerine üyeler çalışırken Hwayoung'un böyle bir şey yapması konusunda bir tweet atmış Hyomin ve üyeler de buna destek çıkmış.) (...) Ama ben üçüncü bir tarafım. Her şeyin uzaktan ve bir yandan gördüm. Üyelerin neden bu şeyleri söylediklerini anlıyorum.

24 Temmuz'da Japonya'daki konser provasında ne olduğunu bilen herkes anlayacaktır. Ryu Hwayoung, Japonya'ya geldiğinde bile tekerlekli sandalye istedi, ayak bileğini incittiğini iddia ediyordu.
Bu yüzden Japonya'daki hastaneye gittik. Tabii ki, yanlış hiçbir şey olmadığını ve alçıya ihtiyacı olmadığını söylediler.
Buna rağmen, Hwayoung yürümenin zor olduğunu söyleyerek tekerlekli sandalye istedi. Sonra olanlar daha gülünç bir hal alıyor. Onunla birlikte hastaneye götürülen bir Japon personeline, Hwayoung, 'Tırnaklarıma bakım yapılmasını istiyorum. Konser mekanı yerine, otele gidelim.' dedi. Hatırlıyorum ki, Japon ajansı buna çok kızmıştı. Diğer üyelerin pratik yaptıklarını biliyordu, ancak otele gitmek ve tırnak bakımı istemesi ne saçmaydı. 

K-Pop Hakkında 159 ŞeyDove le storie prendono vita. Scoprilo ora