75. Park Bom'un Uyuşturucu Skandalı

889 39 10
                                    

Merhaba^^

Bugün, aşırı abartılmış ve kesinlikle yanlış anlaşıldığına emin olduğum bir skandaldan bahsedeceğim.

Idolümüz YG'den ama tahmin etmeniz imkansız çünkü her yıl onlarca, büyük küçük fark etmez, skandal çıkartan bir şirketten bahsediyoruz:D Uzatmadan söylemek gerekirse bu idolumuz şirketteki en büyük skandallardan birine yol açtı istemeden de olsa: Park Bom.

Tamamıyla karışık bir mesele öyle ki farklı kaynaklarda farklı bilgiler var ve olay yaşandığı sırada da birçok spekülasyon yapılmış, bugün anlatacağım bu haberlerin çoğunu kapsıyor ama bölümün sonunda, tamamıyla doğrulara ulaşmış olacaksınız, ben de mutlu olacağım:D

30 Haziran 2014 tarihinde Park Bom'un uyuşturucu kaçakçılığı skandalı çıktı. Segye Ilbo tarafından hazırlanan özel bir rapora göre Park Bom 2010 yılında Kore içine narkotik amfetamin kaçakçılığı amacıyla uluslararası posta kullandı. Ancak savcılar onu cezalandırmak istememişti ve dava askıya alınmıştı. 30 savcıya göre Park Bom 12 Ekim 2010 tarihinde ABD'den amfetamin 82 hap kaçırmak için uluslararası posta (Fedex) kullanmaya çalıştı ancak Incheon Uluslararası Havalimanı'nda gümrük tarafından yakalandı.

İlaç bazı ülkelerde tedavi amaçlı kullanılmasına rağmen bazı ülkelerde de kesinlikle yasaktır ve bu ülkelerden biri de Kore. Ama Amerika'da yasak değil ve biliyorsunuz ki Bom da çoğunlukla Amerika'da yaşadı. Peki bu uyuşturucu diye haberi yapılan maddeyi neden kullanıyordu, ayrıca kendisinden önce bu maddeyi kullanmış bir Samsung çalışanı cezaya çarptırılmışken Bom neden hala dışarıdaydı?

Önceki yıllarda bir Samsung çalışanı yüzde yüz amfetamin olan 32 hapla yakalandı ve cezaya çarptırıldı, Bom'un toplam 82 hapı vardı polisin evini araştırdığı üzere ve birkaçını çoktan içmişti ama ona ceza verilmedi, neden?

Bom Amerika'da yıllar öncesinde baya uzun zaman yaşadı ve o zamanlar en büyük hayali futbolcu olmaktı. Bom, Amerika'daki adıyla Jenny Park, Gould Akademi'de öğrenciydi ve o zamanki kaynaklara bakarsak, ki bu kaynak Sun Journal oluyor, okulun en iyi futbolcularındandı hatta ikinci sınıftayken bir ödül bile kazanmıştı. Ve yine Sun Journal'in yayınladığı üzere, 7 Ekim 2000 tarihinde genç bir futbolcu anevrizma yüzünden vefat etmişti ki bu genç futbolcu Jenny Park'ın yani bildiğimiz adıyla Park Bom'un takım arkadaşıydı. Park Bom'da bu olay nedeniyle bir hastalık baş gösterdi ve genel olarak fazla bilinen bir hastalık değildi. Bom'un sonradan açıkladığı üzere olay şöyle:

 "Bir tanıdığım bana haber verdi ve 'PD Notebook'u anne babamla birlikte izledim. Artık 'uyuşturucu' kelimesine karşı bağışıklıkları var, sadece iç çektiler. Anne babamı böyle görmek çok zor. Uyuşturucu haberleri ilk çıktığında 'Kullandın mı gerçekten?' diye sormuşlardı, ama şimdi sadece iç çekiyorlar. Bir kez bile uyuşturucu kullanmış olsaydım böyle şeyler duymamın haksızlık olduğunu düşünürdüm. Gerçekten asla uyuşturucu kullanmadım. Soruşturuldum, ama ceza almadım. Bir hastalığım var, ortaokul-lise günlerimden beri ilaç almak zorundaydım. Hastalığın adı ADD (Dikkat Eksikliği Bozukluğu) ve Kore'de çok bilinen bir hastalık değil. Bu hastalık daha yeni yeni tanınıyor ve doğru bir tedavisi yok, bu yüzden ADHD (dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu) ilacını alıyorum. Doğru ilaç bu olmadığı için hastalığa katlanmak zor. Ülkeye Adderall soktuğum zaman uyuşturucu kaçakçısı ilan edildim, ama bu Amerika'da benimki gibi hastalıklar için kullanılan bir ilaç. Ülkeye ilacı sokarken cahilliğim yüzümden yaşandı, ama insanların bu ilacın %100 amfetamin olduğunu söylemesi çok sinir bozucu. Uyuşturucu diyorlar, ama hastalığımı tedavi etmek için kullanacağım bir şey değil mi?"   

Yani kullandığı şey Adderall'di ve ve ilaç bir uyuşturucu ya da içinde yüzde yüz amfetamin bulunan bir ilaç değildi, içinde sadece biraz Amfetamin vardı. İlacın ciddi yan etkileri olabilmesine rağmen Bom hastaydı ve bunu kullanması gerekiyordu, her ne kadar asıl kullanması gereken ilaç bu olmasa bile. Zaten Bom aklandı, bu da mahkemenin ona hak verdiği anlamına geliyor ki Kore mahkemeleri uyuşturucu için ağır cezalar verir ve eğer biri gerçekten  uyuşturucu kullanıyorsa sonuç ve ceza kesindir, statüye göre değiştirilemez.

K-Pop Hakkında 159 ŞeyWhere stories live. Discover now