113. SOPA'yı Örtmek İçin Burning Sun'ı Kullandılar

898 29 145
                                    

Merhaba^^

Bölüm +13'tür ve bu yaş altı okuyuculara kesinlikle açık değildir. Samimiyetle söylüyorum eğer yaşınız tutmuyorsa oy bile vermeden kitaptan çıkabilir ve bir sonraki bölümü bekleyebilirsiniz^^



















Söz konusu okuyucuların gittiğini varsayarak devam ediyorum:

Bugün SOPA hakkında konuşacağız:/

Burning Sun'dan daha kötü bulunan ne olabilir ki bu meselenin üstünü Burning Sun'ı kullanarak örtmeye çalışsınlar? 

92. bölümü okuduysanız hepinizin bildiği üzere Burning Sun taciz ve tecavüz olaylarıyla dolu iğrenç bir skandaldır. Peki bahsi geçen konulardan daha kötü dünyada ne var? 

Çok yönlü bu tacizin lise öğrencilere sergilenmesi...

Hadi başlayalım:/

...

İlk önce SOPA'nın açılımından ve ne olduğundan bahsedelim:

SOPA'nın açılımı School Of Performing Arts Seoul'dür. 

BTS'ten JK, Treasure'dan Bang Ye Dam, Sulli, EXO'dan Kai ve Sehun, A Pink'ten Naeun, Namjoo ve Hayoung, Gugudan'dan Mina, Itzy'den Lia, GFriend'ten SinB, Eunha, Yuju ve Umji, Red Velvet'ten Joy ve Seulgi, IZ*One'dan Eunbi, NCT'den Mark, Taeyong, Johnny, B.A.P'den Zelo, Suzy ve ÇOK daha fazlası bu güzel sanatlar okulundan mezun oldu.

SOPA bir özel okul ve öğrencileri direkt olarak ünlü yapmak için yetiştiriyorlar. SOPA'dan çıkan her bir öğrenci eğer okul kendilerine çoktan bir ajans ayarlamadıysa bile şirketler tarafından anında kendilerine çekiliyorlar. En saygın okullardan birisi ve ebeveynlerin çocuklarını bu okula göndermeleri oldukça anlaşılabilir. Ayrıca çoktan şirketlerle anlaşmış öğrencilerin bu okulu tercih etmelerinin bir diğer sebebi de hem okula gidebilecekleri hem de şirkette prova yapabilecekleri şekilde ayarlanmış esnek ders programları.

Şimdi, okul size saygıdeğer insanlarla dolu mükemmel bir stajyerlik-dönemi-öncesi eğitim alabileceğiniz sizi zaten idol yapmak için alan ve geleceğinizi aydınlatan şahane bir yer gibi gözüktü değil mi?

11 ay önceye kadar herkes de böyle düşünüyordu. Ne var ki bu pembe rüyanın hepsi bir grup SOPA öğrencisinin 11 ay önce okul hakkında bir video yayınlamasıyla son buldu. Altyazılarıyla birlikte o video:

Video, bir öğrencinin: '' İlk olarak okulun adını kirlettiğimiz için Tanrı adına özür dilemek istiyorum. '' demesiyle başlıyor. Videoda bulunan öğrenciler zaten o sene mezun olacak olanlar. Ve bu videoda kendilerine illegal bir biçimde idarenin neler yaptırdığından bahsediyorlar. Bu haksızlıkları da şarkı söyleyerek anlatıyorlar. Kullandıkları şarkı 'Hero' adlı bir müzikalden 'Who's Guilty' parçası. Bu müzikal bir aktivistin, 'kim suçlu, bu yasadışı işleri yaparak Japon hükumetini açığa çıkartan ben mi yoksa Korelileri köleleştiren Japon hükumeti mi?' demesi hakkında.

Öğrencilerin iddiaları şunlar:

1. Öğrencilerin okul dışı etkinliklerde zorunlu olarak yer almalarını sağlamak.

2. Bu performansların amaçlarından ya da gelirlerinden öğrencilere bahsetmemek.

3. Bu performanslar sırasında okulun öğrencilerden 'ten teması' gerçekleştirmelerini ve 'seksi' durmalarını istemeleri.

K-Pop Hakkında 159 ŞeyOnde histórias criam vida. Descubra agora