103. Sevgili YG...

832 29 110
                                    

'' Hayatınızdaki arkadaşlarınıza bir göz attığınızda hep sizin yanında olanlar aklınıza gelir; size arka çıkması konusunda, size ilham olmak konusunda ve başarılı olmak konusunda güvendikleriniz. Ve hayat devam ettikçe vazgeçmeniz gereken insanlarla karşı karşıya gelirsiniz; umursamadığınızdan değil, onlar sizi umursamadığından. En kötü zamanlarınızda gerçek arkadaşlar sizi kurtarmak için vardır. Bununla birlikte yaşam devam ettikçe arkadaşımız sandığımız insanların onlara tam da ihtiyacımız olduğu zamanlarda bize sırtlarını döndüklerini ya da sadece çıkarları doğrultusunda bize geldiklerini görürüz. Özgecil ve sizi önemseyen arkadaşları bulun, aramanız gereken onlardır. 


(Park Bom)Durumuma yardım etmek için reçeteli bir ilaç kullanmam gerekiyorsa, bana yardım edecek ve insanları etkilemeyecek, desteğini isterdim. Doğru düzgün anlamadan diğerleri beni 'uyuşturucu kaçakçısı'' ya da ''bağımlı'' olarak gördüğünde, insanların konunun gerçeğini öğrenmesi için bana yardım etmek üzere orada olmanı umut ederdim; savunmadan beni yıllarca saklamanı değil. İnsanlar bana lakap takar, her şeyi yanlış anlarlardı. Bu, beni savunmanı beklediğim yerdir. Bütün yanlış anlaşılmaları düzeltmek, diğerlerinin bana olan algısı ve tavırlarının yanlış olduğunu görmelerine yardım etmek...

(Treasure Box)Eğer bütün hayatımı senden ilham alarak ve senin gibi biriyle çalışmayı isteyerek geçirdiysem, bu önceden çok büyük bir onur kaynağı olurdu. Ve benim gibi bir çok insan; hepsi aynı hayale, görüşe, başarılı olma ve seni gururlandırma isteğine sahip. Ama bizi oyalamak, hayallerimizin gerçekten yerine geldiğini düşünmemizi sağlamak ve bu hayallere sadece elimizden alınması için sahip olmak çok yıkıcı. Bir gerileme daha ve bu sefer bu sana olan bir güvensizlik yaratır benim içimde; sadece dediğimiz hayallerin sana kar  getirmeyeceği gerçeği üzerine kurulmuş olduğunu söylediğin için. Para ve hırs tarafından yoldan çıkartılmıştın ve ben ve benim gibilerin hayatını sırf kendi bencil sebeplerin yüzünden ezdin.

(Swi.T)*İlk kız grubunu dağıttığın zamanı hatırla, sadece bir üyede gözün olduğu ve diğerlerinin onu elde etmesini istemediğin için. Diğer kızların hayallerini mahvettin, sadece bir tanesini kendine saklamak için. O zaman da bencildin.

(Lee Hi)Ben dünyanın tepesinde olan biriydim. Çokça saygı duyulan ve yayınladığım her şeye bakan insanlara sahip biri. İnsanlarımın desteğini almış ve bu sektörün bilinen sesini de imajını da aştığım cesareti verilmiş biri. Ve ben de bekledim ki beni ileri itmek ve dünyaya diğerleri gibi olmadığımı kanıtlamaya devam etmeme yardım etmek için orada olacaksın. Bunun yerine bir sanatçı olarak 'derinlemesine düşünmek' üzere uzağa koyuldum ve yeterince iyi olmadığımı düşündüm. Senin tarafından 'çirkin' diye hitap edildim ve çok daha fazlası olabilecekken beni yırttın. Yıllarca gizli kalmak, kendinden şüphe etmek, içimde senin bende gördüğünden çok daha fazlasının olduğunu fark etmemek...

(Top, Seungri, B.I)Eğer herhangi bir noktada karanlık bir yolda olursam, isterdim ki aydınlık olana geri döndüğümden emin ol ve orada kalmamı sağla. Bu sadece varsayımsal ama eğer karanlık yola yönlendirilseydim; davranışlarım, evet, ortaya çıkarılmalıydı, ama hayır üstü kapanmamalı, görmezden gelinmemeli, üstü çizilmemeliydi. Hayatından atılmamalıydım, basitçe seni aşağı çektiğim için. Evet, yanlış yolda bir adım atmış olabilirim ama hiç düşündün mü ki bu senin kötü örneğinden (kötü bir örnek oluşundan) sapmış olabilir? (B.I)Yanlış yapmış olabilirim ama bana sırtını bu kadar çabuk dönme. (Seungri)Ve bazı durumlarda beni sadece seni kurtarmak için korumuş olabilirsin. Beni hiç umursamadın, sadece kendi imajını umursadın. (B.I)Lütfen yıllar boyunca senin için ne yaptığımı ve sana olan sadakatimi unutma. Beni varoluşundan silmek için bu kadar acele etme.

Sana müzik sektöründe devrimler yaratmış biri gibi görürdüm, müzik sektöründeki klişeleri kıran ve ideal bir imajı tekrar tanımlayan sanatçılar ve şarkılar yaratmış birisi gibi. Sen bir liderdin. Saygı duyulurdun. Ve 20 yıl boyunca yaptıklarını hiçbir şey değiştiremez, ama görünen o ki yanlış yoldasın. Para, güç ve hırs seni insanların ahlaki değerlerini ve senden çıkan ve seninle birlikte olan insanların şirket kültürlerini sorgulamasına yol açtı. Yıllar boyunca bir şeyler yanlış gitti ve içindeki şeytanlarla kötü kararların seni bu noktaya getirdi. Umarım ki bu fırsatı davranışların üzerine 'derince düşünmek' için bir fırsat olarak kullanırsın, bizden beklediğin gibi. Durum tersine döndü ve şimdi hareketlerinin bütün bir şirketi bozduğunu fark etme sırası sende. Liderlik rolünde bir örnek teşkil etmeliydin, ama şimdi biliyoruz ki bu takip etmemiz gereken bir örnek değil. 

Arkadaşlığa gelince, Elaenor Roosevelt'ten muhteşem bir söz aklıma gelir: Bir sürü insan hayatınıza girip çıkacak ama sadece gerçek arkadaşlar kalbinizde ayak izlerini bırakacak. Ve kalbimizde pozitif ayak izleri bırakmış olsan da, yolun karşısına bize basarak geçtiğinde bıraktığın anları da temsil eden ayak izleri var. Bizim itibarımızın yerle bir olmasına izin verdin ama sonunda kendini kurtardığından da emin oldun.

Ve şimdi burada, bu durumdayız; yaptıklarının sonuçlarıyla yüzleşiyorsun ve sonunda yenilgiyi kabul ettiğin noktadasın. Endişelenme, sana gülmeyeceğiz. Bizi hayal kırıklığına uğrattığın bütün o anları hatalarımızdan öğrenmek için kullanacağız. ''Derince düşünmek'' için. Ve eminiz ki, sen de aynısını yapacaksın. Elbette bize yardım ettiğin anları asla unutmayacağız, ama bize zarar verdiğin anları da hatırlayacağız. Ve o anları bile hala en sonunda daha güçlü bir şekilde ortaya çıkmak için kullanabiliriz. Bu fırsatı her şeyin üstesinden gelmek ve insanlara bizim onların düşündükleri kişiler olmadığımızı kanıtlamak için kullanacağız. ''

...

*Swi.T: Yaygın bilinenin aksine YG'nin ilk kız grubu 2Ne1 değil Swi.T'tir. Üç kişilik kız grubunun üyelerinden biri Sechs Kies üyelerinden Lee Jae Jin'in kız kardeşi Lee Eun Ju'ydu. YG ona aşıktı ve onu çok kıskandığından grubu dağıttı, kadına evlenme teklifi etti ve Lee Eun Ju'nun da ondan hoşlandığı ortaya çıktı.

...

Merhaba^^

Uzun bir aradan sonra yeni bir bölüm yayınlayacağım için kısmen uzun olmasını istedim. Bu DareDB kanalının 'dear yg' diye yayınladığı bir Youtube videosunun çevrilmiş hali. Normalde videoda hangi kısımların hangi sanatçıya ithafen yazıldığı belirtilmiyor ama ben belki konulara tam hakim olmayan insanlar olabilir diye kendim eklemeye karar verdim.

Video:

Umarım beğenmişsinizdir.

Çeviri hatalarım olduysa kusura bakmayın^^ Bazı yerleri de özellikle değiştirdim tam çevrilmediğinden ya da çevirisi daha iyi durduğundan.

Önümüzdeki birkaç gün boyunca yeni bölümlerle görüşmek üzere^^

27.01.2020

17.01

<3

...


Deprem dolayısıyla hayatını kaybeden herkesin yakınlarına da başsağlığı diliyorum.


K-Pop Hakkında 159 ŞeyWhere stories live. Discover now