60. Şirketler #6

700 30 28
                                    

Merhaba^^

Şimdi ben sorumsuzluğun daniskalarından biri olduğum için, neden hemen yaklaşık üç gün sonra bölüm yayımladığımı merak etmişsinizdir; eskiden sahip olduğumuz küçük ailenin yüzde sekseninin kaybolmuş olduğunu fark ettim ve bu beni üzdü:(( Ayrıca etrafta yalan yanlış spekülasyonlar var, insanlar yanlış şeyler yazıp doğrusu buymuş gibi başkalarının onları uzman kabul etmesini istiyorlar. Elbette ben de her şeyi doğru yazmıyorum, geriye bakarsanız saçmaladığım yerler var tabii. Hatta baya rahatsız oluyorum bundan, bölümleri acilen düzenleyesim var baya:D Zaten birkaç yeri de sildim veya çoktan hallettim.

Bunun dışında tabi bu bilgilendirici-kitap-tarzı-şey (arkadaşlar yeni ismimiz bu:D) bence güzel bir proje, bu yüzden bunu devam ettirmem gerektiğini düşündüm, eski ailemizi de geri kazanmamızın vakti geldi de geçiyor bile:D Hem sınav sonucum bile iyiyken ve yazmamamı gerektirecek hiçbir şey yokken yazayım diyorum artık:/

Şimdi bir istek olan Starship Ent. konumuz, (Giriş kısmı sakız oldu mübarek:D) hemen başlayalım!!!!!!!!

(SM'i yazdım ya artık başka hiçbir şirket gözümü korkutmuyor:D)

Not: Bilgiler Vikipedi'nin İngilizce kaynağından alınmıştır. Yanlışlar varsa onu şikayet edin:D

Starship; 2008 yılında Kim Shi Dae tarafından kurulan Güney Koreli eğlence şirketidir.

K.Will, Soyou, Boyfriend, Mad Clown, Jooyoung, Monsta X, Yoo Seung-woo, Brother Su, Cosmic Girls, #Gun, Mind U, Duetto, Jeong Seo-woon gibi sanatçıları bünyesinde bulundurur. Dağılmış olarak Sistar ve Junggigo. Ayrıca aktör olarak Dasom, Kang Eun-ah, Choi Won-myeong gibi isimler de bulunmaktadır.

Şirketin kurucusu Kim Shi Dae, daha önce Cool isimli bir K-Pop grubu için yol göstericisi olarak (O da nasıl oluyorsa artık. ) ve şirketini kurmadan önce de 2005 ile 2007 yılları arasında Bang Si-hyuk'un şirketi Big Hit Ent. için çalıştı.

Starship'in ilk sanatçısı K.Will'di ki sonra K.Will'i  Sistar, Boyfriend, Monsta X ve Cosmic Girls gibi sanatçılar takip etti. 

18 Aralık 2013 tarihinde şirketin hisselerinin %70'i Loen Ent.' geçti. 2015 Mayıs ayında ise Starship Entertainment, stratejik partnerlikle King Kong Entertainment'in yüzde yüzünü aldı. 2 Ocak 2017'de King Kong ve Starship birleştiler. Aktörlerin '' King Kong by Starship'' adı altında olması kararlaştırıldı.

Starship Ent.'in altındaki bütün sanatçılar Starship Planet olarak bilinir. (SmTown, Ygfamily, Jypnation vb. gibi)

Solistler: K.Will, Soyou, Jeong Sewoon

Gruplar: Monsta X, Boyfriend, Cosmic Girls (Yuehua Ent ile birlikte.)

Duo veya Proje Gruplar: Mind U, Duetto, YTeen (KT ile birlikte), OG School Project(Cube Ent. ile), YDPP (Brand New Musiz ile), WJMK (Fantagio Musiz ile).

Starship X(alt şirket): Mad Clown, Jooyoung, Brother Su, #Gun

Starship Y(alt şirket): Yoo Seung-woo

Oyuncular

King Kong by Starship(Yukarıda bahsettiğim olay: Cho Yoon-woo, Choi Hye-jin, Choi Won-myeong, Han Min, Ji Il-joo, Jo Yoon-hee, Jang Jeongyeon, Jung Dong-hyun, Kang Eun-ah, Kim Bum, Kim Dasom, Kim Ji-an, Kim Ji-won, Lee Dong-wook<3, Lee Elijah, Lee Mi-yeon, Lee Kwang-soo, Lim Ju-eun, Oh Ah-yeon, Oh Hye-won, Park Hee-sun, Park Min-woo, Yoo Yeon-seok, Yoon Jin-yi.

Eski Sanatçılar: 

Sistar (2010-2017); Yoon Bora(2010-2017), Hyolyn(2010-2017)

Junggigo(2013-2018)

MoonMoon(2017-2018)




Bir bölümün daha sonuna geldik:))

Fark ettiyseniz eski şirketler bölümlerine nazaran daha bilgi verici şeyler yazıyorum son şirketler bölümlerine bölümlerine.

Kitabıma oy verip, yorum yapmayı ve arkadaşlarınıza önermeyi unutmayın.

Ayrıca da bu bölümde adı geçen dağılmış/dağılmamış bütün sanatçılar için yıldıza dokunmayı unutmayın lütfen.

İsteklerinizi de yazarsanız mutlu olurum.

Geçen yıl Super Junior yazmamı isteyen arkadaş bir bölüm sonra bir yıllık isteğin gerçekleşiyor:D Ama yanlış anlamayın, bir dahaki bölüm değil ondan sonraki bölüm olacak Super Junior. Arada sürpriz bir bölüm daha var. Super Junior, kitabı yazmaya başlamadan önce de biri sorarsa diye korktuğum bir gruptu(üye sayılarına bakarsanız anlarsınız) ama sırf yazmak için geçen ay içlerini dışlarını öğrendim<3

Yarın ayın yirminci günü ve Big Bang'in pandası, muhteşem makneasi Seungri'nin solo albümü The Great Seungri çıkınca dinlemeyi unutmayın<3

Bir sonraki bölümde görüşmek üzere^^

19.07.2018

^^






K-Pop Hakkında 159 ŞeyWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu