76. Idol #3: Henry

401 31 17
                                    

Merhaba^^

Uzun zamandır, (yaklaşık ağustos ortasından beri) buralarda olmadığım için üzgünüm ama okul değiştiriyorum, taşınıyorum, Marvel filmlerindeki teorilere kafa patlatıp çıldırıyorum ve Merlin'i izliyorum. Bu yüzden pek boş zamanım olmadı yazmak için, açıkçası o kadar karışıklık içinde yazsam da pek güzel olmazdı diye düşündüm. Ama bugün geri döndüm ve hazır okullar açılmadan ve ben daha lisenin alışma haftasındayken bölüm yazayım dedim. Bölümün bir kısmını zaten yazmıştım daha önce. 

Bu kitabın hızlı bitmesini istemeye başladım ki daha farklı kitaplar yazayım, ama buna baya uzağız o yüzden harekete geçeyim de dedim bir yandan. Merak etmeyin, bu kitap bitince uzun zamandır planladığım Eleştiriler//Kpop diye bir kitap gelecek, yani Kpop'la alakalı söylemek istediklerimi bu kitapta tam bitirememiş olacağım, bu yüzden böyle bir çalışmam olacak. Çünkü burada fazla eleştiri yapamıyorum, alakasızca araya eleştiriler soksam da olmaz diye düşündüm, eleştirilere bu yüzden bölüm ayırmalıyım diye düşündüm. Ama fazla da bölüm ayıramıyorum her ne kadar bununla alakalı seriler olsa da ki bugün de o serilerden birisini yazıyorum

Hadi geçelim bölüme^^

Art arda sürekli bir şeylere isyan ettiğim bölümler gelmiş fark ettim ki: '' Bu Sefer Ben, Eleştiri ve Diss '' ,  ''Skandal #2'' ve şimdiki bölümümüz. Biliyorsunuz ki ben Idol bölümleri için ikidir SM'den idol seçiyorum: Sehun ve Krystal. Şimdi de eskiden SM'de olan ve orada yıllarını geçirip bu nisan ayında ayrılmış bir idolden bahsedeceğim. Biliyorsunuz ki bu seride daha çok insanlar tarafından yanlış anlaşılmış kişilerden bahsediyorum ama bugün formatın biraz daha dışına çıkarak şirketi tarafından resmen harcanmış birisini ele alıyorum: Henry.

Henry, tam olarak Super Junior'dan değildi sadece alt grupları Super Junior-M'deydi, yani Çin için promosyon yapan Kore tarihindeki ilk alt gruptaydı hatırlarsanız. Zaten bundan o uzun Suju tanıtımında bahsetmiştim. Ve Henry'nin o gün yazdığım profilini hatırlarsanız, onun şunları çalabildiğinden bahsetmiştim: Keman, piyano, org, davul ve gitar. Kendisi Toronto, Ontorio, Kanada'da doğmuş olmasına rağmen annesi Tayvanlı ve babası Hong Kong'da büyümüş bir Teochew'lü. Beş yaşında piyano, altı yaşında keman çalmaya başlamış. Ünlü bir Amerikan okulu olan Berkelee Müzik Kolejine gitti ve Çağdaş Yazı denilen yazma türünü/stilini öğrendi. 2006'da SM'in global seçmelerinde 3000 kişi arasından seçildi. İngilizce, Mandarin Çincesi, Korece, Fransızca ve Cantonese Çincesini akıcı konuşuyor. SM'le şarkıcı olarak sözleşmesinin yanı sıra şarkı yazma ve besteleme için de sözleşmesi vardı, çeşitli gruplar için bir çok şarkı besteledi. (Örneğin Exo-The Eve<3) Aktörlük de yapıyor zira 2009'da bir dizide kısacık gözükerek debutunu aktörlük alanında yaptı ama daha sonrasında Kore'de ve Hong Kong'da büyük rollerde oynadı. Canadian Royal Conservatory of Music ona keman çalmadaki yetenekleri için gümüş madalya da verdi. Üstelik grup da vokal ve rapçiydi, baya da güzel dans ediyordu hatta Micheal Jackson'ın moonwalk'unu da yapabiliyordu. Ve bütün bunlarla, 15 kişilik Suju'nun en genç üyesiydi. Ayrıca yeni çıkan haberlere göre Hollywood'da da çıkış yapıyor. Üstelik sizi temin ederim varyete konusunda oldukça yetenekli ve kaslı ve uzun:D

Uzun bir paragraf boyunca Henry'nin başarılarını ve yeteneklerini okudunuz. Henry, sektörü bırakın dünyada en yetenekli olan insanlardan olarak kabul gördü ama SM'den neden ayrıldı ve SM böyle bir dehayı nasıl harcadı?

SM'in biliyorsunuz ki Çinli üyelerle problemleri hep oluyor. (Kris, Tao ve Luhan gibi.) Henry ile bir problemi olmamasına rağmen Çin ve Kore arasında bir gerilim mevcut bu aralar ve birkaç yıldan beri. Bu yüzden Çinli üyelerin promosyonlarını yapması zor ve bu sadece SM'in değil JYP'nin ve diğer şirketlerin de biraz sorunu. (F(x)-Victoria, Exo-Lay, Twice-Tzuyu gibi.) Bu yüzden zaten son birkaç yıldır Çinli idollere promosyon yapılması zor hatta SM için imkansız.

Super Junior-M'de şu üyeler vardı: Hangeng, Kyuhyun, Donghae, Ryeowook, Henry ve Zhou Mi. Hangeng zaten ayrıldı ve diğer üyeler de sırayla askere gittiler hatta Ryeowook askerden yeni döndü., Kyuhyun da askerde. (Henry askere gitmedi, giderse yakınlarda gider ama gideceğini sanmıyorum çünkü Koreli değil ve hangi ülkede gideceğini de bilmiyorum açıkçası giderse çünkü baya kanı karışık.) Bu nedenle Hangeng gider gitmez aslında Suju-M zaten sarsıldı çünkü Hangeng de Çinli. Hangeng'in sonradan çıkıp SM'de ona yapılan eziyetleri anlatması da hiç yardımcı olmadı tabii. Grubun aktifliği giderek azaldı zaten ve az önce de dediğim gibi herkes askere gitmeye başladı. 

Henry'nin yapacak işi kalmadı anlayacağınız Suju için ve solo şarkılar çıkarmaya başladı birkaç tane. Başka grupların şarkılarını besteledi vs. Ama hiçbir zaman fazla ön planda değildi. Şarkılarının fazla promosyonu yapıldığı söylenemez. (Özellikle That One ve Monster adına neredeyse hiçbir şey göremedim.) Yaptığı şarkılar ne kadar mükemmel olsa da çoğu zaman fazla övgü alamadı. SM'in onu varyete programlarına gönderdiği bir gerçek, hatta Henry'nin bir restoranı da var. Hatta zamanında birkaç müzik şovuna da gönderdi onu, keman ve piyano yeteneklerini göstermesi için. Ama Henry'nin kaç yıldır orada olmasına rağmen gördüğünüz üzere bu kadar kısa bir paragrafta açıkladım neler yapıldığını onun adına. ( Oysa ki yeteneklerini anlattığım paragraf ne kadar uzundu:/ )

SM, kim ne derse desin Henry'yi harcadı. Henry'nin ismini bile bilmeyen ama Suju fanı olduğunu iddia eden insanlardan sorumlu olan sadece SM. Henry bir para kaynağıydı resmen. Onu sayısız yere yollayabilirdi SM. Nihayetinde o bir idol ve şarkılarının promosyonu yapılması gerekiyor, değil mi?

Ve böylece Henry, SM'in içinde kayboldu, ta ki orada kendini ilerletemediğini fark edip ayrılana kadar.

Henry bu aralar gayet mutlu; dergilere sürekli poz veriyor, geziyor ve Hollywood çıkışını yapacak. Düşünün, Hollywood çıkışını yapacak kadar yetenekli oyunculukta. Ona kariyerinde iyi şanslar diliyorum ve umarım kendini ilerletebilir ve çok başarılı yerlere gelebilir:))

Bir bölümün sonuna daha geldik.

Bir dahaki bölüm Nct 127 tanıtımı olacak, sonraki ise Nct U, daha sonraki ise Nct Dream. Ve bu üç bölümden sonra beni başlığıyla bile çok güldüren bir bölümümüz var. Beklemede kalın lütfen:)) Daha sık bölümler gelecek:))

Oy vermeyi, yorum yapmayı ve kitabımı arkadaşlarınıza önermeyi unutmayın.

Bir sonraki bölümde görüşmek üzere^^

11.09.2018 - 21.27


K-Pop Hakkında 159 ŞeyWhere stories live. Discover now