30. Bir Kısa HyunA Tarihi

1.3K 79 72
                                    

Merhaba^^

(BU BÖLÜM SONRADAN YAZILMIŞ&YAYIMLANMIŞTIR)

(ayrıca da hala teen idle // nakamoto yuta kurguma bir göz atmamışsanız cidden üzülüyorum bilginize^^)


Kim HyunA, 6 Haziran 1992'de doğdu. Bir zamanların popüler kız grubu 4minute'ın bir üyesi olarak ve solo kariyeriyle birlikte daha çok popülerliğe ulaştı. Ama bundan önce, her şeyin başında HyunA kimdi ve bu noktaya nasıl ulaşmıştı?

7 yaşındayken, HyunA spot ışıkları altında olmak istediğini keşfetti ve bir aktris olmak amacıyla seçmelere girmeye başladı. 50 seçmeye girdi ve hepsinde başarısızlığa uğradı. Aradan birkaç yıl geçti, HyunA liseye başladı ve dans etmeye ilgi gösterdi. Dans yeteneğini geliştirdikten sonra JYP Entertainment seçmelerine girdi ve ilk denemesinde şirkete girebildi.

15 yaşındayken kariyerine JYP Entertainment altında 2007'de çıkış yapan Wonder Girls'ün ana rapper'ı olarak başladı. Hepimizin bildiği gibi Wonder Girls çok başarılı oldu ve inanılmaz rekorlar kırdı. Ama Hyuna'nın 'Wonder Girls'ü' biraz kısa sürmek zorunda kalmıştı çünkü bir yıl sonra gruptan ayrıldı.

Ayrılışı hakkında bir sürü dedikodu çıktı. Ama işin aslı, Hyuna kronik bağırsak probleminden mustaripti ve o vakitlerde sıklıkla bayılıyordu, bu yüzden ailesi gruptan ayrılmasını istemişti. Fakat Hyuna, sektörü sadece kısa süreliğine bırakmıştı. Hayalini devam ettirmek için 2008'de Cube Entertainment seçmelerine başvurdu. 2009'da ise şirketin ilk kız grubu 4minute'in bir üyesi olarak duyuruldu.

4minute, Hot Issue şarkılarıyla çıkışlarını gerçekleştirdi ve büyük bir başarı yakaladılar. Aynı yıl Hyuna, Cube Entertainment'ın başka bir sanatçısı olan AJ ile albümünde işbirliği yaptı ki AJ'i önceden Beast, şimdi ise Highlight olan mükemmel grubun üyesi Gi Kwang olarak da biliyor olabilirsiniz. Ayrıca Hyuna, büyük ihtimalle de Gi Kwang ile işbirliğinde bulunduğunda kendi solo kariyerinin ne tarzda ilerleyeceğine karar vermişti.

Grup dışında da aktivitelerde yer almaya başladı, başka sanatçılarla işbirliğinde bulundu ve hatta Samsung'un projeleri 4tomorrow, Dream Team Girl Group gibi gruplarda yer aldı.

2010 yılında ise çok beklenen solo şarkısı Change'i yayımladı. Müzik videosu +19 damgası yedi ve Hyuna'nın hem halk gözünde hem de kendi açısından nasıl bir solo kariyeri takip edeceğinin ilk işaretiydi. Cube Entertainment daha sonra müzik videosunu edit'leyip uygun hale getireceklerini duyursa da bu sıkıntılı sürece rağmen Hyuna müzik listelerinde yükselebilmiş, 2 milyondan fazla kopya satabilmişti.

2011'de Hyuna, Dancing With The Stars programının ilk sezonunda yer aldı ama maalesef daha sonra elendi. Televizyonda dans etmek açısından işler pek iyi gitmemiş olabilirdi ama birkaç ay sonra bir mega hit olan Bubble Pop'ın yayımlanmasıyla ününe ün katmayı başardı. Bugünün uluslararası kitlesi ya da gelişmiş çevrimiçi platformları olmadan bile Bubble Pop iki günde 1 milyon izlendi ve Youtube'un 'bugün en çok izlenenler' listesine bile girebildi. Bu, 2011'i düşünürsek büyük bir olay. Ayrıca Bubble Pop, ilk defa 100 milyon izlenmeyi geçen kadın bir solo sanatçı (Kpop) şarkısı olma unvanını elinde tutuyor.

Hyuna, Billboard'un 21 Under 21 listesinde yer almayı başardı. Bu liste 21 yaşının altındaki etkili gençleri sıralıyordu. Ayrıca Spins Magazine'in '2011'in en iyi 20 şarkısı' listesinde de Bubble Pop vardı.

Daha tam yıl bitmemişken ise, Cube Entertainment; Hyuna'nın şirketin bir başka sanatçısı Beast (Highlight) grubunun, grup hala Beast iken ayrılmış üyesi Hyunseung ile bir proje grubu olan Trouble Maker'da yer alacağını duyurdu. Grup, ilk şarkıları Trouble Maker'ı yayımladı (ki şarkı EXID üyesi L.E tarafından yapılmıştır bu arada) ve şarkı büyük bir başarıya ulaştı. 2011'deki bir canlı performansta ise performansın ortasında Hyunseung ile Hyuna'nın sahnede öpüşmesi ile bütün fanlar şoka uğradı. Cube Entertainment ise daha sonra bir açıklama yaparak öpücüğün dudaktan dudağa değil dudaktan yanağa olduğunu savundu. (ki gördüğüm en SAÇMA savunma ama neyse, bizi kör mü sandın Cube'cuğum?)

K-Pop Hakkında 159 ŞeyWhere stories live. Discover now