109. Tanıyalım #8: EXID

301 22 30
                                    

Merhaba^^

Gerçekten uzun zaman sonra yeni bir grup tanıtımı bölümü ile karşınızdayım<3

Bugünkü grubumuz yine gerçekten uzun zaman sonra bir kız grubu.

EXID'dan bahsediyorum^^

Fazla uzatmadan hadi bölüme geçelim<3


EXID (이엑스아이디) 5 üyeden oluşan Güney Koreli bir gruptur. Exceed in Dreaming'in kısaltması olup anlamı "Hayalleri aşmak/aşmış" anlamına gelmektedir.

2011 Mayıs ayında bir çok hit şarkının bestecisi prodüktör Shinsadong Tiger ve Banana Culture Ent. yeni bir kız grubu oluşturmak amacıyla JYP stajyerleri arasında seçim yaptılar.

Banana Culture Ent.'e ilk katılacak olan stajyer Yuzi oldu. Yuzi şirketin seçmeleri için JYP stajyerleri Hani, Haeryung ve Junghwa ile etkileşime geçti, ardından üçü de seçmeleri kazandılar.

Shinsadong LE'yi keşfetti ve ardından 5. üye olarak LE eklendi.

Banana Culture Ent. stajyeri olan Dami 6. üye olarak eklendi böylece grup çıkışa hazır oldu. Çıkış öncesi grubun ismi "WP" yani "Who's That" olarak kararlaştırıldı fakat çıkışa birkaç ay kala grubun ismi EXID olarak değiştirildi.

2011 Aralık ayında LE, Huh Gak ile "Whenever You Play That Song" şarkısını seslendirdi. O şarkı o dönemin en büyük 5 hit'inden biri oldu.

Çıkış öncesi kesintisiz çalışmalar sırasında LE bacağını incittiği için çıkış tarihi Ocak 2012'den Şubat 2012'ye ertelendi.

Nisan 2012'de Banana Culture Ent. Yuzi, Dami ve Haeryung'un ayrılışını duyurdu. Yuzi ve Dami eğitim hayatları sebebiyle ayrılırken, Haeryung oyunculuk kariyeri sebebiyle ayrıldı. Onların yerine ballad grubu 2NB'in vokali Solji ve çıkış öncesi EXID'in bir üyesi olması düşünülen Hyerin'in geleceği duyuruldu.

Şimdi en son kalan sabit üyeler Solji, L.E, Hani, Hyerin ve Jungwha'ya bakalım^^

(Geçen yıl Hani ve Junghwa, kontratlarını yenilemeyip şirketten ayrıldılar. Ama EXID'den ayrılmadıklarını söylediler. Şirket ise artık üyelerin şirketleri farklı olmasına rağmen yine de bir yolunu bulup beş üyeyle promosyon yapacaklarını bildirdi.)

(Soldan sağa Hyerin, L

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

(Soldan sağa Hyerin, L.E, Hani, Junghwa, Solji)

SOLJI



Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.
K-Pop Hakkında 159 ŞeyHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin