9. Idollere Yapılan Şakalar Ters Tepebiliyor

2.3K 100 146
                                    

Merhaba^^

(BU BÖLÜM SONRADAN YAZILMIŞ&YAYIMLANMIŞTIR)

K-Pop sektöründe, fanların eğlenmeleri için idollere türlü türlü şakalar yapılır: asansör şakaları, hayalet şakaları, kavga şakaları... Ama bazen şakayı yapanlar, şakanın dozunu kaçırır ve her şey çok ters teper.

Bugün aslında hiç gerçekleşmemiş olmalarını dilediğim, idollere yapılan şakalardan bahsedeceğim^^

Hadi başlayalım^^


1) Produce 101 çoğunuzun bildiğini düşündüğüm gibi, IOI'ın çıkış yapmasını sağlayan bir hayatta kalma şovuydu. Program boyunca ise yarışmacılara farklı sebeplerden türlü türlü şakalar yapıldı ama bir tanesi vardı ki, bence hiç de eğlenceli değildi.

Yapımcılar gizli bir kamera şakası planladılar. Bu şaka sırasında kızlar röportaj veriyorlardı. O sırada röportajı yapan kişi odadan çıktı ve çalışanlardan birisi (güya) yanlışlıkla kameralardan birini yere düşürüp kırdı, sonra da ağlamaya başladı. Çalışanın dediğine göre kamera 30.000 dolar değerindeydi ve kamerayı kırdığı öğrenilirse kovulurdu. Kızların hepsi kırık kamera için sorumluluğu üstlenmeye karar verdiler ama 30.000 dolar bulmaları da gerekiyordu ve çoktan şirketlerine de borçluydular. Bu hadise, yarışmadan çekilmelerini veya şirketlerinden atılmalarını da sağlayabilirdi. Bu yüzden ağlayarak şirketlerini ya da ailelerini aramaya başladılar. Tam o sırada ise yapımcı içeri girerek bunun bir kamera şakası olduğunu söyledi.

Aman ne komik (!)


2) Çaylak gruplar için her şey oldukça heyecan vericidir. Girl's Day ilk çıkış yaptığında gündelik hayatlarını takip eden bir varyete programına sahiptiler ve yapımcılar da program sırasında kızlara şaka yapmanın eğlenceli olduğunu düşündü. Girl's Day'in bir röportajı sırasında röportajı yapan MC'nin kızlara kaba davranmasını istediler.

MC kızların olduğu odaya girer girmez onlara ilk önce, '' Televizyonda daha farklı görünüyordunuz. '' dedi. Sonra bilerek başlık şarkılarının adını karıştırdı ama bir fan olduğunu söyleyip durdu, kamera arkası videolarında da oldukça kaba konuşmaya devam etti Girl's Day üyeleri ile. Kızlar gözle görülür bir biçimde rahatsız olmuşlardı. MC röportajı pek çok kez durdurup üyeleri aşağıladıktan sonra, ( mesela, '' Daha popüler birileriyle röportaj yapmak istediğimi söylemiştim! '' diyor bir yerde) üyelerden Jihae konuşmaya karar verdi ve şöyle dedi: '' (...) İlk defa kişisel yeteneklerimiz ve bunun gibi şeyler hakkında röportaj ediliyoruz. Çok şaşırdım ve üzüldüm. Daha iyi bir iş çıkartamadığımız için özür dilerim. ''

Daha sonra bunun bir kamera şakası olduğu kızlara söylendi.


3) Bir idol olarak yaşamak özellikle, hepiniz tahmin edersiniz ki, çok zordur. Koreli olmayan idoller içinse daha da zor çünkü ailelerini Koreli idollere göre çok daha az görme şansı elde ediyorlar.

Roommate'in bir bölümünde, Got7'dan Jackson'ın oda arkadaşları, önceki bir bölümde Jackson annesinden uzakta yaşıyor olmanın ne kadar zor olduğundan bahsederek içini döktüğü için, ona annesi Çin'den Kore'ye kadar uçakla gelmiş ve program için Jackson'ı görecekmiş gibi davranmaya karar vererek çok eğlenceli (!) bir şaka yapmaya karar verdiler.

Jackson'a annesini özleyip özlemediğini ve aslında orada olabileceğini söylediler. Tabii ki Jackson da çok heyecanlanmıştı, kendisinden annesine seslenmesini istediklerinde kapıya doğru üç kere 'anne' diye bağırdı ama içeri giren annesi değil başka bir oda arkadaşıydı.

K-Pop Hakkında 159 ŞeyWhere stories live. Discover now