5. Wattpad Kore Kitap Önerileri#1

2.6K 84 8
                                    

Evet bu bölümde Watty platformunda bulunan Kore'yle alakalı ve benim çok sevdiğim kitapları paylaşacağım.

1 Numara: ExoBapIn - 12gen

12gen benim birkaç gün önce bitirdiğim bir kitap ve çok etkilendiğim bir kitap. Zaten yazarın bütün kitaplarını seviyorum. Konusundan bahsetmek gerekirse:

Adından anladığınız üzere Exo fanfici. Sehun'un sırlarını anlatıyor. Gerçek olmayan, gerçek, gerçek olması gereken(bence) bir sürü şey var hikayede. Exo'nun Overdose zamanı, Kris'in ayrılma süreci, Baekhyun'un skandalı falan filan dönemi Sehun'un ağzından anlatılıyor. Aslında Sehun'un bir nevi duygu değişimlerini ve üyelerin sırlarını duymasını ve geçirdiği değişimi de okuyoruz denebilir. Hikaye o kadar akıcı ki bi'ara gerçekmiş gibi hissettim. Ellerine sağlık yazar.

2 Numara: ExoBapIn - Exo At Dinner

12gen ne kadar hüzünlüyse Exo At Dinner o kadar komik. Konusu şu: Exo hepsinin rastgele ülke seçip onun yemeklerini yaptıkları bir programa katılıyorlar. Hem de 12 kişi olarak! Her bölümde konuk grupta geliyor. Ooooh! İşte size trajedi!

10/10 verdim.

3 Numara: @pofudukkalem - Yeni Hayat: Kore

Bu da benim en sevdiğim fanficlerden biri. Genel olarak Exo fanfici okuyorum, anlamışsınızdır:D Bu da Exo fanfici. Bir kızımız var, Sm'e kabul ediliyor. Bir arkadaşını da çağırıyor, iki Kore'liyle de birlikte grup oluşturuyorlar. Aynı şirkette oldukları için doğal olarak Exo ile tanışıyorlar ve işte o zaman hikaye başlıyor.

Gayet güzel bir hikaye herkese tavsiye ederim. Gerçekleri de yansıtmış ama bir bölümde Tao, Luahn ve Kris geliyordular, diğerleriyle düşman gibi oluyolardı o hoşuma gitmemişti sadece ama ne yapalım bu bir hikaye. Hikayelerde her şey olabilir.

Ama yine de kıyamam ben onlara, düşüncesi mahvediyor beni:D

İlk başlardaki yazım tarzını geliştirmiş yazar, sevindim buna.

10/10

4 Numara:Exo'da Bir Kız

Merak etmeyin başka fanfic de okuyorum ama çoğunluk Exo olduğu için onlardan başlayayım dedim.

Burada Exo'ya bir hanım kızımız katılıyor. İlk geliş anında Chanyeol ona kötü davranıyor. Kai iyi. Yazarcığımızın yazım tarzı, betimlemeleri falan müko yani.

Neyse, ilk başlardaki açıklamadan anladığınız üzere ortada bir aşk üçgeni var. Ben aşk üçgenlerini sevmiyorum, ama bu bana göre bir yorum. Ve şey, Chanyeol, bizim happy virüs yani, mutsuz, kaba, sapık falan. Ben fazla hayal edemedim evladımı o halde. Üstelik Kai de aşırı yumuşak, naif, aşık, romantik bir adam. Good guy yani:D Ben yine Kai'yi o halde pek hayal edemedim:D

Ama dediğim gibi betimlemeler de, yazım tarzı da aşırı güzel yazarımızın. Fanfic dışında başka bir şey yazsa rahat basılır. Hatta millet ilk cümleyi okur, tamam bu basılacak der, yayın evlerine haber verir, zaten yayın evleri de ilk cümleyi okuyunca ulan biz bu kitabı nasıl bulamadık der, basılır. Net yani:D Onayım var:D

Lakaplar da aşırı yaratıcı, Chanyeol'a Dev falan demesi, büyüledi beni:D

10/8

5 Numara: Unrequited love:: pjm

Evet sonunda başka bir grubun,kişinin fanfici :)

Burada bir hanım kızımız var evden firar edip dans bursuyla Kore'ye kaçıyor. Oradan bursuyla üniversiteye giriyor, dans bölümünde kim var bilin! Park Jimiiin! Hikaye böyle başlıyor.

Bir hata vardı hikayede.

Kore'de bildiğim kadarıyla sarı saçlı mavi gözlü doğuştan insan olmuyor. Ben hikayeyi yanlış hatırlıyor olabilirim, çünkü çok önce okudum ama sanırım Jimin'in öyle bir sevgilisi vardı başlarda. Hem renkli gözlülerden de bir ürküyorlar sanırım. Yine benim teşhis yanlış olabilir, o yüzden yanlışsa affedin beni.

Biraz yazım hatası vardı, onları atlarsak;

10/10





K-Pop Hakkında 159 ŞeyDonde viven las historias. Descúbrelo ahora