73. K-Pop Tarihindeki En Utanç Verici Gün

1.2K 42 49
                                    

Merhaba^^


(BU BÖLÜM SONRADAN YAZILMIŞ&YAYIMLANMIŞTIR)


Bugün, Kpop tarihindeki en utanç verici gününden bahsedeceğiz.

2005'te Kore'de indie tarzı müzik yapan K-Pop grupları kariyerlerinin zirvelerini yaşıyorlardı ve indie grupların bu tarz müziğin ana akım müziklerine katılması ve halktan ilgi görmesiyle birlikte altı çağını yaşıyordu. Televizyon programları bir sonraki büyük indie grubunu kendileri programlarına çıkartmak için ararlarken MBC Music Camp'in (M!Countdown'ın o zamanki hali gibi bir program) aynı zamanda yeni indie grupları tanıtmak için özel bir kısmı da vardı çoktan. 30 Temmuz 2005'te Rux adlı bir grup sahne almaları için ayarlanmışlardı. Sahneyi daha 'canlı' göstermek için kendileriyle beraber şarkı söylemeleri adına diğer grupları da sahneye davet ettiler. Başlarına ne geleceği hakkında bir fikirleri olsaydı, bunu ASLA yapmazlardı.

Arkaplanda iki başka sanatçı, birisi Couch adlı, diğeri de Spiky Brats adlı bir grubun üyesiydi, pantolonlarını ve iç çamaşırlarını çıkarttılar ve ÇIRILÇIPLAK BİR HALDE sahnede dans etmeye başladılar Kİ BU CANLI YAYINLANIYORDU.

Polis bu iki kişiyi 'halk arasında çıplak dolaşmak' ve 'iş ahlakına ters düşen hareketler'den dolayı soruşturmaya başladı ve ikisinde de herhangi bir uyuşturucu izi bulunmadı. Sahnenin asıl performansçıları olan Rux üyeleri ise bir röportajda şok içinde tabii ki de bunun gerçekleşeceğini bilmediklerini söylediler. MBC Music Camp yayından kaldırıldı ve yerine Show Music Core, ki bugün de devam eder bu program, getirildi.

Asıl üzücü olan ise MBC'nin bu olaydan sonra bütün indie grupların 2005'ten 2009'a programlarına çıkışını yasakladılar. Diğer büyük televizyon kanalları da yasaklamasalar bile neredeyse hiçbir zaman dört yıllık süre boyunca indie tarzı müzik yapan grupları programlarına çıkartmadılar. Halk arasında indie ve indie grupların itibarı da yerlere düştü bu olaydan sonra, hiç kimsenin dinlemediği ve dinleyenlerin de sapık olduğunu düşündükleri bir türdü artık indie.

Kısaca indie'nin altın çağı da Güney Kore'de böyle bitti.

...

KAYNAK:

Bu bölüm hakkında neler düşünüyorsunuz?

Oy vermeyi, yorum yapmayı ve kitabı arkadaşlarınıza önermeyi unutmayın^^

Bir sonraki bölümde görüşmek üzere^^


18.02.2021

21.29

<3

K-Pop Hakkında 159 ŞeyWhere stories live. Discover now