3. Sözleşmelerin Gerçek Yüzü: '' Buraya Gelmek İçin Hayatımızı Riske Attık. ''

4.5K 128 35
                                    

(BU BÖLÜM SONRADAN YAZILMIŞ&YAYIMLANMIŞTIR)

Bazıları bir sanatçının şirketi ne kadar iyiyse ancak o kadar başarılı olabileceğine inanır. Birçok ekonomik açıdan sıkıntıda ama genç stajyerlerinin bilgisizliğinden faydalanarak üne yükselmeye çalışan ve bu yolda stajyerleri dahil pek çok insana inanılmaz zararlar veren şirket vardır.

Hırslı bir girişimci olan Kim Dae Woo farklı değildi. İlk eğlence şirketi Plane Entertainment'ı 2013'te ve ikinci eğlence şirketi Hyunda Entertainment'ı ise 2015'te kurdu. Küçük bir şirket olmalarına rağmen 'Hyunda' adı altında birçok sanatçıyla ilgilenmeyi başardılar, bunlar kız grupları Baby Boo, erkek grupları LST ve çıkış yapmaya hazırlanan Z9ZH adlı kız gruplarını kapsıyordu. Ama çoğu kişinin gözünden kaçan şey ise Kim Dae Woo'nun ilk girişimi, Plane Entertainment idi.

Plane Entertainment kurulduktan bir süre sonra 2013'te 4 üyeli bir kız grubu çıkartacaklarını duyurdu ama üyelerin hiçbirinin kim olduğu bilinmiyordu ve netizenlerin de ilgisini bu bilinmezlik çekti. Grup üyeleri, grubun adı ve üyelerin yüzleri ise ancak 2013 Aralık'ta açıklandı. Aila (isim de Türkçeden geliyor bu arada) Rahee, Jiu, Yenna ve Kelly'den oluşuyordu. Amaçları ise 'kız gruplarına olan önyargıyı kırmak'tı.

28 Aralık 2013'te dörtlü merakla beklenen çıkışlarını gerçekleştirdi. Şarkıları Pretty Girl aslında nasıl gerçek güzelliğin dış görünüşte değil karakterle bağlantılı olduğunu anlatmaya çalışıyordu ama bu anlam görmezden gelindi ve klibin düşük bütçeli olması, dansın iyi olmaması gibi konulardan dolayı birçok zalim yoruma maruz kaldılar. Ve işler daha da kötüleşti.

Inkigayo, Music Bank, Music Core, M!Countdown gibi haftalık müzik programlarına çıkmak genelde zordur ekran süresinin hangi gruplar arasında paylaştırılacağına karar verirken araya rüşvet ve bağlantılar veya bu grupların ünleri ya da her grubun programlarının farklı olması sebebiyle. Bu yüzden bu programlara genelde bilinen gruplar çıkar. Aila gibi kıyasen daha az bilinen bir şirketten gelen bir grubun Music Core'a çıkması kısaca zordu ama CEO Kim nasıl olduysa bağlantılarını kullanarak onları programa kabul ettirmeyi başarmıştı. Aila'nın performans sergileyeceği gün Kpop'ın dönemlerini kasıp kavuran en büyük isimlerinden TVXQ, Girls Day, Vixx ve Rain de sahne alıyordu.

Aila'nın performansı en iyi tabirle ortalamaydı ama internette aldıkları yorumlar 'sahneyi izlemesinin bile zor olduğu' yönündeydi. Performans videoları kısa sürede birçok nefret yorumunun odağı oldu, bir sürü kişi kızların görünüşleri ve yetenekleri ya da yaşlarıyla veya da şirketlerinin yetersizliği hakkında birçok zalimce yorumda bulunuyordu.

Daha da şok edici olan ise, bu performanstan sadece bir saat sonra Aila dağıldı ve üyeler de kayıplara karıştı. Birçok kişi aldıkları negatif yorumlardan dolayı dağıldıklarını düşündü ve grubun ismi de şirketleriyle beraber hiç var olmamışçasına silindi. Gerçek neden ise 5 yıl sonra ortaya çıkacaktı.

CEO Kim Dae Woo, Aila'nın dağılışından bir yıl sonra Planet Entertainment'ın adını Hyunda Entertainment'a çevirdi. Ve bu yeni şirketin ilk grubu Baby Boo; Shine, Sori, Daon ve Chaei adlı dört üyeden oluşan bir kız grubuydu. Grup teklileri Boo Boo Boo'yu 27 Mayıs 2015'te yayınladı. Ama albüm Haziran'a kadar yayınlanmadı çünkü sürekli tekrar kaydedilip ya da tekrar ayarlanıp duruyordu. Hyunda iyi bir başlangıç yapmamıştı açıkça. Ama yine de her şey düzenlendi ve sonunda 5 Haziran'da grup çıkış aktivitelerine başladı.

İlk olarak Music Bank'te sahne aldılar. Baby Boo programın ilk yarısında Naver'da tam zamanlı aramalarda altıncı, ikinci yarısında üçüncü sıradaydı. Bu ilgiden dolayı da bir hayli memnunlardı ve yine bu ilgi sayesinde Inkigayo ve Show Champion'a davet edildiler, Ekim'de ise Music Core'da promosyonlarını bitirdiler. Öyle çok dikkat çekiyorlardı ki artık ne zaman performans sergileseler gerçek zamanlı aramalarda birinci sıraya bile çıkmaya başlamışlardı ama bütün bu olan biten iyi sebeplerden dolayı değildi. Baby Boo da Aila ile aynı sebeplerden sürekli eleştiriliyordu ve netizenler yine şirketi grubu yeterince iyi eğitememekten ya da bu işe daha fazla para yatıramamaktan dolayı suçluyordu. Ama Aila'nın tam tersi olarak Baby Boo yüzleştikleri negatif yorumlar karşısında da yıkılmadı ve geri dönüş hazırlıklarına başladılar.

K-Pop Hakkında 159 ŞeyDonde viven las historias. Descúbrelo ahora