55. Şirketler #4

898 32 26
                                    

Merhaba^^

Bugün uzun zaman önce istek olarak gelmiş bir şirketten bahsedeceğim.
Marcebaleno tarafından istenmişti bu şirket. Zaten bir dahaki bölüm de onun istediği bir şirketi içerecek.

Bugünki şirketimiz JELLYFISH ENTERTAINMENT.

Jellyfish Entertainment; Güney Kore, Seul'da, 17 Ağustos 2007 tarihinde Hwang Se-Jun tarafından kurulan eğlence şirketi.

Sanatçıları: Vixx, Gugudan, Park Yunha, Jang Hyejin.

VIXX

Vixx, Jellyfish'in altı kişilik erkek grubu.

Kendileri, bazılarınız hatırlar, baya bir zaman kapağımızı süslemişlerdi. Kapağımızı yapan ve devamlı okuyucumuz olan Crescenthigh'a buradan tekrar teşekkürler.

Onun da muhteşem ötesi kitaplarını okuyabilirsiniz.

Neredeyse bir Starlight olmamın yanı sıra, objektif olmam gerekirse, Vixx K-Pop sektöründeki en iyi gruplardan birisi. Aşırı farklı ve etkileyiciler. Konseptleri alışılmadık ve klipleri izlemesi ayrı bir keyif veriyor. Jellyfish'in adını duyuran yegane gruptur kendileri. Vixx'den daha uzun bahsettiğim "Grup Tanıtımı #2" bölümünü okuyabilirsiniz.

Bu arada, nasıl Vixx haline geldiklerini anlatan program Mydol ve bu muhteşem programı izleyin bence.

GUGUDAN

Jellyfish'in 2016'da kurduğu 9 kişilik kız grubu.

Kendileri o dönemde I.O.I olsun Twice olsun birçok kız grubu karmaşası içinde yerlerini belli ettiler ama bir Twice bir Red Velvet kadar ilgi görmediler. Vixx'in bir şarkısına yaptıkları coverı izleyerek ne kadar yetenekli olduklarını görebilirsiniz. (Vixx'in şarkıları da söylemesi, rap yapması, dans etmesi bakımından oldukça zordur.)

Gugudan dinleyen bir insan değilim, sırf bu bölümü yazmak için az önce 'The Boots' şarkılarını dinledim. Hoş bir şarkıydı, dinleyin derim.

PARK YUNHA

On dokuz yaşında bir insana göre mükemmel sesli bir şarkıcı olan Park Yunha'yı The Legend of The Blue Sea dizisinin 9. bölümündeki Ost'undan hatırlıyor olabilirsiniz. Ama pek bilinen bir isim değil, Youtube'a ismini yazınca Hyuna'nın(😂) çıkmasından anlayabilirsiniz. Umarım hak ettiği değeri alır.

JANG HYEJIN

Jang Hyejin'i ise King of Masked Singer'daki efsanevi performansından tanıyor olabilirsiniz.

Jellyfish'in ben hiçbir skandalını duymadım. Ne biliyim işte idollerine korkunç davrandıkları gibi falan. Az sanatçıya sahip olmaları bence kötü bir şey değil. Şahsen arkanda debut yapmayı bekleyen onlarca stajyerin yoksa az sanatçı çıkartmak, stajyerlerini iyi eğittin anlamına gelir.

Bu bölüm de burada bitti.

Bir dahaki bölüm de yine Marcebaleno tarafından istenen bir şirket olacak.

Jellyfish ve olağanüstü yetenekli sanatçıları için yıldıza dokunmayı unutmayın.

Görüşmek üzere.

05.06.2018

^^

K-Pop Hakkında 159 ŞeyHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin