147. BigHit Neden Kadın Stajyer Almaz? #GLAM

2.1K 43 47
                                    

Merhaba^^

DUYURU:

Az önce Vampire // Ahn Hani adlı tek bölümlük bir hayran kurgusu yayımladım^^ Yan karakterler Kim Heechul ve Xia Junsu. Bir şans verirseniz sevinirim^^


Bölüme dönersek:

BigHit Entertainment, 2020'ye kadar (2020'de Japon kadın stajyer alımı için seçme açtılar) daha önce hiç kadın stajyer almadı. Peki bunun nedeni ne?

Çünkü BTS'ten önce BigHit Entertainment ve Source Music Company'nin ortaklaşa kurdukları ve BigHit altına çıkışı yapan Glam adlı bir kız grupları vardı. 

Ve işler onlar için pek iyi gitmedi.

2012 yılının Temmuz ayında Glam, beş kişilik bir kız grubu olarak çıkışlarını gerçekleştirdiler. 2012'de üyelerden Trinity gruptan ayrıldı. Şirket Trinity'nin ayrılma sebebinin kişisel olduğunu ve açıklayamayacaklarını söylese de dedikodulara göre Trinity Super Junior'dan Leeteuk'un bir sasaeng fanı idi ve kendi çıkışına az kala bile onu rahatsız etmeye devam ediyordu. Ayrıca da şarkıcı olmak için herhangi bir tutkusu bulunmuyordu.

 Ayrıca da şarkıcı olmak için herhangi bir tutkusu bulunmuyordu

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

(Trinity)

Kızlar 2014'e kadar şarkı çıkartmaya devam ettiler ama pek de bir başarı yakalayamadılar, durum bu olsa da kızlar beraber kalmak için çok çalışıyorlardı. Bu sırada üyelerden Dahee, o yılki ulusun en büyük skandallarından birine karıştı.

Eylül 2014'te Dahee ve model Lee Ji Yeon tutuklandılar. Aktör Lee Byung Hun'un gizlice uygunsuz konumda bulunduğu bir videosunu çekmiş ve onu 4.5 milyon Amerikan doları tehdit etmişlerdi.

5 milyon Amerikan doları tehdit etmişlerdi

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

(Aktör Lee Byung Hun)

Lee Byung Hun'un Dahee ve Lee Ji Yeon'u polise bildirmesi üzerine soruşturma başlatıldı. Dahee yurt dışına uçuş bileti alıp kaçmayı planlamasına rağmen bir dedektif tutuldu ve kaçamadan yakalandı.

 Dahee yurt dışına uçuş bileti alıp kaçmayı planlamasına rağmen bir dedektif tutuldu ve kaçamadan yakalandı

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

(Soldaki Dahee, sağdaki model Lee Ji Yeon)

Bu noktada şirket, artık grubun devam edemeyeceğini bildirdi ve Glam resmi olarak dağıldı.

2015'te, Show Me The Money adlı rap yarışmasının 4. sezonunda Glam'in eski lideri Park Ji Yeon boy gösterdi. İlk seçmelerde şirket ve grup hakkında bir rap performansı sergiledi. Dediğine göre grup dağıldıktan sonra şirket bir üye dışındaki diğer üyelerle ilgilenmemiş ve onu önde tutmuştu. Jiyeon para kazanmak için bir restorantta bile çalışmış. Şimdi başka bir şirketin altında. Ama maalesef Show Me The Money 4'tte fazla ilerleyemedi. (Hatta ben Glam'in varlığını Show Me The Money 4'ü Winner'dan Minho için izlerken keşfetmiştim. Bu arada o sezon Minho ikinci oldu. Show Me The Money 3'te ise İKON'dan Bobby ve B.I yarışmış, Bobby birinci olmuştu. Show Me The Money'nin kadın versiyonu ise Unpretty Rapstar programı olarak geçer. O programdan parlayanlan kadınların Jessi, Cheetah, Heize, KittyB gibi isimler olduğunu söyleyebilirim.)

(Glam)

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

(Glam)

Bir Glam şarkısı:

(Gerçekten güzel bir şarkıdır bu arada. Ayrıca yeteri kadar dikkatli bakarsanız bazı BTS üyelerini klipte görebilirsiniz^^ Bazen şeyi düşünüyorum: Acaba kızlar kliplerinde oynayan bu çocukların şimdi dünya yıldızları olduklarını görünce hissediyorlardır? Dahee saçmalayıp o işi yapmasaydı şimdi en popüler kız gruplarından olurlardı.)

BigHit, Glam'le yaşadıkları şeyden sonra kadın stajyer alımlarını kapattı. (2019/2020 sezonuna kadar) Ayrıca BTS popülerleştikten sonra erkek gruplarını yönetmede daha iyi olduklarına karar vermiş olabilirler.

...

Kaynak: Soompi, Koreaboo

Umarım beğenmişsinizdir^^

Oy vermeyi, yorum yapmayı ve kitabı arkadaşlarınıza önermeyi unutmayın.

Bir sonraki bölümde görüşmek üzere^^

11.07.2020 (yazılış tarihi)

16.33

<3

K-Pop Hakkında 159 ŞeyWhere stories live. Discover now