118. Jaejoong Ne İstiyor?

620 28 56
                                    

Merhaba^^

Dünyamızı saran Covid-19 salgınına dikkatleri çekmek için Jaejoong bir şey paylaştı ve bu şey Jaejoong'un salgını 'şaka' olarak gördüğü düşünüldüğü için büyük tepki topladı. Peki, Jaejoong duruma ciddiyetsiz mi yaklaşıyordu, gerçekten toplumu bilinçlendirmeye mi çalışıyordu yoksa bunun da ötesinde aslında o Covid-19 ilk çıktığından beri gerçekten elinden geldiğince yardım etmeye uğraşan gerçek bir örnek vatandaş mıydı? Ben üçüncüsüne inanıyorum ve bugün de neden inandığımı açıklayacağım.

Fazla uzatmadan başlayalım^^


Aslında Jae, Covid-19 ortaya çıktığı ilk andan itibaren bu konu hakkında farkındalık yaratmaya çalışan ilk ünlülerden biriydi. Ocak ayının sonuna doğru virüsün sıfır noktası Wuhan'a maske bağışında bulunmuştu.

Ayrıca Şubat ayının sonlarına doğru da Kore'deki bir sivil toplum kuruluşuna bağışta bulundu ve bunun bilinmesini istemedi ancak bu kurum (Hope Bridge National Disaster Relief Association) ihtiyacı olanların ve bu bağıştan yararlanacak olanların onun sıcak kalbinden haberdar olmaları için ismini açıkladı.

Nisan'ın 15'inde de, diğer başka kamuya mal olmuş Japon şahsiyetlerle sağlık sisteminin çökmesini engellemek için büyük bir ekonomik destekle birlikte maske üretimini amaçlayan bir projede yer aldı Jaejoong. Ve şöyle dedi: '' Her gün, göğsüm ağrıyor, COVID-19'la mücadele eden insanları kurtarmak için tehlikede, risk alan profesyonel sağlıkçıları izlerken. Şu an özgürlüğümüz kısıtlı ama buna rağmen sağlık sisteminin çökmesini engellemek için yapabileceğimiz şeyler var. Bu proje ile profesyonel sağlıkçıları desteklemek istiyorum. Ayrıca dua ediyorum ki dünya eskiden nasılsa öyle  olmaya geri dönecek. İşbirliğiniz için teşekkürler. ''

Onun bu açıklamalarını gördükten sonra bütün dünyadan fanları da bu projeye destek vermeye başladılar.

Peki, insanların ilk başta ona sinirlendiği şey neydi?

1 Nisan'da Jae sosyal medyada kendisinin Covid-19'a yakalandığını ve bunun sebebinin umursamazlık ve hükumetin güvenlik önlemlerini takip etmemesinden kaynaklı olduğunu söyledi ve şöyle devam etti: '' Benim yüzümden virüsten etkilenmiş olabilecek herkesten çok özür dilerim. Aptal kararlarım yüzünden böyleyim, asla ben olabileceğini (kendimin virüse yakalanabileceğini) düşünmezdim. Hastaneye kaldırıldım. Geçmişimden pişmanlık duyarken minnet ve özür duyguları ile sarılmış durumdayım. Söylemek istediğim çok şey var... Görmek istediğim çok fazla insan var... ''

Şimdi ilk önce şunu demek istiyorum ki çok teşekkürler Jae kardeşim beni o gün bir güzel ağlatmıştın.

İkincisi şu anda bildiğiniz üzere Jaejoong hasta falan değil. Bunu toplumda farkındalık uyandırmak için yaptı çünkü o sırada Japonya'daydı ve Japonya'daki çoğu insan hala virüsü ciddiye almıyordu.

Jaejoong daha sonra da bu durumu şakaya almadığını (ki önceki davranışlarından da belli) ve yakınındaki insanlardan bazılarının da hasta olduğunu açıkladı. Fanlar da Jae'nin babasının salgın sırasında hastanede yattığını biliyorlardı ve o, bu konuyu şöyle açıkladı: '' Babam çok uzun zaman önce değildi ki akciğer kanseri ameliyatı için hastanede yatıyordu. Sağlık çalışanlarını ve hastaları görünce sinirlendim ve umdum ki virüsü başkalarının problemi olarak görenler aslında bunun kendi problemleri olduğunu da fark ederler. Yani bizi bu Corona virüsünden kurtarmak için çok çalışanların aksine, boş zamanlarını hiçbir koruyucu maske ya da kıyafet giymeden geçirenler için de alarmda olmalıyız. Bunu duyduğumda daha büyük bir farkındalık olmalı diye düşündüm... ''

Bu olaydan sonra Jaejoong'u karalama çalışmaları başladı. İlk önce dediler ki cezaya çarptırılabilir, ama öyle bir olay yoktu. Sonra dediler ki onun bu davranışlarından dolayı Japonya'daki programları ve Kore'deki Travel Buddies adlı programı iptal edildi. Ama Travel Buddies iptal edilmemişti ve her zamanki gibi normal zamanında yayınlanmaya devam etti. Japonya'daki programları iptal etmek ise yapımcıların seçimi değil kendi isteğiydi.

Koreliler Jae'ye tepki gösteredursunlar Amerika'daki doktorlar da çıkıp diyorlar ki 'Siz hastaymışsınız gibi davranın. Bizi koruyacak tek şey budur. '

Ben Jaejoong'un yaptığı şeyi şu yönden savunmuyorum, tepki alacağını ve bunun ona karşı kullanılacağını biliyor olmalıydı. 17 yıla dayanmış bir kariyerin var, senin iyi kötü yaptığın her şey kendi ülkende insanlara batıyor, ülkeden sürülmüş durumdasın kaç yıldır (şu an o kadar ağır değil durumu ama) hala sakıncalı şeyler yapıyorsun. Ben Jae'yi 2013'ten beri tanıyorum ve yaptığı, çıkarttığı her şeyi izlemiş ve hakkında ilk günden itibaren çıkan her şeyi okumuş birisi olarak ciddi söylüyorum ben bu çocuğun kötü ve art niyetle bir şeyler yaptığına inanmıyorum. Ama kendisini bazen ifade edemiyor, etse dahi yaptığı her şey başka tarafa çekiliyor. Senin üzerinde milyonların gözü ver hata yap diye, sen de  gidip böyle şeyler yapıyorsun. 

Neyse ki kendini ve niyetini daha sonradan ciddi bir biçimde açıkladığı için insanların aklında soru işareti kalmadı ve yardımlarını sürdürüyor. Onunla çalışanlar, Japon medyası ve onu tanıyan herkes de onun hiçbir zaman kötü bir niyeti olmadığını açıkladılar. Tek yapması gereken biraz daha dikkatli olmak. Biz zaten onun bir daha topluma eski hali gibi kazandırılacak bir sanatçı olmadığını biliyoruz, aynı şey Junsu için de geçerli. Ben o davadan vazgeçtim, sizi bilmem. Kore Türkiye gibi değil. Biz onlar gibi kin tutmayız. Onlar her şeyi en ince ayrıntısına kadar hatırlıyorlar. Bizde ünlüler uyuşturucu kullanır, hapse girer sonra çıkar, ardından da hiçbir şey olmamış gibi televizyonda yine belirirler. Ama Kore'de öyle değil. Ve bunun için yapabileceğimiz hiçbir şey yok. Jaejoong'un da Junsu'nun da eskisi gibi kabullenilmesi imkansız. Benim kızdığım özellikle Jae'nin kendine dikkat etmemesi. Ha Jae de aşırı rahat birisi. Ben bunun hakkında bu kadar uzun konuştum ama, o nefret yorumlarına kafayı takacak biri hiç değil, unutmuş gitmiş bile olabilir o şu an.

Neyse, Junsu ve Jaejoong'un Youtube kanallarına abone olun. Ben bu aralar daha çok Junsu'yu video atarken görüyorum ama Jaejoong da düzenli ekleme yapıyor. İngilizce altyazılar mevcut eğer video çok yeni değilse, insanlar ekliyorlar.

...

Kaynak: allkpop

Bu bölüm de bu kadardı^^

Oy vermeyi, yorum yapmayı ve kitabı arkadaşlarınıza önermeyi unutmayın. Ve evde kalın. Benim dememle bir şey olmaz ama evde kalın gerçekten. İnsanlar ölüyor. Evde oturup sıkılmanız daha önemli değil. Sıkılacak bir şey de yok. Oturun dizi mizi izleyin, kitap okuyun. 

Bir sonraki bölümde görüşmek üzere^^

23.04.2020

18.09

<3





K-Pop Hakkında 159 ŞeyWhere stories live. Discover now