129. Bütün Skandalları: YG

1.3K 37 71
                                    

Merhaba^^

Bir önceki bölüm SM Entertainment'ın bütün skandallarını sıralamıştım, bugünse sıra YG Entertainment'ın skandallarında^^ 

(Bu bölüm 13+ bir bölümdür ve içtenlikle söyleyebilirim ki yaşınız tutmuyorsa oy bile vermeden okumayı bırakabilir ve bir sonraki bölüm için takipte kalabilirsiniz^^)

Hadi fazla uzatmadan başlayalım^^

(İdollerin sevgililiklerini 'skandal' olarak değerlendirmeyi saçma bulduğumdan bu ve bu gibi durumlar bu listede yer almayacaktır)

1) Big Bang 2007 yılında 'Lies' teklisini yayınladı, bu onların ilk büyük hitiydi ve onlara Mama 2007'de Song of the Year ödülünü bile getirdi. Şarkı G-Dragon tarafından bestelenmişti, aynı zamanda da GD'nin bestelediği ilk büyük hitti ve bu GD'ye doğal olarak 'besteci idol' unvanını getirdi. Şarkı yayınlandıktan birkaç ay sonra her nasılsa netizenler GD'yi Japon DJ FreeTEMPO ve şarkısı Sky High'ı çaldığı için suçlamaya başladılar. GD ilk başlarda sessizliğini korudu ama olay çığırından çıkmaya başlayınca YG, GD adına konuştu. Dediklerine göre FreeTEMPO'yla iletişime geçmişler ve FreeTEMPO, Lies'ın çalıntı olduğunu reddetmiş, ortada böyle bir durumun olmadığını söylemişti. Olay bu şekilde kapandı.

2) Yine 2007'de T.O.P, bir TV programına (canlı röportaj) üstünde her iki tarafında da 'yükselen güneş' simgesi bulunan bir ceket giymiş halde çıktı. Çoğu Asya ülkesinde 'yükselen güneş' Japon İmparatorluk Kara Kuvvetleri'nin simgesi olarak kabul edilir. (Ve Japon İmparatorluk Kara Kuvvetleri de Asya'nın Nazi'leri olarak anılır.) Durumun hassasiyetini hemen anlayan Yang Hyun Suk hızla özür diledi. Dediğine göre çalışanlar ya da T.O.P bu simgeye dikkat edememiş, dolayısıyla önleyememişti hatta T.O.P öğrendiğinde kendisi de oldukça şaşırmıştı. Yg Entertainment olarak daha fazla hataya müsaade etmeyeceklerdi.

3) 2009 yılında GD ilk solo albümü Heartbreaker'ı yayınlandı. Albüm büyük bir hit olmasına rağmen çoğu insan başlık şarkısı Heartbreaker'ın, Flo Rida'nın hit şarkısı Right Round'dan çalıntı olduğunu iddia etti. Daha çok insan şarkının gerçekten çalıntı olduğunu iddia etmeye ve inanmaya başlayınca YG direkt olarak Flo Rida ve onun temsilcileriyle iletişime geçti. İddiaları reddetmek için Flo Rida Kore'ye uçtu, GD'nin konserine katıldı ve Heartbreaker'ın bir remix versiyonunu birlikte söylediler. Bütün suçlamalar düştü.

4) 2009'un Aralık ayında G-Dragon, Shine a Light konserinde dansçısıyla cinsel birleşme olmadan sevişmekle suçlandı. Olay çok büyüdü çünkü konserde yaş sınırlanması yoktu. Kore hükumeti duruma el etmek zorunda kaldı. Dansçı Aimee ise bunun sadece çok kısa bir an olduğu hakkında konuştu ve garanti verdi. GD ve YG bu konu hakkında resmi bir özür yayınladılar ve konserin DVD'si sadece 18 yaşından büyüklere satıldı.

5) Mayıs 31, 2011'de Daesung ölümcül bir araba kazasına karıştı. Yolda arabayla giderken yerde daha önceki araba kazasından kalmış olan motosiklete çarptı, ölü motosikletçinin yanında duran park edilmiş halde bulunan taksiye de.  Daesung ise ilk başta yerdeki motorsikletçiyi görmediğini, ancak arabadan taksi sürücüsünün güvenliğini kontrol etmek için indiğinde fark ettiğini söyledi. Ne yazık ki motosikletçi olay yerinde aldığı yaralardan dolayı ölmüştü. Daesung suçlanmasa da mahkemenin dediğine göre motosikletçinin Daesung ona vurduktan önce mi yoksa sonra mı öldüğünü saptamak imkansızdı. Ama motorsikletçinin büyük ihtimalle Daesung ona vurmadan hemen önce öldüğünü de düşünülüyor. Daesung suçlu tutulmasa bile bir yıl boyunca hiçbir etkinliğe katılmadı ve inzivaya çekildi. Bir yerden okuduğuma göre bir yıl boyunca her gün kiliseye gitmiş.

6) 2011'de GD'nin marijuana skandalı patlak verdi. Bir testte sonuçları pozitif çıktığı için ara verdi, aslında idrar testi negatif çıkmasına rağmen saç testi çok az derecede sonucu pozitif çıkarttı. Hem oran çok düşük olduğu için hem de bu GD'nin ilk seferi olduğu için dava düşürüldü. G-Dragon daha sonra Healing Camp adlı programda konu hakkında konuştu. Dediğine göre Japonya'da bir yabancı ona sigara olduğunu düşündüğü bir şey vermişti. GD bu sigara olduğunu düşündüğü şeyden bir nefes alınca tadının garip olduğunu fark etmiş ve fırlatıp atmış ki bu da davanın düşürülmesine neden olan uyuşturucu oranının çok düşük çıkmasının nedeniymiş.

K-Pop Hakkında 159 ŞeyWhere stories live. Discover now