1. Bir FANWAR Ne Kadar İleri Gidebilir?

6.2K 197 131
                                    

(BU BÖLÜM SONRADAN YAZILMIŞ&YAYIMLANMIŞTIR)

Bugünlerde Kpop sadece gerçekten yetenekli şarkıcılar ve güzel şarkılar ile değil, Kpop fanlarının gruplarına olan bağlılığı ile de biliniyor. Fanlar kendi idollerini savunmak için hayal bile edemeyeceğiniz kadar ileri gidebilir ve 'fanwar'lar da iki ayrı sanatçının fanları arasında çıkan tartışmalara verilen addır. Peki bu fanwar'lar ne kadar ileri gidebilir?

Fanwar'lar Kpop'ın başlangıcından beri var ve genelde ilk ve ikinci jenerasyon fanları idolleri için ekstrem olaylara dahil oldukları için mafya ya da çetelere benzetilirlerdi. Sokaklarda büyük kitleler halinde dolaşarak daha küçük fandomlar üzerinde üstünlük kurar, onların balonlarını (ilk ve ikinci jenerasyon fanlarınının genelde lightstick'leri yerine balonları olurdu) ve gerekirse de kavga etmeye başlarlardı. Özellikle de bu kavgalar erkek gruplarının kadın fanları arasında gerçekleşirdi.

Kpop'ın en büyük fanwar'larından bahsedeceğim bugün:

1. Legendary Rain War: Kpop tarihinde bilinen en zalim ve ünlü kavga ilk jenerasyonun en ünlü erkek grupları Sechskies ve H.O.T fanları Yellow Kies ve White Angels arasında gerçekleşmiştir. Bu iki fandom zaten ellerine geçen her şansta birbirleriyle fiziksel kavgalar çıkartmalarıyla biliniyorlardı ama aralarında yaşanan en ünlü fanwar, Sechskies ve H.O.T'nin bir müzik programında performans sergilediği o gün gerçekleşti. Bu fanwar'a The Legendary Rain War adı verildi. (Efsanevi Yağmur Kavgası)

Yayın binasına girmeden önce yağan yağmurun altında Yellow Kies ve White Angels karşılıklı oturdu, birkaç kelime konuşuldu ve bu aniden büyük bir kavgaya dönüştü. Bu olay o kadar ünlendi ki Relpy 1997 dizisinde bile kavgaya yer verildi.

H.O.T üyesi Tony'ye bir keresinde neden kavgayı durdurmadığı soruldu ve o da şöyle cevap verdi: '' Nasıl durdurabilirdim ki? Kendim kaçmakla meşguldüm. '' Sechskies üyesi Jaeduk da şöyle dedi: '' Bir fan bana doğru koştu ve 'Oppa, üç H.O.T fanının üstesinden geldim!' Şimdi hatırlıyorum da sanırım yaralanmıştı ve bir yeri kanıyordu. Başını okşadım ve ona iyi bir iş çıkarttığını söyledim. Şu an bunu yapmazdım ama o zamanlarda onlarla gurur duyuyordum. '' Başka bir röportajda Sechskies üyelerine bu kavgalardan hiçbirine tanık olup olmadıkları soruldu, hiç böyle bir şeye denk gelmediklerini ama olan şeyleri duyduklarını söylediler. Eski Sechskies üyesi Sunghoon da bir H.O.T fanının kendisine tükürdüğü dedikodusunun gerçek olduğunu belirtti. '' Kızın yüzünü hala hatırlıyorum. Çok net. 'Sechskies, puh!' dedi ve bana tükürdü. ''

2. Black Ocean: Fanwar'lar sadece erkek grupları fanları arasında olmuyor ya da sadece erkek gruplarını da etkilemiyorlardı. Dönemin belki de en ünlü üç grubunun bünyesinde olduğu şirket SM Entertainment, fanwar'larla dolu korkunç bir dönem geçirdi zamanında. İkinci jenerasyonda Super Junior ve TVXQ Kpop'ı yönlendiren yegane isimlerdi ve aynı şirkette oldukları Girls Generation da erkek gruplarıyla mücadele ederek yavaş yavaş popülerleşiyordu ki bu TVXQ ve Super Junior fanlarını bir hayli rahatsız etmeye başlamıştı. TVXQ!'nun fanları Cassiopeia, Super Junior'ın fanları ELF ve Girls Generation'ın fanları Sone, 2000'li yılların başlarında öyle büyük kavgalar ediyorlardı ki kimsenin bütün bu olayların tam olarak ne zaman başladığını hatırlayamayacağı kadar fazla fanwar yaşandı ama hatırlanan ilk olaylardan biri bir radyo programında ELF'lerin Super Junior üyesi Kangin'e Girls Generation üyesi Taeyeon'un kötü davrandığıyla alakalı bir dedikodu. Oysa o sırada bir skeç canlandırıyorlardı ve Taeyeon sadece Kangin'in dediklerini yapıyordu, niyeti kötü değildi. İkinci bir diğer olay ise Tiffany'nin bir Super Junior üyesini taklit etmesiydi. (Bazı yerlerde Shinhwa bazı yerlerde Super Junior deniyor, o konudan çok emin değilim ama her türlü ELF'lerin Sone'larla olan problemi bunlarla başladı diyebiliriz.)

K-Pop Hakkında 159 ŞeyHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin