141. Dikkat Dağıtmak İçin Kullandılar: Red Velvet

833 38 27
                                    

Merhaba^^

İlk çıkış yaptıkları zamanda bile Red Velvet üyeleri hakkında birçok teori ve dedikodu bulunuyordu.

1 Ağustos 2014'te kızlar, 4 kişi olarak SM Entertainment'ın altında çıkışlarını gerçekleştirdiler. Ama 2014 SM'in en iyi yıllarından birisi değildi. Birçok insan kızların bu kadar erken çıkış yapmasının sebebinin şirkette yaşanılanların örtülmeye çalışılması olduğunu öne sürdü. Çünkü 2014'te: Exo üyesi Baekhyun ve SNSD üyesi Taeyeon'un ilişkisi açığa çıktı, Exo üyesi Kris şirkete dava açtı, ardından Luhan da şirkete dava açtı ve ayrıldılar, daha sonra SNSD üyesi Jessica'da şirketten atıldı ya da SM'e göre 'ayrıldı'.

Dediğim gibi Red Velvet 4 üye olarak çıkış yaptı: Irene, Wendy, Seulgi ve Joy. Ama 2015'te grubun en genç üyesi Yeri aralarına katıldı. Peki Yeri neden sonradan eklendi ve şirketin amacı neydi?

SM, Red Velvet'e yeni bir üye ekleyeceklerini açıkladıklarında bu halk tarafından büyük bir tepkiyle karşılandı. Yeri daha çıkış yapmamıştı ama ismi bütün haber sitelerinde başı çekiyordu. Denilene göre Yeri, Red Velvet'in çıkışı aceleye getirildiğinden ve o sırada küçük olduğundan grupla çıkış yapamamıştı ama aslında grup 5 kişi olacaktı. Kore'deki bir yasaya göre 15-18 yaşları arasındakiler 40 saatten fazla çalışamazlar, ayrıca akşam 10 ve sabah saat 6 arasında da çalışamazlar -eğer ebeveynlerinin izni yoksa. Büyük ihtimalle SM'in 2014'te uğraşmak isteyeceği en son şey de yasa ihlaliydi zaten.

Yeri'yi gruba eklemek stratejik açıdan güzel bir hamleydi. Daha çeşitli koreografiler hazırlanabilirdi, yeni birisi daha çok fan demekti, grubun yaş ortalamasını düşürüyordu, müzikal anlamda yetenekli olmasıyla birlikte ayrıca da varyete şovlarında da iyi iş çıkartabilecek birisiydi...

Ama tabii ki, işin bir de dedikodu tarafı var. Çoğu insana göre Yeri'nin geç çıkış yapmasının sebebi yaşı değildi.

Denilene göre Yeri, Lee Soo Man'ın en sevdiği kız stajyerdi bu yüzden Lee Soo Man'ın bizzat kendisi onu gruba eklemek istemişti. Ayrıca SM'de yine bir olaylar dönüyordu. Tao, EXO'dan; Sulli ise f(X)'ten ayrılıyordu. Acaba Red Velvet'i yine mi dikkat dağıtmak için kullanıyorlardı?

Başka bir teoriye göre, Yeri Red Velvet'ten sonra çıkış yapacak bir kız grubunda yer alacaktı ama SM'in kadın stajyerleri birden teker teker şirketten ayrılmaya başladılar ve Yeri'yi Red Velvet'te çıkış yaptırmaktan başka seçenekleri kalmadı.

Bu arada çoğu insan şunu bilmez: Yeri, grubun çıkış şarkısı Happiness'ın klibinde, başta en altta gözüküyor. Birçok başka -muhtemel- kadın stajyerlerle. Bu bizi bir diğer teoriye getiriyor:

Alt gruplar.

SM'in geçmişine bakarsak şirketin alt grup çıkartmayı sevdiğini rahatça öne sürebiliriz. Super Junior-M, Super Junior-T, Super Junior-H, Super Junior-D&E, Super Junior-K.R.Y, Girls Generation-TTS, Girls Generation-Oh!GG, Exo-K, Exo-M, Exo-CBX- Exo-SC ve NCT 127, NCT Dream, NCT U, NCT WayV ve Super M. Ayrıca da yeni çıkış yapacak Red Velvet-Irene&Seulgi -kısaca Red Velvet Seulrene.

Yeri'nin Red Velvet'ten sonra başka çıkacak bir kız grubunda olması teorisinden bahsetmiştim. Peki, ya o grup aslında Red Velvet'in alt-grubu olarak belirlendiyse? Grup çıkış yaptığından beri ortada Blue Velvet, Green Velvet gibi isimler dönüyor. Aslında Happiness şarkıların klibinde görünen diğer kızlar Yeri'yle birlikte bu adlardaki alt-gruplardan birinde olacaktıysa?

Bu iddiadan sonra teoriler devam etti. Bazılarına göre SM aslında her yıl ya da belli aralıklarla Red Velvet'e yeni bir üye ekleyecek ve grup totalde 10 kişi olunca tamamlanacaktı. Ama Yeri'nin gruba eklenme kararı negatif yönlü bir tepkiyle karşılaşınca şirket bundan vazgeçmiş oldu.

Şimdi aklımızda tek bir soru var: O kızlar neden Happiness'ın klibinde yer almışlardı? Sanırım hiçbir zaman bilemeyeceğiz.

Ama klipteki o gizemli kızlar, netizenlerin dikkatini çeken tek şey değildi.

Müzik videosu ilk yüklendiğinde kızlar dans ederken arkada bazı gazeteler, haber başlıkları ve binalar gözüküyor. Bunlar açıkça Hiroşima ve Nagazaki'ye atılan atom bombalarıyla birlikte 11 Eylül İkiz Kule Saldırıları hakkında.

Bu fark edilince müzik videosuna izlenmeler gelirken ve total izlenme 2 milyonken SM klibi kaldırdı ve düzenleyip yeniden koydu.

Ve bu sorunun Red Velvet'in ilk çıkış yaptıklarında uğraşmak zorunda kaldıkları son şey olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.

2014'ten önce Red Velvet sadece sevdiğimiz bir tatlıydı. Ama bir Indie kız grubu çoktan aynı isme sahipti ve 2013'ten beri bu isim altında promosyon yapıyorlardı. Bizim Red Velvet'imiz çıkış yaptığında diğer Red Velvet hemen sosyal medya hesaplarına şok olduklarını ve böyle büyük bir şirketin bu detayı atlaması karşısında şaşırdıklarını yazdılar. Sonra bir mahkeme süreci oldu ve iki taraf da bir anlaşmaya vardılar. İki grup da Red Velvet ismini kullanmaya devam edecekti.

Şimdi size Red Velvet'in çıkışının ve geri dönüşlerinin nasıl hem SM'deki hem de ilginç bir biçimde sektördeki büyük olayların patlayışının hemen ardından gerçekleştiğini gösteren bir zaman çizelgesi yapacağım:

2014 Mayıs: Kris, SM'e dava açtı ve gruptan ayrıldı.

2014 Haziran: Exo üyesi Baekhyun ve SNSD üyesi Taeyeon'un ilişkisi Dispatch tarafından ortaya çıkartıldı.

2014 Ağustos: Red Velvet çıkış yaptı.

2014 Eylül: Jessica, SNSD'den ayrıldı.

2014 9 Ekim: Red Velvet ilk geri dönüşlerini Be Natural'la gerçekleştirdi.

2014 10 Ekim: Luhan Exo'dan ayrıldı.

2015'in başı: Tao'nun Exo'dan ayrılacağı dedikoduları artar ve Red Velvet'e yeni bir üyenin ekleneceği savunulur.

2015 Mart: Red Velvet'e Yeri eklendi ve 5 üyeyle Ice Cream Cake şarkısını çıkarttılar.

2015 Mayıs: Tao, Exo'dan ayrılır.

2015 Ağustos: Sulli, f(X)'ten ayrılır.

2015 Eylül: Red Velvet Dumb Dumb Dumb ile geri döner.

2017'nin başı: Big Bang'ten T.O.P'nin uyuşturucu skandalı patlar.

2017 Haziran'ın 30'u: Choa, AOA'den ayrılır.

2017 Temmuz'un 8'i: Red Velvet, Red Flavor ile geri döner.

2017 Ekim: Tiffany, Seohyun ve Sooyoung şirketten ayrılır ama SNSD'den ayrılmazlar.

2017 Ekim: Red Velvet, Peek-a-boo'yla geri dönüş yapar.


Sizce de Red Velvet'in geri dönüşlerinin hep böyle olaylara denk gelmesi garip değil mi?

Şimdi de Red Velvet hakkındaki başka bir teoriye bakalım: Klonlar.

Ve bunun hakkında uzun uzadıya çok konuşmak isterdim ama size bir sürpriz yapayım: Bir sonraki bölümün konusu tamamen SM'le alakalı manyak fan teorileri. Kim bilir, gerçeklerdir?

Sadece yeni bölüm için beklemede kalın, bu bölümün kısa olduğunu biliyorum ama diğer bölümle bu bölümü bağlayıp ortaya gerçekten eğlenceli bir çalışma çıkartacağım^^

SM ve klonlar. Ne dersiniz?

...

Kaynak:

K-Pop itiraflarınızı Wattpad'in özel mesajlar kısmından bekliyorum^^

Umarım beğenmişsinizdir.

Oy vermeyi, yorum yapmayı ve kitabı arkadaşlarınıza önermeyi unutmayın.

Bir sonraki bölümde görüşmek üzere^^

25.06.2020

22.52

<3

K-Pop Hakkında 159 ŞeyWhere stories live. Discover now