139. Reşit Olmayan İdollerin Cinselleştirilmesi

1.5K 38 32
                                    

Merhaba^^

Bugün, başlıktan da anlamış olabileceğiniz üzere reşit olmayan idollerin cinselleştirilmesi hakkında konuşacağız.

Hemen asıl konuya geçmeden önce küçük bir not: K-Pop Hakkında 159 Şey ailemizden serpilkirca_solarium 'un GIYBETİME (kpop hakkında) kitabına ve genel olarak profiline bir göz atabilirsiniz^^

Bölüme dönersek önce şunu belirteyim ki tabii ki de hiçbir idolün vücudunun cinselleştirilmesini doğru bulmuyorum ama doğal olarak reşit olmayan 'çocuk' idollere aynı tutum sergilendiğinde durum daha da iğrençleşiyor.

Hadi başlayalım^^

IZ*One'dan Wonyoung grubun en küçük üyesi ve şu an 15 yaşında

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

IZ*One'dan Wonyoung grubun en küçük üyesi ve şu an 15 yaşında. Produce 48'de yarışırken 13-14 yaşlarındaydı ve Ariana Grande'nin Side to Side şarkısıyla bir performans gerçekleştirdi ki bu şarkı daha çok cinsel mesajlar vermesiyle biliniyor ve 'seksi' bir konsepte sahip. Wonyoung'un performans videosunun altındaki bütün yorumlar onun bu şarkıyı söylemesi ve dans etmesi için çok küçük olduğuyla alakalıydı. Şimdi, Wonyoung'un şarkının sözlerinin tam anlamını bilmiyor olması çok doğal. Performans sergilediği kıyafet ise rahatsız edici derecede kısa ve kıyafetleri stilistler seçiyor. Dans ederken halinden rahatsız durmuyordu ama kim aslında ne düşündüğünü bilebilir? Tamam, yapımcılar gruplarının sahnedeyken gösterişli ve güzel durmasını istiyor olabilirler ama bunu idollerin performans gösterirken rahatsız olacağı derecede vücutlarını açarak yapmak zorunda değiller. Bu sadece reşit olmayan idollerle değil, reşit olanlarla da devam eden bir durum. Ama her şeye rağmen, insanların ellerinde olmadan böyle kıyafetler giyiyor olmaları onları cinselleştirmeniz anlamına gelmez. 'Şarkıyı kendisi seçmiş, kıyafeti çok açık' E yani? Bu şimdi bizim bir çocuğun bedenini cinselleştirmemiz anlamına mı geliyor, bahanemiz bu mu?

 'Şarkıyı kendisi seçmiş, kıyafeti çok açık' E yani? Bu şimdi bizim bir çocuğun bedenini cinselleştirmemiz anlamına mı geliyor, bahanemiz bu mu?

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

TXT'nin üyeleri medyaya duyurulduğunda herkes Huening Kai'ın yaşı karşısında şoka uğramıştı. (2002'li) Ama bu şok hayranların onu cinselleştirmesine engel olamadı. Etrafta dönen iğrenç tweet'ler var. Bir tweet görmüştüm ve çok iğrenç olduğu için buraya koymayacağım. Huening Kai o sırada 16 yaşındaydı ve onun hakkında sapıkça şeyler yazan bu kadın 20 yaşındaydı. Huening Kai daha 16 yaşındayken hakkında onu ve bedenini cinselleştiren, üstünde iğrenç fanteziler kurulan hayran kurgular vardı -hala da var. 

Twice'ın en küçük üyesi Tzuyu şu an 20 yaşında ama bir videosu var ve bu video o 16 yaşındayken çekilmiş

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Twice'ın en küçük üyesi Tzuyu şu an 20 yaşında ama bir videosu var ve bu video o 16 yaşındayken çekilmiş. Bu video bir reklamdı ve bu reklam yüzünden insanlar Tzuyu daha 16 yaşındayken onun grubun 'seksi' üyesi olduğunu düşünmeye başladılar. 

Hiçbir şekilde JYP'nin neden Tzuyu'yu böyle projelere gönderdiğini anlamayacağım ve bu bir kere olan bir şey de değil. Tamam, bazı idoller 18 yaşından büyük duruyorlar ama bu idollerin 18 yaşından büyük olması onları cinselleştirmek için bir sebep mi doğurur? Kendilerine grubun en büyük fanı diyen insanlar ITZY'den Yuna'yı, TXT'den Huening Kai'ı ve daha çoklarını bedenlerinin üstünden fanteziler kurup iğrenç bir duruma sokuyorlar. Sadece durun. Bu insanlar çocuk. Bu şey sadece kusmak istememe sebebiyet veriyor. Ayrıca şirketler de durmalı ve idollerini böyle pazarlamayı kesmeliler, üstelik resmen çocuklara karşı yapılan bazı iğrenç içerikli yorumlara karşı da yasal bir mücadele başlatmalılar. 

K-Pop'ta birçok şeyin değişmesi gerekiyor ve bu konu da, onlardan birisi.

...

Kaynak:

Umarım beğenmişsinizdir<3

Oy vermeyi, yorum yapmayı ve kitabı arkadaşlarınıza önermeyi unutmayın.

Bir sonraki bölümde görüşmek üzere^^

17.06.2020

10.38

<3

K-Pop Hakkında 159 ŞeyWhere stories live. Discover now