32. Uluslararası Fanların Kore'ye Saygı Duyması Gerekmiyor Mu?

1.1K 56 30
                                    

Merhaba^^

(BU BÖLÜM SONRADAN YAZILMIŞ&YAYIMLANMIŞTIR)

(NOT: ayrıca in_krystalized  hesabımdaki yeni yayımladığım korku türündeki jk kurgusuna bir göz atmayı unutmayın lütfen<3)

Bu bölümde bir Korelinin gözünden uluslararası fanların Kore'ye saygı duyup duymamaları gerektiğini tartışacağız:

'' İlk olarak, bütün uluslararası fanlara müteşekkirim. Kore kültürünü dünyaya yaymaya yardım ettiler.

Ama bazı uluslararası fanlar... daha saygılı olmaları lazım. Kore'yi 'toksik kültürü' ya da Koreli fanları yüzünden aşağılayan çok fazlası var. Idolleri İngilizce konuşmaya zorluyorlar. Koreli fanlara zorbalık yapıyorlar çünkü uluslararası ünün ulusal ünden daha önemli olduğunu düşünüyorlar, ama gerçekte ikisi de önemli ve idoller uyuşturucu kullandıklarında ya da skandalları çıktığında uluslararası fanlar bunu ahlaken daha çabuk kabullendiklerinden kendilerini Koreli fanlardan daha iyi sanıyorlar. Millet, sizin ülkenizde durum ne olursa olsun uyuşturucular Kore'de yasak. (...)

Kpop Kore'de başladı. Kpop yaratılırken Kore'den bir parça aldı. Ve eğer bir Kpop hayranıysanız, Kore'nin kültürü hakkında daha anlayışlı olmalısınız. 'Kore'nin kültürü bu yüzden çok toksik, ' diyerek anlayışlı olmuyorsunuz, 'Koreliler bunu bizden daha farklı bir biçimde görüyorlar çünkü şöyle böyle ve bunda bir sorun yok...' demek daha iyi değil mi?

Lütfen uluslararası fanların Kore kültüründen zevk alan misafirler olduğunu unutmayalım. Kore kültürü üzerine kendi kültürünüzü bastırıp kendi kültürünüz asıl doğru olan şeymiş gibi davranmayın. Burası sizin ülkeniz değil. Bir fandomun ne kadar uluslararasın fanları olursa olsun, Koreliler her zaman ilk sırada gelecekler, çünkü Kpop ilk önce Korelilerin, sonra uluslararası fanlarındır. ''

Bu yoruma katılıyor musunuz?

Ben birkaç yerine katılıyorum. Şimdi bu konu hakkında biraz açıklama yapayım.

Pann, theqoo gibi siteler, Kore'de yaşayan en kötü, en işsiz insanların sadece idollere küfretmek için girdikleri sitelerdir. Asla ve asla bütün Kore halkını temsil etmiyorlar, bunu Korelilerin kendileri diyor. Ve Türkçe ya da İngilizce kaynaklar da hep Pann ya da theqoo gibi sitelerdeki problemli yorumları çeviriyorlar ki tıklanma gelsin. Yani o yorumlara bakarak bütün Kore'yi yargılamak yanlış.

Ama Kore kültürünü 'saygı' çerçevesinde eleştirmekte hiçbir şey yok. Mesela ülkelerinin büyük bir problemi olan sistematik cinsiyetçilik, LGBTQ+ nefreti, ırkçılık, aşırı-cinsellik gibi konuları tabii ki de eleştirmekte özgürüz ve buna hakkımız var. Ama öbür türlü, eleştirmenin hiç bize düşmediği bazı meseleler de var. Idollerin uyuşturucu kullanmaları gibi.

Uyuşturucunun en hafifi dahil her türü Kore'de yasak. Özellikle Amerikalı fanlar kendileri için normal bir şey olduğundan, 'ah, ot çekmiş sadece' diyerek idollere asla tepkilerini göstermiyorlar. Ama ot da çekse kokain de çekse her ne çekerse çeksin bu Kore'de yasadışı ve işte buna saygı göstermemiz gerekiyor.

Bir diğer mesele askerlik meselesi. Bakın, hiçbir grubun askere gitmesiyle Kore ekonomisi çökmez, ki Kore ekonomisinden size ne? Sizin umursadığınız kadar Koreliler kendi ekonomilerini umursamıyorlar resmen.

Bu arada, Kore'de siyasi bir mesele olduğunda ve onun üstüne bir idolün skandalı çıktığında lütfen artık 'bu siyasi skandalı kapatmak için idolümüzü kullanıyorlar' demeyin çünkü bu çok saçma. Şöyle düşünün, Türkiye'deki önemli ve herkesin tanındığı bir siyaset adamının seks skandalı çıksın. Sonra da üstüne magazin sayfalarında çıkan haberlerde Hande Erçel ile Mustafa Sandal çıkıyor densin. Sizce bu siyasi skandalı Hande Erçel ve Mustafa Sandal'ın çıkmalarıyla mı örtüyor olabilirler. Hayır tabii ki de? Güneşi balçıkla sıvamaya çalışmakla aynı şey bu.

Dediklerime katılıyor musunuz?

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Yorumlarda belirtmeyi unutmayın<3

(BU BÖLÜM SONRADAN YAZILMIŞ&YAYIMLANMIŞTIR)

K-Pop Hakkında 159 ŞeyNơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ