Deadly debts

63 7 0
                                    

(Clio)

Možno som si svoju svadbu predstavovala o niečo inak. Predstavovala som si kedysi dávnejšie, že keď sa budem vôbec niekedy vydávať, tak ešte nebudem mať dieťa, predstavovala som si, že moja svadba nebude prebiehať v Leicestri, ale niekde vo Francúzsku, predstavovala som si, že moja mama bude mať už po svojom boku normálneho partnera, a nepredstavovala som si, že na svojej svadbe budem mať niekoľko pre ľudí z nášho sveta neviditeľných kamarátov.  Moje predstavy sa nie vždy naplnili, nie vždy všetko dopadlo podľa mojich predstáv - no ku koncu som bola rada, že som v sebe nazbierala odvahu pohnúť sa v živote ďalej a presťahovať sa do Leicestra. Spraviť tie prvé, najťažšie kroky k zmene. Prinieslo to do môjho života nové veci - a aj keď to spočiatku nebolo jednoduché, prinieslo mi to napokon šťastie.

Vďaka tomu, čo sa všetko v poslednom období stalo, som si uvedomila niekoľko vecí. Uvedomila som si, aký je náš život krátky a krehký, a že by som si ho mala viac vážiť. Že jeden z najväčších hriechov v živote je dostať do daru život a nevyužiť ho na to, aby som prinášala do životov druhých ľudí krásu a radosť - pretože v skutočnosti to prináša krásu a radosť aj môjmu životu.

Zadívala som sa na Larsa Tempesta, ktorý práve tancoval so svojou Jane na akýsi slaďák, ktorý hral akýsi kučeravý, okuliarnatý chlapec sediaci za klavírnym krídlom. Potom na Arcadiu, ktorá sa rozprávala s Turnerom. Potom sa objali. Moja mama sedela na stoličke a hrala sa so svojím synom a s jej len o niečo mladším vnukom.

Zrazu za sebou začujem mne známy, tajuplný, vážny ženský hlas. ,,Tojinbo útesy vo Fukui."

Zamračene sa otočím na Eris, dúfajúc, že ma nikto z hostí neuvidí, ako sa s ňou rozprávam. ,,Prečo mi to vravíš?!" pošepnem jej.

Eris sa na mňa iba usmeje a potom sa vytratí.

,,Počkaj!" snažím sa ju dobehnúť, no zmizne mi pred očami v portáli, ktorý sa za ňou rýchlo uzavrie. Snažím sa nebyť tým znepokojená, no napokon ma premôže zvedavosť a ešte vo svadobných šatách si vyčarujem portál do lokality, ktorú mi pošepla.

Keď sa tam ocitnem, samu ma prekvapí, ako rýchlo to pochopím. ,,Prečo si to spravila?!" zhrozene sa obrátim na Eris, ktorá stojí na kamennom stupienku. ,,Prečo si ma sem zaviedla?!"

,,Aby si poznala celý príbeh."

"

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
Deadly debts ✅Where stories live. Discover now