Deň plný odhalení

98 15 4
                                    

(Clio)

Prišlo mi to vtipné. Povedala som mu celú pravdu o sebe, no a čo z toho pochytil on, bolo, že sa mi páčia jeho materinské znamienka. Ok.

,,Áno. Sú sexi," nájdem si lepšiu polohu na ležanie, takú, aby som sa mu mohla pozerať do tváre.

,,Mne sa zase páči, keď máš okuliare. Alebo keď čítaš. Vyzeráš pri tom tak sústredene. Alebo keď varíš. Niežeby som bol sexista, iba sa mi vtedy jednoducho páčiš viac, než obvykle."

,,Oh. Wow. Dnešok vyzerá byť dňom plným veľkých odhalení," poviem, a ľahnem si viac na bok.

,,To áno."

,,Turner?" šepnem.

,,Hm?"

,,Hneváš sa na mňa?"

Dlho premýšľa, ale napokon povie: ,,Isteže sa hnevám! Moja partnerka má vraj superschopnosti, o ktorých som ešte nevedel! A to som ťa dnes chcel požiadať, aby si sa stala mojou ženou!"

,,Hee?? Čoo??" som prekvapená.

,,Oblačno, miestami odhalenia."

,,Ale-"

,,Clio," vysloví moje meno. ,,Hnevá ma, že sme dnešný rozhovor neabsolvovali už skôr, ale že naň trebalo tvojho psychopatického ex, aby si sa rozhovorila. Tuším by si mi o tom nikdy nepovedala, ak by nedošlo k tomu, čo sa stalo dnes. Nemám pravdu?"

,,Neviem. Popravde, všetko, po čom túžim, je opäť viesť normálny ľudský život. Teda, vrámci možností, ktoré mám. Mojou prioritou ste ty a naše maličké.
Možno by som ti to raz povedala, aj ti dala ukážku schopností Luxčanky, pretože by som nedokázala žiť viac s tou ťažobou.. neviem. Prepáč. Prišlo mi to náročné na vysvetľovanie a hlavne som nechcela, aby si ma považoval za šialenca."

,,Ibaže TY SI šialená. Si to najšialenejšie dievča, s akým som kedy chodil, predbehla si dokonca aj bývalú, ktorá sa rezala. Ale to je ok, pretože som do teba šialene zamilovaný."

,,Emm-? Hee?" ťažko hľadám slov.

,,To za teba hovorí naše bábo?"

,,Eee.. nie!!! Iba som milo prekvapená. Aj ja ťa.. aj ja ťa milujem, Turner."

,,No vidíš. Prečo by som mal posielať k vode niekoho ako ty, kto ma miluje, a koho milujem ja, keď máme pred sebou veľa pekných vecí, medzi inými narodenie dieťaťa? A na to zvyšné, celé to tajnostkárstvo.. o tom ešte musím popremýšľať a vyrovnať sa s tým."

,,Jasné. Dobre," poviem krotko, stále sa cítiac mierne previnilo.

,,Ty si mal bývalú, ktorá sa rezala?"

,,Hej. Miru. Bola dosť svojská. Každý mesiac iná farba vlasov, veľká fanúšička grunge štýlu, tak trochu nymfomanka. Rozišli sme sa po piatich mesiacoch, čo sme boli spolu. Vždy som jej vyčítal, že to robila, že sa rezala. Začala s tým hlavne kvôli problémom v rodine. Vravel som jej, že rezanie nie je riešením na jej problémy, že si ubližuje, ale ona mi na to len povedala, že je ťažké vzdať sa žiletky, keď spolu s krvou odteká časť jej vnútornej bolesti. Tiež tvrdila, že pri tom nič necíti, okrem úľavy. Bolo to desivé. A odporné. Keď sme spolu chodili, na istý čas s tým prestala, až kým som raz opäť nenašiel čerstvé rezné rany pod náramkami. Nahneval som sa na ňu a poslal ju liečiť sa. Robila si však po svojom, a časom sa mi zhnusila tým, že si ubližovala, pretože tým zároveň ubližovala mne - tým, aký bezmocný som sa cítil, keď som sa jej v tom snažil zabrániť, ale sa mi nedarilo. Rozišiel som sa s ňou a ona sa dala na liečbu."

,,To je strašné."

,,Je zvláštne, že ti hovorím niečo tak škaredé krátko po tom, čo som ti vyznával lásku."

,,Áno. Máme proste obaja za ex nejakého psychopata."

,,Vieš, ako sa hovorí: postav tých svojich vedľa seba a uvidíš vývoj svojej duševnej poruchy."

Zasmejem sa.

,,Nuž, môj vývoj je taký striedavý - najprv fajn chalan, ale v zlom načasovaní, potom totálny kretén a psychopat. No a teraz som s tebou, Turner - s jedným úžasným chalanom, ktorý ma dnes chcel požiadať o ruku, ak by som všetko zase nepokazila."

,,Stále to chcem."

,,Čo?"

Turner sa so smrteľnou vážnosťou posadí na posteli.

,,Že stále chcem, aby si sa stala mojou ženou."

On musel zošalieť. Asi som ho nakazila shearahovinou. Som bacilonosič.

Posadím sa tiež.

,,Aj ja. Aj ja by som chcela stať sa tvojou ženou."

,,Tak potom verím, že otázka "Vezmeš si ma?" je zbytočná."

Z vrecka nohavíc vytiahne malú červenú škatuľku srdiečkového tvaru. Narozdiel od Shearah mu nemusím pripomínať, aby ju otvoril, a narozdiel od nej v nej nemá lúčny kvietok, ale prsteň s krásnym briliantom uprostred. Nie som veľký znalec, iba viem, že diamant je vtedy diamantom, ak na svetle iskrí, a že má jedinečný spôsob lomu svetla, čo tento má. Briliant je zasadený do bieleho zlata. V škole ma učili, že ak je pravé, tak má niekde vyrytú miniatúrnu značku, čosi ako označenie, ktoré je sotva viditeľné. Samozrejme, pravosť alebo nepravosť klenotu, s ktorým ma Turner žiadal o ruku, ma zaujímala len do takej miery, že som u seba nerada nosila príliš drahé skvosty, už len preto, že som taká mantavá, že by som ich najskôr niekde stratila.

Ohromene sa pozerám na škatuľku. Shearahovina. Totálna shearahovina. Ale koniec koncov, so Shearah sa kamarátim a Shearah sa páčim, no nie? Čo na tom, že je adekvátnym prirovnaním ku šialenstvu?

,,Ale Turner, to-??"

Viem, čo som roky tvrdila o svadbách. Ale predsa keď sa na svete našiel chalan s tak láskavou a lákavou ponukou.. nedokázala by som mu povedať nie. Je mi jedno, že Turner kľačí na posteli a nie na zemi, že či je v škatuľke diamant alebo kvietok, že nepovedal otazku, že som pri tom v tričku a teplákoch od múky, že mám tvár opuchnutú od plaču.. no dobre, posledné dve veci mi jedno nie sú, ale čo tým chcem povedať je, že do mňa Turner nalial taký drink emócií, že som mala pocit, že z neho umriem, ale že mi to vôbec neprekáža, pretože viem, že umieram šťastná.

_______________________________________

Ahojte 😊

Dnes som spravila celkom veľkú shearahovinu - Clio Jonesová a zásnuby 😁

Príde mi, že od chvíle, odkedy som Clio prvýkrát predstavila na Wattpade ako depresívnu tínedžerku na tabletkách z príbehu Cold shadow, ubehla už poriadne dlhá doba. Strávila som s touto postavou neskutočne veľa času, asi najviac spomedzi všetkých postáv, ktoré som kedy vytvorila 🙂
A napriek tomu času mi stále príde až zarážajúce, akú dlhú trasu a akými zmenami jej charakteru som si odvtedy prešla 🙂 "Moje dievča" vyrástlo 🙂🤗

Deadly debts ✅Where stories live. Discover now