Návšteva

53 13 2
                                    

(Clio)

Sotva som sa vládala postaviť. Bruško sa mi čoraz viac zaguľacovalo a ja som bola pomerne samostatný človek na to, aby som o niečo neustále žiadala Turnera, hoci vety ako "seď, ja ti to donesiem" a "nemala by si sa toľko namáhať" sa u nás stávali pomerne častými. Páčila sa mi jeho starostlivosť, hoci samozrejme, boli chvíle, kedy ma až hnevala, pretože bola občas prehnaná.

Zavládla u nás harmónia a pokoj, ktorému som takmer až nechcela uveriť, no diali sa niekoľko dní za sebou a hoci sa mi občas žiadalo riešiť nejaké problémy alebo niečo také...Nestála som o nich, nakoľko mi ten pokoj prišiel lepší. A tak som akékoľvek konflikty nechala do príbehov, ktoré som písala.

Vyslovene som si užívala, že tieto dni nemám nikomu chuť vylepiť facku. Možno občas Shearah, ktorá nariekala, pretože väčšinu "šálov pre slonov" uštrikovala vo farbe ružovej, hoci mala skôr v tej modrej.

,,Koľko detí s Turnerom plánujete? Možno by sa im tie ružové svetríky mohli hodiť..." spýta sa ma, natáčajúc si vlasy na ihlice. V poslednom čase som ju vídavala takto asi tak často, že by som mohla tvrdiť, že sa to stalo jej novým zlozvykom.

,,Shearah...Neviem, naozaj...Asi...V závislosti od toho, ako to naše rodičovstvo budeme zvládať a ako to príde? A počkať...Toto sú svetríky?"

,,No áno! Sú to také pončá..."

Zháčim sa. ,,Shearah...Na čo sú, pre Boha živého, novorodenému dieťaťu pončá?" nevychádzam z údivu.

,,Aby mu v nich nebola zima..."

,,Bude mať deky. A iné oblečenie. To si vážne nemohla radšej keď už tak, uštrikovať deku?"

,,Ty si nevážiš ničoho, čo pre teba robím!" skríkne na mňa nahnevane, pričom má v očiach vpísané ešte väčšie šialenstvo, než obvykle.

,,She... Shearah! Ja som to tak nemyslela!"

Zmizne do Luxu.

Asi by som sa niekedy vážne mala zamýšľať nad tým, čo poviem, o niečo skôr, než to poviem. Nechcela som Shearah raniť...No stalo sa.

Zacítim okolo svojho pása objatie. Prikradne sa ku mne zozadu Turner. Dá mi pusu na líce a pohladí mi bruško.

,,Ako sa majú moje dve najväčšie lásky?" spýta sa ma. ,,Stalo sa niečo? Vyzeráš tak...Rozrušene," spýta sa ma, keď sa k nemu otočím.

,,Práve sa mi podarilo nahnevať kamarátku...Takže...Asi tak...."

,,Ou. Čo si jej spravila?"

,,Povedala som jej, že jej svetríky vôbec nevyzerajú ako svetríky, a radšej mala uštrikovať nejakú deku."

,,No...Myslím, že problém občas nespočíva v tom, že čo človek povie...Ale v tom spôsobe, akým to povie. To, čo si jej povedala, nie je niečo, pre čo by na teba mala byť urazená dlhodobo, ak si jej to nepovedala príliš hrubo."

,,Tak to teda nepoznáš Shearah."

,,Shearah je tá strážkyňa snov?"

Deadly debts ✅Opowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz