Tata Shearah

87 15 8
                                    

(Turner)

To, ako sa Clio Jonesová bola schopná nadchnúť pre čokoládovú tyčinku kúpenú za pár drobných, bolo čosi úžasné.

Sledoval som, ako rozradostene kráča ku chladničke, pripravená sa doládovať rezňami a majonézovým šalátom. Jonesovské rezne ponúkne aj mne, ibaže nie som hladný. A tak jej rozprávam o tom, aký som mal deň a podobne, kým ona je.

Clio mi porozpráva o Larsovi, pretože vo mne ten chalan vzbudzoval zvedavosť, už len pre jeho modré vlasy a pretože bol jej najlepším kamarátom. Zaujímal ma chalan, ktorý sa dokázal kamarátiť s dievčaťom tak pekným, ako je Clio, bez toho, aby mal nejaké postranné úmysly. Teda, dúfal som, že žiadne nemá.

,,Ja a Lars sme spolu kedysi chodili," povie odrazu. ,,Mala som osemnásť. Trvalo to veľmi krátko."

,,Chceš o tom hovoriť?"

Zvykol som si pýtať sa Clio túto otázku, pretože občas jednoducho nechcela. Trochu sa otvorila, ale následne sa opäť uzavrela vo svojom vnútornom svete a spomienkach na minulosť.

,,Neviem. Popravde, ani nie. Pripadá mi to byť strašne dávno. Iba som si myslela, že by si mal vedieť, ako sa veci majú, aby si na Larsa nežiarlil. To romantické, čo bolo medzi nami, je preč."

,,Takže mi má odľahnúť?" spýtam sa, ale vôbec nie útočne, iba zvedavo.

,,Takpovediac," zaborí vidličku do šalátu a vloží si do úst posledný hlt. ,,Bola by som rada, ak áno."

,,Hm. Čo ak ti poviem, že nech budeš v blízkosti akéhokoľvek chalana, tak naňho budem žiarliť?"

,,Tak by som ti povedala, aby si sa oproti Larsovi alebo aj inému mužovi necítil tak ničotne. Pretože pre mňa máš  vysokú hodnotu."

(Clio)

Necítila som sa byť vo svojej koži. Bola som veľmi unavená, dokonca až tak, že som zaspala na Turnerovej hrudi pri pozeraní filmu, ktorý ma naozaj zaujímal. Zdalo sa mi, že som len trošku zaklipkala očami. A teraz som tu - zmätená a nechápajúca, ako som mohla prižmúriť oči na celú hodinu.

,,To sa stáva," upokojujúco povie Turner.

,,Mne sa to ešte nestalo," zodvihnem sa na lakťoch do sedu a odkopnem zo seba prikrývku. Natiahnem ruku k ranke na čele. To je tak, keď ani spadnúť neviem normálne.

,,Bola si proste unavená."

Nepozdávalo sa mi to. Niečo so mnou nebolo v pohode. Asi by som vážne mala zájsť za lekárom. Znepokojene sa ponorím do svojich úvah. Z čoho to môže byť?

,,Netráp sa. Ten film si môžeš pozrieť aj inokedy."

Film bol len zrnkom v púšti z toho, na čo myslím, ale to ty nevieš, Turner. Myslím na to, že nie som na antikoncepcii a že ty si tiež nepoužil ochranu, keď sme spolu sexovali, zrejme v domnienke, že ja tú antikoncepciu používam. Myslím na Danteho - čo ak sa tu opäť objaví, alebo čo ak by pri mne objavil teba? Nechcem, aby ti Dante ublížil, a on by toho bol schopný. Myslím na to, že by som mohla byť tehotná, a na to, čo by to znamenalo, ak by som naozaj bola. Čo by to znamenalo pre nás? Dieťa, to malé čudo, by zmenilo náš život od základov. Tie myšlienky mi zastavujú dych. Do riti! Do riti, do riti, do riti.. čo to robíš, Clio?? Čo si to spravila??

Snáď len nie dieťa.

Nie som pripravená. Ani si nie som istá, či je pripravený Turner. I keď je to fajn chalan, a vedela by som si predstaviť, že by sa jedného dňa stal otcom.

Deadly debts ✅Where stories live. Discover now