Blížiace sa Vianoce

92 17 16
                                    

(Lars)

Shearah sa hrala s ihlicami. A ak hovorím hrala, myslím tým naozaj hrala, pretože štrikovaním sa to rozhodne nedalo nazvať. Pripomínalo mi to robenie náhrdelníka pre slona. Dve ďalšie ihlice mala spolu s kvietkami zapletené do vlasov v štýle japonskej maiko.

,,Si si tým istá, že z tohto má byť svetrík?" ukážem na pletenicu, na ktorej by sa v pohode dalo obesiť.

,,Budééé! Všetko budééé!"

,,Skôr umriem, než Shearah upletie svetrík," povie potichu Yasuo a ja nemôžem inak, než súhlasiť. Stalo sa z nás celkom zaujímavé trio, ktoré spájala kľúčová osoba v živote každého z nás: Clio. A hoci som sa často stretával aj s mnohými inými kamarátmi, ako je napríklad Raul, s Yasuom a Shearah to bolo najčastejšie.

Shearah sa namosúrene postaví zo stoličky, tvárou v tvár Yasuovi, a nečakane mu zastrčí ihlicu do nosovej dierky.

,,Jaaau!!!! Si normálna?!?"

Ihlica s cinkotom spadne na zem. Bol som si takmer stopercentne istý, že Yasuo poznal odpoveď na to, čo sa spýtal. Prišlo mi až zábavné, keď som počul učiteľa a zároveň riaditeľa pokladať tak nelogické otázky.

,,Aspoň niečo robím pre naše budúce bábo," Shearah si založí ruky na hrudi a mračí sa ako Clio Jonesová, ktorej niekto zožral čokoládu. ,,Narozdiel od vás."

,,Nerád to priznávam, ale Shearah má pravdu. Kým my tu sedíme, možno sa práve teraz ku Clio chystajú na návštevu Tenebrisčania. Alebo ku Turnerovi. Clio je tehotná. Nebude cestovať cez portály do Luxu, ani sa meniť na strážkyňu snov, pretože nemá poňatia, čo to môže spôsobiť dieťaťu. Bude žiť na Zemi ako človek. Ale napriek tomu jej môže Dante strpčovať a ohrozovať život. A nie len jej. V ohrození je hlavne ten chlapec, Turner," robím si starosti.

Clio bola tehotná. Ako som na to reagoval?

Nuž, bol som rád, že neskončí sama s desiatimi mačkami, ako som jej kedysi prorokoval. A čo sa týkalo toho, že sme spolu kedysi chodili.. nuž, rysoval sa mi nový vzťah. Nedávno som spoznal jedno dievča, Jane. Malo svetlú pleť, chudú, vysokú postavu, hnedé vlasy s pár blond pramienkami a prekrásny úsmev. Veľa som o tom premýšľal - o Cliinom tehotenstve. Ale napokon som nedospel k ničomu. Ja.. stále som ju mal rád. Aj keď bola šťastná s iným, aj keď s ním čakala dieťa. Záležalo mi na nej. Ibaže už len ako na najlepšej priateľke, ktorej som v živote želal len to najlepšie.

,,Myslím, že by najlepšie bolo, ak by mu Clio povedala celú pravdu. Hovoril som s ňou o Turnerovi, ale nechce o tom ani počuť. Má strach," vysvetlím.

,,To je pochopiteľné. I keď si myslím, že Davis ju má úprimne rád, a že by jej odpustil," Yasuo si stále pretiera oblasť v okolí nosa.

,,Clio tú istotu nemá. Po Dantem len s ťažkosťami niekomu dôveruje. Vlastne sa aj divím, že si tak rýchlo vybudovala vzťah s Turnerom," poviem zamyslene.

,,Ja som jej to hovorila, že ak chce istotu, nech začne chodiť so mnou," ozve sa Shearah, a keď ju prebodnú dva páry očí, iba v sebaobrane zodvihne ruky do vzduchu a povie: ,,Čo? Iba hovorím. Viem, že má pre mňa istú slabosť, a že ma miluje."

,,Shearah, Clio ťa má rada, ale nemiluje ťa," podkopem jej ilúzie.

,,A ty si škaredý žiarlivec."

Nemienil som sa hádať. So Shearah sa to nedalo, pretože jej argumentácia obvykle pozostávala zo samých nezmyslov. Ona sama bola nezmysel. Napriek tomu sa pristihnem, ako vravím: ,,No dovoľ, nie som zrkadlo."

Deadly debts ✅Where stories live. Discover now