Sebecký

59 15 6
                                    

(Arcadia)

Je zvláštne, že mám pocit, akoby som mala zostrené zmysly, a popritom na tej druhej strane cítim, že som ako zmyslov zbavená.

,,Decká, ja už padám domov," zabľabotá Becca, ktorú podopiera Tami. Tiež by som potrebovala nejaké to oporné plece. Tami s Beccou sa vyberú preč, takže ostanem sama s troma chalanmi. Môžem si teda vyberať.

Opriem si hlavu o najbližšie mužské telo. Patrí presne tomu chlapíkovi, čo som ho dnes videla prvýkrát. Dante strasie zo seba moju hlavu, až si ju takmer udriem o stôl. Chcem niečo namietať, ale zrazu sa objaví pred nami akési modrovlasé čudo.

,,Aj ty si sa prišiel napiť, Lars?" opýta sa ho Dante. ,,Musím ťa sklamať. Už sa minulo," zažongľuje s prázdnou fľašou v ruke. Ďalšia prázdna ležala na okraji stola. Alebo ich bolo viac??

,,Potrebujem sa s tebou porozprávať. Bez nej," povie modrovlasý. Len rozmazane vnímam, že ku mne kývol hlavou.

,,Ak nie si hovoriacimi peniazmi, nemám záujem o rozhovor."

Chalani pri stole sa škodoradostne zasmejú. ,,Hej! Daj si odpich, človeče!"

Chalan sa ale nedá odbiť. ,,Ide o ňu. O Clio."

,,Clio? Tú mi ani nespomínaj. Nasrala ma."

Pri počutí mena "Clio" náhle spozorniem. Poznala som len jedinú osobu s takým menom. Frajerku môjho debilného brata. Keď bola u nás prvýkrát, snažila som sa s ňou porozprávať o takých tých bežných veciach, prípadne s ňou Turnera fajne poohovárať. Problém ale bol, že Clio bola mĺkva. Alebo mi nedôverovala a dávala si na svoj jazyk až prehnaný pozor. Nejavila veľký záujem skamarátiť sa so mnou. Uznala som, že je rovnako hlúpa, ako môj brat. A možno jej práve on o mne narozprával rôzne hlúposti, a preto sa správala tak ostražito.

,,Tvrdil si, že ju miluješ. Mala by ťa zaujímať," povie modrovlasý.

,,Už viac nie. Vykľula sa z nej poriadna štetka."

,,Clio nie je-"

,,Kedy si uvedomíš, že to, čo tak obraňuješ ako statočný rytier, nie je vôbec dobré? To ťa musí zabiť v ďalšej knihe, ktorú napíše, aby si si to uvedomil? Ja som si to uvedomil. Síce neskoro, ale predsa."

,,Ty si ju nikdy nemiloval. Si sebecký. To nebola láska. Bola to túžba ju vlastniť. A teraz, keď si zistil, že ona to už vie.. keď to ona zistila a odmietla ťa, keď si našla niekoho ďaleko lepšieho, prišiel si o ilúzie. Na pohrebe ilúzií nikdy nehrá hudba, pravda?"

,,A čo ty? Tak nesebecký, a predsa ťa poslala k vode."

,,V tom čase ešte nevedela, ako milovať. Bola ako majster pilčík, čo nevie rezať. Porezala sa. A neskrýva to."

,,Pozri, toto fakt nepotrebujem počúvať. A moji noví kamoši tiež nie. Dokážeš si predstaviť, aký si otravný? Na to si majster! Aj komáre sa od teba majú čo učiť."

,,Aj Yasuo by ti rád povedal svoje. Čaká na teba vonku."

Nevedela som, kto bol ten modrovlasý, ani kto bol Yasuo. Vedela som len, že sa potrebujem dostať domov. Asi som mala odísť s dievčatami.

Dante sa len uškrnie a pretrie si miesto pod nosom. ,,V týchto dňoch mi každý chce niečo povedať. Problém ale je, tváriť sa tým zaujato, ak to zaujímavé nie je."

Napokon však vstane, otočí sa k nám, a povie: ,,Bez dovolenia, čaká ma rozhovor s pánom riaditeľom. Rád sa k vám pripojím aj nabudúce."

Keď odídu, ešte dlho premýšľam. O živote, o tomto zvláštnom rozhovore, o tom, ako sa dostanem domov...Fakt neviem. Napokon sa rozhodnem zavolať Turnerovi. Nech bol hocjaký kretén, vždy ma dokázal dostať z mojích opileckých sračiek.

Deadly debts ✅Where stories live. Discover now