Varovanie

90 15 6
                                    

(Clio)

Áno, veď je úplne v pohode spievať Star wars duet v náručí Marvel chalana, ktorého poznám tak krátko, ako poznám. Áno, veď je úplne v poriadku stráviť s ním polovicu dňa smianím sa na hororových filmoch. Je úplne úžasné a normálne, ak ma pobozká, tentokrát dlho a aj s jazykom.

,,Turner?"

Odtiahnem sa od neho a otočím sa na druhý bok pohovky tak, aby som mu videla do tváre. Zaspal. Viečka má zaklapnuté, ústa pootvorené, ruku položenú okolo môjho pása. Nemám to srdce zobudiť ho, obzvlášť nie, keď sa v obývačke zjaví Yasuo. Ten nadvihne obočie a očami zvedavo skúma spiaceho Turnera.

Opatrne vstanem a nasledujem Yasua do kuchyne, kde sa odhmotním, aby som si s ním mohla pohovoriť bez toho, aby nás Turner mohol počuť.

,,Prepáč, ak idem nevhod," povie.

,,Čo sa stalo? Nezvykneš za mnou chodievať takto neskoro večer."

,,Nerád by som ti pokazil dnešný deň. Asi za tebou prídem až zajtra."

,,Takže mi rád pokazíš zajtrajšok?? Vyklop to," vyzvem ho nepokojne. ,,Keď už si tu."

,,Fajn. Ide o Danteho."

,,Nie.. povedz mi, že žartuješ, a ak nie, zapchaj si, prosím ťa, ústa."

Yasuo to však neurobí. ,,Dozvedel som sa, že Dante má v súčasnosti veľké problémy s istým tenebrisským gangom. Vraj im dĺži množstvo peňazí za hazard."

,,No a čo ja s tým? Už nie sme spolu. Ten parchant ma nechal, pamätáš?" odfrknem si.

,,Bojím sa o teba, Clio. Nie je to tak dávno, čo ste sa spolu rozišli. Mohli by si vás dvoch nejako dať do súvislosti, a nejako sa ťa pokúsiť ohroziť."

,,Je pravda, že ma to trošku znepokojuje, Yasuo, ale obávam sa, že menej, než teba. Nič mi nezmôžu. A s Dantem už nemám spoločné nič, okrem minulosti."

,,To nie je všetko, Clio."

,,Čo ešte??" spýtam sa, mierne deprimovane.

,,Dante sa schováva. A zvláštnou zhodou okolností, je v tomto meste."

V šoku otvorím ústa.

,,Zo všetkých miest na svete, kdekoľvek a všade, prečo práve, do riti, musí byť tu??? Práve tu!? Práve keď sa naňho snažím zabudnúť??" začnem sa nepokojne prechádzať a nemám ďaleko od toho, aby som si začala obhrýzať nechty. Toto bolo zlé. Veľmi zlé.

,,Neviem. Ale nemusí to byť pravda. Všetko, čo ti vravím, viem len od Eris. Nemám však predstavu, prečo by mi Eris klamala."

,,Ak ti to povedala Eris, tak niečo za tým bude. Neviem ešte, čo, no rada by som na to prišla."

,,Možno sa ťa Dante pokúsi vyhľadať, bude chcieť s tebou hovoriť a podobne."

,,Ale ja s ním NEMÁM o čom hovoriť! Už viac nie. A ak on má o to záujem - prečo mi nenapíše list?? Zistila som, že má pre ne slabosť, keďže cez ne rieši aj také dôležité veci, ako rozchod so mnou."

,,Iba som ťa chcel varovať. Buď opatrná."

,,Ďakujem," poviem potichu, stále premýšľajúc nad všetkým, čo mi dnes povedal. Yasuo bol vždy ten, ktorý poukazoval na to, že Dante je nezodpovedný spratok, čo mi do života vnesie len samé problémy. Nepočúvala som ho a jeho varovania som brala na ľahkú váhu. Ale teraz už viem, ako veľmi som sa mýlila. Občas človek stretne takého "princa" že ľutuje, že sa radšej nezamiloval do jeho koňa. A ak niekto stále nevie, ako som to myslela, tak vedzte, že Dante koňa nikdy nemal.

Deadly debts ✅Where stories live. Discover now