Schopnosti

82 19 5
                                    

(Turner)

Bolo mi jasné, že Clio ľutuje čas, ktorý obetovala pre život s Dantem. Ale celý jej príbeh.. znel neuveriteľne, a mal som o ňom pochyby. Nie som si istý, či si ho nevymyslela.

,,Takže Luxčania a Tenebrisčania sa dokážu zneviditeľniť a zviditeľniť?"

,,Iba poniektorí. Napríklad Lars, Dante, ja."

,,Ukážeš mi to?"

,,Ehm.. ukázala by som ti to, ak by som nebola tehotná. Neviem totižto, aký by to malo vplyv na naše dieťatko, a či by mu to neublížilo. Ale akonáhle budem s Larsom, tak ho požiadam o ukážku. Lars sa rád predvádza."

,,A čo ešte dokážete?"

,,Nuž, keď som odhmotnená, dokážem prechádzať cez steny. Som čosi ako duch. To je tiež spôsob, akým sa sem dostal Dante. Odhmotnil sa."

,,Počkať. Takže on si sem môže zájsť kedykoľvek sa mu zachce??"

Desilo ma to.

,,Tiež sa mi to nepáči, a ver mi, bola by som rada, ak by to tak nebolo."

,,Začína ma to desiť."

,,Tiež dokážeme cestovať cez portály do rôznych kútov sveta. Vlastne som väčšinu času v období, ktorom som sa s tebou schádzala, trávila čas vo Francúzsku."

,,Ale veď to.. to je nemožné!"

,,Robila som to hlavne kvôli svojmu psíkovi Amiemu. Nemohla som ho preniesť cez portál do Anglicka. A tak som si poňho zašla raz, keď som mala viac času, aby som ho autom mohla previezť cez hranice sem."

,,Počkať. Takže keď si sa dokázala ODHMOTNIŤ.. znamená to, že si ma potajomky sledovala??"

,,Dostala som na starosti sny dievčaťa menom Arcadia Davisová. Sny tvojej sestry. Aby som ale bola úprimná, Arcadia mi neprišla sympatická, a vlastne som pri nej nemala až toľko práce, takže som sa často prechádzala po vašom dome a áno, neraz som zablúdila aj do tvojej izby. Si krásny, keď spíš. Ale aj keď nespíš. Tie materinské znamienka vzadu na krku.. ani nevieš, ako ma priťahujú."

Clio sa na chvíľku zasníva. Inštinktívne si rukou prejdem po mieste, ktoré spomínala.

,,Tiež.. zdal si sa mi povedomý. Akoby som ťa poznala dávno predtým, a teraz ťa opätovne našla. Páčil si sa mi. Bola som ako Ariel - malá morská panna, ktorej sa zachcelo vedieť chodiť, keď stretla princa Erica. Vtedy na tej párty.. bola som tam, i keď ma nikto nemohol vidieť. Až kým som sa nerozhodla, že ti pomôžem s niečím, čo sa rozhodne nevyvíjalo dobrým smerom - Arcadiinou párty."

,,Ty-"

Bolo to neuveriteľné.

,,Ani nevieš, ako som sa za to cítila previnilo. Keď sme sa stretli druhýkrát, bola som s Larsom na čokoláde a vychádzala som z kaviarne. Nečakala som, že ťa opäť uvidím, a neplánovala som sa s tebou stretnúť. Bol si ako zakázané ovocie. Ale stalo sa. Potom sme si začali písať, pozval si ma na rande.. chcela som spočiatku odmietnuť, ibaže.. Lars ma presvedčil, a tiež ten pocit, že vlastne ťa odmietnuť nechcem, pretože sa mi páčiš."

,,Takže som sa ti páčil skôr, než sme išli na rande, a skôr, než sme tam išli, si ma už veľmi dobre poznala, hej?"

,,Eh.. povedzme, že vy muži idete zvyčajne na rande s tým, aby ste zistili, či je pre vás niektorá tá pravá. My ženy to už o mužoch obvykle vieme, teda aspoň čo sa týka mňa tak intuitívne cítim, či s niekým byť chcem. A nie je to len tým, že som Luxčanka a bola by zo mňa popiči tajná agentka. To by som bola aj bez toho. My ženy si rýchlo dokážeme nájsť zdroje informácií o ľuďoch a veciach, ktoré nás zaujímajú," zasmeje sa. ,,Ale.. áno, vedela som o tebe oveľa viac, než ty o mne. Na druhej strane, mnohé veci som len tam zistila. Nevedela som, aký si k dievčatám, ani že tam vo vesmírnom centre pracuješ, ani aký si starostlivý a ako sa bozkávaš."

,,No a ako sa bozkávam?" zaujíma ma.

,,Zo začiatku si bol trochu neistý, ale to sa neskôr stratilo, keď sme spolu začali chodiť oficiálne. Občas si ako motýlik, ktorý mi sadol na pery, inokedy si intenzívnejší. Občas ma bozkávaš tak ledabolo, že neviem, kam mám položiť spodnú či hornú peru, a kedy otvoriť ústa, lebo sa mi chystáš dať jazýčkovú. Ale nech ma bozkávaš akokoľvek, páči sa mi to, za predpokladu, že si nejedol nič také, ako je cesnak, cibuľa alebo niečo, po čom ti z úst nevonia najpríjemnejšie. Vážne, cením si toho, že si vyplachuješ ústnu dutinu aj ráno, aj večer. Vďaka tomu si bozkávanie s tebou vyslovene užívam."

,,Tvoj príbeh znie.. zaujímavo."

,,Ja viem. Nie je to pre teba ľahké, a ver mi, už vôbec nie pre mňa. Za posledných sedem rokov sa toho v mojom živote udialo veľmi veľa. Viem, že môj životný príbeh znie ako fantasy báchorka, ktorú som si vymyslela. To preto som sa ti ho bála povedať."

,,Čo sa stalo v kúpeľni?"

Clio si opäť raz povzdychne a začne si pretierať oči.

,,Keď som tam išla s tým, že idem cikať, našla som na záchode sedieť Danteho. Chcel, aby som sa k nemu vrátila. Otravuje ma už poriadne dlho. Keď som mu povedala, že sa v žiadnom prípade k nemu nevrátim, tak sa nahneval a chcel ti ísť povedať pravdu, o mne, o tom, čo som zač. Povedala som mu, že som tehotná, pretože som ho chcela zastaviť, v obave, že by pravda o tom, kto som, mohla zničiť to pekné, čo je medzi nami dvoma. Dante sa ale nahneval ešte viac, a tak mi strelil facku, nazval ma štetkou, no a potom si prišiel ty."

,,Ten chlap je psychopat."

,,Áno. To teda je. Takže mi veríš?"

,,Hovoríš to s takou istotou.. navyše, viem, čo som videl a počul."

,,Ty.. naozaj mi veríš??"

,,Ak mi Lars ukáže to odhmotňovanie a zhmotňovanie, prípadne prechádzanie cez steny, tak budem."

Clio ma tuho objíme, takmer akoby sa jej uľavilo. Dá mi pusu na líce.

,,Takže ťa priťahujú moje znamienka?" opýtam sa. Clio sa iba so slzami v očiach začne smiať.

_______________________________________

Ahojte 🙂

Dnes časť plná Cliiných priznaní 🙂  Turner ich zatiaľ berie veľmi v pohode, nechcela som medzi nimi dvoma spôsobovať nejakú prílišnú drámu, ba práve naopak, skôr inklinujem k tej romantike 🙂

Deadly debts ✅Where stories live. Discover now