Krásne sníčky pidi rockerovi

90 13 0
                                    

Prekážalo mi, že mi mráz štípal nos a uši. V takomto počasií som najradšej ostávala doma, zababušená pod paplónom, s teplým čajom v ruke. Čítala si knižky. Prípadne ich písala - tvorila niečo nové a krásne. Nemala som rada zimu. I keď som musela uznať, že zasnežené kopce boli čarovné. I poletujúce vločky, každá iného, jedinečného tvaru.

Cez sklo balkónových dverí som sa zamyslene pozrela dnu. Dvere balkóna som zavrela, aby na Turnera neťahal studený vzduch.

,,Čo Turner?"

,,Povedala som mu pravdu. Požiadal ma o ruku," nadvihnem ruku s diamantovým prsteňom, ktorý som si presunula na prostredník. Len tak, keby sa ma rozhodol Dante opäť navštíviť.

,,Nóóó, ten musel na ten kamienok šetriť poriadne dlho," Yasuo uznanlivo pokývne hlavou. ,,Až ma zaráža, že taký kameň nosíš práve na prostredníku ľavej ruky."

,,Ten prst je mi zo všetkých najmilší." A to o to viac, že som ľaváčkou. ,,Dokonca premýšľam nad tým, že si ho nechám poistiť."

,,Verím, že aj s prsteňom."

,,Takže mi Turnera schvaľuješ?"

,,Mrzí ma, že ma nemôže vidieť ani počuť. Dal by som mu príručku, ako sa k tebe má správať. Nuž a ak by som videl, že ju dodržiava, tak by som bol úplne spokojný."

,,Povedz mi, že by si do nej zahrnul, nech mi každý deň kúpi čokoládu a ráno spraví teplú kávu alebo čaj. Za iných okolností považujem tvoju príručku za čosi ako školský poriadok predčítavaný žiakovi vyššieho ročníka so samými áčkami."

Spomenula som si na svoje vysvedčenia z Francúzska. Mávali niekoľko strán, pričom hodnotené bolo všetko. Francúzi spravili z vysvedčení strašnú vedu. Len za správanie sme mali štyri známky: či žiak rešpektuje život v kolektíve, či si váži druhých, či je schopný viesť dialóg, počúvať druhých a vyjadriť svoj názor a samostatne dodržiavať pokyny učiteľov. Bolo to naprd, hlavne ak ste boli mnou.

,,Čo by to bolo za áčkara, ktorý nevie, že by ti mal denne kúpiť sladkosť, aby si bola happy?"

,,Áčkar bez hviezdičky. Nie! Mám to! Áčkar s pokarhaním od riaditeľa Yasua Caligariho!"

Zasmejeme sa.

,,Som rád, že ti je s ním dobre. Vyzerá byť ako fajn chalan. Narozdiel od Danteho."

,,Ty, Yasuo? Ako si vedel, že Dante nie je dobrý, myslím tým, ešte skôr, než ja? Myslím.. okrem toho, že pochádza s Tenebrisu?"

,,Nemal som z neho dobrý pocit. Navyše, pre darebákov je náročné sa zmeniť. Nie každý z nich to dokáže, pretože v skutočnosti keď sľubujú zmenu, si ešte poriadne neuvedomujú, nakoľko sú skazení, kým sa nesnažia byť lepšími. A potom, keď na to prídu, tak si uvedomia, že zmena je náročný proces, a tak sa jedného dňa prestanú snažiť. Ba čo je ešte horšie, často upadnú do toho, kým bývali."

,,Ja som sa zmenila."

,,Nie, Clio. Ty si len dospela do krásy a zmenila svoj pohľad na svet. Zmenila si sa z nevrlej, depresívnej tínedžerky na prekrásnu ženu s vyššími hodnotami, než je len pretrpenie dňa za dňom."

,,Stále viem byť nevrlá a depresívna."

,,A predsa si teraz nežne pohládzaš bruško a s nepatrným úsmevom pozeráš cez sklo balkóna naňho. Vidím to. Viac sa usmievaš. Viac dávaš najavo lásku."

,,Pretože ma robí šťastnou. Je bozkom pre moju dušu."

,,Vie už o tebe, že si strážkyňa?"

Prikývnem.

,,Áno. Dnes som mu to povedala. Takmer mi príde neuveriteľné, ako som sa toho bála. Cítim sa byť taká odľahčená. Tie klamstvá boli bremenom, ktoré som so sebou vláčila, a tým, že som mu povedala pravdu, som ich nechala za sebou a odrezala sa od nich."

,,Čo ti na to povedal?"

,,Pýtal sa ma veľa otázok. No a chce vidieť to odhmotňovanie sa a isté naše superschopnosti, takže budem potrebovať Larsovu pomoc."

,,Vraj sa stretáva s novou babou, Jane sa tuším volá. Neviem, do akej miery mu bude vyhovovať sa s tebou stretávať za daných okolností."

,,Myslíš, že by na mňa Jane žiarlila? Pochybujem. Veď som tehotná! Ktorá partnerka by žiarlila na to, že sa jej frajer stretáva so zasnúbenou tehotnou ženou, ktorá nie je štetka? Navyše, bude pri tom Turner."

,,Neviem, vy ženy ste niekedy divné. Poviem Larsovi, že sa s ním chceš stretnúť."

,,Vďaka."

,,Už viete, čo budete mať?"

,,Niee! Ešte je skoro!"

,,Čo by si chcela, aby to bolo?"

,,Vlastne ani neviem. Prišlo to tak nečakane. Ale asi chlapčeka. Každý mi totižto vraví, že dievčatká vraj tehotným mamičkám uberajú na kráse pre seba. Mrchy jedne! Navyše, vždy som mala radšej modrú farbu, než ružovú, a už vidím moju mamu, ako by sem dokvitla s množstvom ružových šatičiek a dupačiek a čiapočiek a klobúčikov.. vážne, ak dievčatko, tak z nej bude pidi-rocková princezná, nie cukrová vata."

,,Dokvitla by sem pre zmenu so starším oblečením po Louisovi," povie vševedúcne Yasuo.

,,Nad tým som neuvažovala. Ale ušetrilo by jej to starosti s prílišným nakupovaním. A Bennymu by to zapchalo hubu, pretože by to výrazne nezasiahlo do ich rodinného rozpočtu."

,,Budem sa starať, nech má len tie najkrajšie sníčky."

Nad tou predstavou sa pousmejem.

,,Hej, aj ja."
_______________________________________

Ahojte 🙂

Nuž, Clio by chcela mať skôr chlapčeka, než dievčatko, neviem, ako ste na tom vy 😃

V tomto príbehu som sa však rozhodla, že pohlavie bábätka prezradím až v priebehu príbehu, nie predčasne, i keď ja už viem, čo to bude, aj meno toho, čo to bude 😃 Buďte si však istý, že to bude pidi rockový princ/rocková princezná s peknými snami 😃

Deadly debts ✅Where stories live. Discover now