Čo je správne?

54 12 0
                                    

(Dante)

Arcadia je chvíľu prekvapená, šokovaná, no po pár sekundách uvoľní svoju strnulú pózu a podvoľuje sa bozku. Začína spolupracovať. Pootvorí pery a necháva ma do nich vkĺznuť jazykom. Tanečnica prestáva mať kontrolu nad svojimi pohybmi tela, dávajúcimi mi jasne najavo túžbu v bozkávaní pokračovať, a začína strácať rovnováhu, no položím jej ruky okolo pása a pritiahnem si ju viac k sebe, čím jej tú rovnováhu pomôžem opäť nadobudnúť. Skĺznem jej perami ku krku a rukami nižšie, od stehien až k jej chutnému zadočku.

Vtedy sa odo mňa odtrhne a ja si v rovnakej sekunde uvedomím, prečo to spravila. Díval sa na nás totižto nejaký chalan, zrejme jej frajer.
To, čo sa udeje nasledovne, je ako scéna z filmu.

Arcadia vybehne za ním na chodbu, z ktorej neskôr počuť už len ozveny z ich hádky. Hádajú sa skutočne dlho, pričom výsledkom je "rozchádzam sa s tebou, zničila si dvoch ľudí, celý náš vzťah, celú našu spoločnú budúcnosť" od jej priateľa - teda - už ex.

Zadýchaná Arcadia následne so slzami v očiach vbehne dnu do miestnosti a hodí sa na stoličku, takmer až zúfalo si rukami pretierajúc tvár.

,,V pohode?" spýtam sa jej.

,,Nie...Nie! Chcela som to, chcela sa s ním rozísť...Ale nie takto kruto proste..."

,,No...Už sa stalo. Rýchlo a efektívne."

,,No..." stále je vo vlastných úvahách.

,,Náš bozk sa mi páčil," snažím sa ju nejako povzbudiť.

,,Mne ani tak nie," povie cez slzy.

,,P...Prosím?!" zahabkám. Bol som za to, že sa bozkávam úžasne. ,,Vôbec si nevyzerala, ako že sa ti to nepáčilo. Práve naopak."

,,Dobre...Možno sa mi to páčilo," prizná sa, ,,no pravdou je, že sa ti môže niečo páčiť a pritom to vôbec nebyť správne."

Postaví sa a chystá sa odísť.

,,Otázkou je, čo je správne," poviem tak hlasno, aby ma počula na druhej strane miestnosti, kde práve teraz stála.

Zastane v chôdzi, no ďalšiu reakciu by som od nej asi čakal zbytočne.

(Yasuo)

Videl som, že Arcadiu niečo trápi. Celú noc nedokázala zaspať, prehadzovala sa zo strany na stranu a podozrivo často pri tom blúdila palcom a ukazovákom ku svojej spodnej pere. Bola sama doma, jej otec bol na služobnej ceste a mama u ich babky.

Bola sama doma...A pri tom nebola. Nie len kvôli mne. Cítil som Tenebrisčanov na okolí, hoci sa mi ešte neukázali na oči.

Vnímam, ako Arcadia vyťukáva do notebooku správu za správou kamarátkam. Zrejme má toho veľa na mysli, pretože jej správy rozhodne nie sú krátke. Sú to také dlhé slohovky. Takmer akoby ich písala menej rozumná, hoci o trochu výzorovo krajšia verzia Clio Jonesovej. Ovšem, Clio nemala až tak veľa online kamarátov, hoci si pravidelne pre vlastnú zábavu a zvýšenie svojho sebavedomia dopisovala s fanúšikmi svojich kníh.

,,Nechápem, čo na tých knihách vidia. Nie sú predsa až také dobré, aby si ich toľko chválili, nemám pravdu?" pýtala sa často Clio Jonesová. Opak bol však pravdou. Tie knihy také boli, hoci tomu nechcela uveriť.

Arcadia po chvíli zaklapne notebook a položí ho preč od seba, na písací stôl. Rozplače sa. ,,Všetko poserieš, Arcadia...Úplne všetko..." povie si sama pre seba.

,,Mm, niekto tu na mňa veľa myslí," začujem dunivý hlas plný smiechu. Patril Dantemu pri pohľade na Arcadiu skrčenú na posteli.

,,Si obyčajný kretén, Dante! Čo si jej spravil?"

,,Takéto obvinenia...Neoprávnené pretentokrát."

,,Si všetko možné, len nie svätec," zamračím sa naňho. ,,Prečo si prišiel? Ničiť jej dobré sny?"

,,Počúva sa to zvláštne vzhľadom k tomu, že dnes večer budem jej najlepším snom ja. Túži po mne. A to premýšľanie nad tou túžbou ju privedie k túžbe ešte väčšej, až bude mať pocit, že sa z nej zblázni, kým opätovne nevyhľadá moju blízkosť."

,,Prečo to robíš, Dante?" spýtam sa vyčerpane.

,,To by si nepochopil."

,,A možno áno. Len mi to vysvetli. Chceš sa pomstiť Clio? Turnerovi? Uznal si, že je Dia vhodný objekt tvojho záujmu, pričom je ako bonus k tomu celkom pekná?"

,,A čo vy, pán riaditeľ? Nezdá sa vám táto školáčka chutnučká?" uštipačne do mňa zapára.

,,Nie je to môj typ."

,,Vždy som mal podozrenie, že väčšina Luxčanov je nejako inak orientovaných."

Snažím sa ovládať. Tak veľmi...,,Len pre tvoju informáciu, nie som gej. A keby aj, nevidím na tom nič zlé. Ty snáď áno?"

,,Nejako ich tu na tomto svete začína byť priveľa. Človek by si myslel, že je to nejaký novodobý trend a nečuduje sa globálnemu otepľovaniu."

,,Oni nie sú jeho príčinou. A myslím si, že je ok, ak chlapec ľúbi chlapca alebo dievča ľúbi dievča. Láska nemá pohlavie, takže si schovaj svoje primitívne názory niekam inam."

,,Či už by som bol s chlapcom alebo dievčaťom, s Clio, Arcadiou alebo kýmkoľvek...I tak by si si myslel, že ten vzťah nie je dobrý, až natoľko má neznášaš."

,,Určité typy ľudí by mali ostať sami. Alebo minimálne by nemali chodiť s niekým zo sveta, do ktorého nepatria. Nikdy si nepatril do tohto sveta, Dante."

,,Hovoríš tiež za chyby svojho otca. Alebo Larsa."

Zamračím sa. Bol to veľmi chytrý a silný argument.

,,Možno. No ich chyby sa zďaleka nemohli rovnať tým tvojim."

_______________________________________

Zdravím 🙂😊

Nová časť zde 😀 Tentokrát publikovaná nezvyčajne v utorok, ktorý je aspoň u nás taký sychravý a upršaný, že to nakoplo moju chuť do písania 🙂

Verím, že sa Vám časť páčila, ako vždy som sa o to snažila 🙂



Deadly debts ✅Where stories live. Discover now