Ideálne rande

107 19 2
                                    

,,Povedala si mu, že si Caligariová?" Lars zvraští obočie. ,,Clio, dobre vieš, že lož má krátke nohy. A čím viac lží mu povieš, tak tým skôr hrozí, že to praskne. A čo potom?"

,,Ja viem, ja viem," poviem skormútene. ,,Ale pochop, že.. ja neviem, čo mám robiť. Nemôžem.. ach.. pozval ma von a pravdepodobne to myslel ako rande. Ale asi naň nepôjdem." schovám si ruky do dlaní a natiahnem sa po balíček čipsov.

,,Prečo?"

,,Bude to tak lepšie."

,,Chceš tam ísť." Lars sa zhlboka nadýchne, predtým, než spustí dlhú prednášku. ,,Clio. Viem, že máš stále strach povedať a ukázať, kto si. Ukázať svoje vnútorné bohatstvo. Bojíš sa ďalších odmietnutí a nechceš prísť o niekoho, komu by si sa odhalila tak, ako Dantemu. Poznám ťa až príliš dobre, aby som poznal tvoj strach. Mám ťa rád, Clio, ale ty si si asi nevšimla, že ťa mám rád za to, kým si, nie za to, kým predstieraš, že si, a predpokladám, že druhí ľudia to majú podobne. Viem, že sa bojíš ukázať svetu svoju pravú tvár a tvoje rozhodnutie pramení z bolesti, ktorej sa bojíš. Bojíš sa, že ťa Turner odmietne, a nič z vášho vzťahu nebude, ak mu povieš pravdu. Ale Clio, z vášho vzťahu nič nebude, ak mu budeš neprestajne klamať a on na to príde. A nechať ho čakať na teba, keď neprídeš, alebo nechať ho čakať na teba, keď prídeš ako niekto, kým nie si - nezdá sa mi to fér voči tomu chlapcovi, ktorý ti nikdy nič zlého nespravil."

,,Takže čo navrhuješ?"

,,Navrhujem, aby si si vyhrabala zo skrine nejaké pekné šatôčky, v ktorých by si vyzerala úchvatne, ale tiež sama sebou, dala sa za tie dva dni dokopy a vychutnala si rande."

,,Lars?" spýtam sa.

,,Hm?"

,,Tak často sa zameriavam na seba, až sa ťa zabúdam opýtať, ako sa cítiš. Ani k tebe nie som fér. Rozoberám tu s tebou tieto veci, ale ani raz som sa ťa nespýtala, či ťa tým nezraňujem alebo nezaťažujem. Prepáč."

,,Je to zvláštne," odpovie, ,,rozprávať sa s tebou o iných chalanoch, o Dantem alebo o Turnerovi. Ale mojím účelom je pomáhať všetkým ľuďom a spraviť ich šťastnými. Obzvlášť, keď sú to moji priatelia."

,,Nie si palacinka, Lars. Nemôžeš spraviť všetkých ľudí šťastnými. Navyše, nie všetci ľudia sú dobrí."

,,Myslím, že na každom človeku sa nájde niečo dobré."

,,Hej. Ak si kanibal," zamrmlem a vložím si do úst čipsy. Ponúknem aj jemu. Lars do mňa priateľsky drgne a zoberie mi z rúk celý balíček.

,,Hej!" zaprotestujem a zamračím sa naňho.

,,Mala by si myslieť na rande. Ak budeš naďalej žrať tak veľa, tak sa do soboty nevopcháš ani do svojho šatníka, nie ešte aby do nejakých šiat v ňom. A možno ani do Narnie."

Zamračím sa. ,,Hej! Ja nežeriem veľa! Len mám taký jeden hlúpy týždeň raz do mesiaca, kedy ku mne prídu Rusi, a tak toho spotrebujem ďaleko viac. Veď vieš, ako pre armádu."

,,Rusi?"

,,Červená armáda. Jeden týždeň do mesiaca. Ženská záležitosť. Tiež známa ako mesiačiky," pretočím očami.

,,Ahá. Tak to Boh ochraňuj Turnerovu peňaženku, ak ťa plánuje vziať niekam do reštaurácie."

,,Nemienim byť ten typ dievčaťa, ktorý by si na prvom rande objednal šalát alebo len minerálku, Lars. Ale nemienim byť ani ten typ dievčaťa, krorý si to všetko nechá vyplatiť niekým druhým. Takže Boh sa pokojne môže vysrať na ochraňovanie mužských peňaženiek pred apetítom Clio Jonesovej, a radšej nech sa sústredí na ochranu ľudí ťažko chorých, nešťastných, trpiacich biedou, či trpiacich pre nedostatok lásky."

,,Ako by si chcela, aby tvoje rande s Turnerom vyzeralo?"

,,Nuž.. vždy som mala istú skrytú slabosť pre takzvané staromódne veci. Pikniky, kvety, listy, poézia, neskoré prechádzky za noci, len tak, bez cieľa, za svitu hviezd. Veci, ktoré dnes ľudia nazývajú zastaralými."

,,Nikdy si sa mi s tým nezdôverila."

Smutne sa usmejem. Možno som očakávala, že na to prídeš sám. Keď sme spolu boli v nočnom klube, keď si ma vídaval tak veľa čítať, písať poéziu, vystierať hlavu k nebu, či uvidel isté retro dekorácie v mojom byte. Náznakov poézie lichotiacej mojej duši bolo vždy veľa, hoci boli nepatrné.

,,Zmenilo by sa tým niečo?"

,,Neviem," odpovie Lars úprimne. ,,Možno by som ti niekedy kúpil kvety."

_______________________________________

Dnes celkom krátka časť v porovnaní s tými, ktoré bežne publikujem, no zato si myslím, že tých z Vás, čo už poznajú Larsa Tempesta z Cold shadow, táto časť potešila 😊

Pre mňa osobne je Lars srdcovou záležitosťou, ale to vlastne väčšina postáv, ktoré vytvorím 🤗Popravde, ani neviem, ktorú mám najradšej, v súčasnosti dominujú Jasion, Skye a Clio, ale popravde, ťažko by som si z nich vybrala tú naj a ešte mnoho postáv plánujem vytvoriť 🤗

Ďalšia časť pribudne zajtra okolo poobedia, dovtedy čaute ❤️



Deadly debts ✅Where stories live. Discover now