Úprimný prehovor

90 5 7
                                    

Nakoľko som si samotný dej a hlavne postavy z príbehu Cold shadow veľmi obľúbila, tak som sa odhodlala napísať aj jeho pokračovanie, Deadly Debts, a konečne som ho úspešne dotiahla do konca 🙂

Toto pokračovanie som písala strašne dlho a rozhodne dlhšie, než som ho spočiatku plánovala písať. Najprv to išlo. Písala som a publikovala pomerne často. Potom ale prišli zlomové obdobia v mojom živote a chvíle, ktoré výrazne poznačili to, kým som, a kým som sa stala.

Nastalo obdobie, kedy som sa musela vysporiadať s maturitami, odchodom zo školy, pohrebom mne veľmi blízkej, ak nie v tom čase pred rokom najbližšej osoby, potom som začala pracovať na kúpalisku no a následne o 2 mesiace, keďže sa skončila letná sezóna, tak som začala pracovať na miestnom úrade práce. Ďalej na moju osobu dosť vplýval nový vzťah a aktuálne to bola situácia okolo koronavírusu. Klameme si, ak si tvrdíme, že nijak neovplyvnil náš život, hlavne ten spoločenský a pracovný. V mojom prípade aj vzťah romantický, keďže som niekto, koho delí (update v r.2023: delilo) od svojej lásky (už nie) v prípade kratšej trasy asi 259 kilometrov.

Čo sa týka mňa, nemala som žiadnu karanténu, ani home-office a do práce som chodila, hoci tam boli výrazné obmedzenia, nové pravidlá a s nimi súvisiaci chaos. Postupne som sa stretávala s biednym množstvom ľudí, no a ako človek, ktorý čerpá inšpiráciu v tvorbe z dosť veľkej časti práve zo spoločnosti.. malo to istý podiel na tom, že som mala v písaní určitý blok.

Čo sa týka samotného deja príbehu - Clio Jonesová stále patrí asi k mojej najobľúbenejšej ženskej postave, ktorú som kedy vytvorila. Možno preto, že som do nej zo všetkých postáv vložila azda najväčšiu časť seba. Teda, na začiatku Cold shadow ani nie. Zmenilo sa to až niekedy koncom Cold shadow a tiahlo sa to až do tohto príbehu.

Ďalej tu máme Larsa, veľmi ohľaduplného, priateľského a ľudského, no luxského chalana, ktorého ste si už v predošlom príbehu veľmi obľúbili, a pýtali sa, čo s ním bude ďalej, pretože nemôže ostať večne sám a smutný. A tak som mu v Deadly debts pridala priateľku, nie veľmi Vám známu Jane. S oboma týmito postavami som špekulovala neskôr napísať ešte jeden kratší príbeh o ich vzťahu. A kto vie, možno časom na mojom profile pribudne 🙂

Dante - to je kapitola sama o sebe. Tenebrisčan, ktorý napokon ukázal svoju pravú tvár. Alebo skôr niekoľko tvárí? Ani sama popravde netuším, no po uvažovaní nad dejom Cold shadow som uznala, že Clio potrebuje mať po svojom boku skôr niekoho z nášho sveta, než z Tenebrisu či Luxu. Podľa môjho názoru si zaslúžila žiť normálny ľudský život (v rámci možností). Napokon som vytvorila Turnera Davisa, navonok úplne obyčajného chalana, ktorý sa do Clio zamiloval a napokon si spolu založili rodinu. Rodinu, akú Clio potrebovala.

Ten, kto pozná moje príbehy a tiež aj môj spôsob písania, vie, ako nerada zabíjam postavy, ktoré vytvorím. Hlavne tie nevinné či tie, ktoré si napokon obľúbim. Je to jednou z mojich slabín v písaní, ktoré som si tuším, že vypestovala v sebe ešte ako čitateľka. Dante vôbec nebol nevinný - spravila som z neho kreténa, no aj napriek všetkému mi príde aj trochu ľúto, že som ho zabila. Nepatril medzi moje najobľúbenejšie postavy, no rozhodne som mala v príbehoch aj omnoho väčších kreténov. A občas, hoci aj kreténov v príbehoch nemáme ani my, ich tvorcovia, radi, a v reálnom živote by sme ich najradšej zaškrtili, tak ich potrebujeme na rozhýbanie deja a zamestnanie iných postáv v deji. Zohrávajú v našich príbehoch podstatnú úlohu.

Čo plánujem písať ďalej?

Mám aktuálne rozpísaných hneď niekoľko vecí. Ide o zbierku básní na mojom profile s názvom Ethereal seekers, tiež pomáham iným wattpad-pisateľom s korekciou ich príbehov (napríklad príbeh Upside Down) a rada by som v blízkej budúcnosti publikovala na svojom profile i iné príbehy.

Prikladám  mnou vytvorený cover príbehu, ktorý možno už čoskoro budete môcť vidieť na mojom profile. Neviem presne kedy, nakoľko si vyžaduje veľké množstvo korekcií a prepisov, no i tak 🙂 Here it is 🙂😊

 Neviem presne kedy, nakoľko si vyžaduje veľké množstvo korekcií a prepisov, no i tak 🙂 Here it is 🙂😊

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


Tak ak tento príbeh niekedy na Wattpade uzriete...Tak je to odo mňa pre Vás! 😇❤️

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Apr 21 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Deadly debts ✅Where stories live. Discover now