Csak sakálosan

272 48 10
                                    

„Nőj már fel, Anubisz nevére!"

„A cél nem az, hogy bárki az oldalunkon feláldozza magát!"



Aznap hajnalban...

Vöröslő napsugarak simogatták Ozirisz, az alvilág urának lépcsős piramis alakú templomát, aminek teteje hegyes, aranyló réteggel bevont gúlában végződött, akár csak a nyugati-negyed főterének közepén magasló obeliszk*. A templom bejáratát képző két pülónok* hosszú árnyékot vetettek nyugat felé. Ebben árnyéban várakozott egy sötét bőrű, göndör, barna hajú lány, hátát az egyik kőfalnak döntötte, kezeit összefonva, ezüstösen villogó sakálszemekkel kémlelte az ébredező várost. Hamarosan egy magas, vékonyan izmos férfit fedezett fel rugalmas léptekkel felé közelíteni, fekete haja vadul libegett markáns arca körül.

– Desta! – köszöntötte partnerét a sakálvérű férfi, szája sarkában szokásos, ravasz mosolya bujkált.

– Remélem, jó oka van, hogy hajnalok hajnalán iderángattál engem, Széth! – felelte morcosan a lány.

– Szerintem már te is sejted.

– Azért csak ki vele!

– Imani – bökte ki Széth lényegesen komolyabb hangon. – A tábornok előző éjjel beavatott, őt is ki akarják hallgatni.

– Igen, ahogy még hét másik rendtagot – bólintott Desta. – Jól tudom. Ma reggel tartóztatják le őket.

– Hát pont ez az! Még időben kell lépnünk!

– Lépnünk?! Hogy érted ezt? A tábornok utasításait kell követnünk! Ha bármelyiküknek is köze lehet a Fekete Rendhez, a végére kell járnunk!

– Azt mondják, a macskák furfangosak, a mágusok meg bölcsek... – közölte színpadiasan Széth –, mégis sem Niának, sem Szekhemrének nem jutott eszébe, hogy ez az egész őrültség!

– Már miért lenne az? – méltatlankodott Desta.

– Gondolj csak bele! Ha kilenc rendtag, Odionnal együtt, elárult minket, miért olyan biztos, hogy csak ennyien vannak?! Odinát megpróbálták megmérgezni... lehet egy újabb áruló, akire még nem vetült elég gyanú. Ha pedig még több árulót számol a Rend, akkor bizonyára megpróbálják az újabb kihallgatásokat is meghiúsítani... Talán már a letartóztatásoknál is valami zavar lesz!

– Mit forgatsz a fejedben, Széth?

– Egy tartalék tervet... vagy ha úgy tetszik, egy biztonsági megoldást! Elintézzük, hogy ha a tábornok terve kudarcba fullad, akkor se maradjunk szemtanú, avagy gyanúsított nélkül.

– Na és hogyan tervezed ezt véghez vinni, te sakálok éke? – forgatta a szemeit Desta.

– Még a többiek előtt elkapjuk az egyik gyanúsítottat, és olyan helyre rejtjük, amit csak mi ismerünk – avatta be terveibe partnerét a sakál. – Egyelőre csak egymásban bízhatunk. Ha vannak további árulók, így-vagy úgy, remélhetőleg ma felfedik majd magukat.

– Miért kéne benned megbíznom? Ennyi erővel még te is lehetsz áruló. Másrészt, miért vagy benne olyan biztos, hogy bennem megbízhatsz, hogy én nem vagyok áruló?

– A sakálok kiszagolják az ilyesmit, nem? Ha áruló lenne egyikünk, azonnal feltűnne a másiknak!

– Imani árulása sem ütött szemet egyikünknél sem!

– Talán mert kényszerítették. Imani önként sohase árulná el a falkáját. Ezért is kell nekünk előbb megtalálnunk őt, még a többiek előtt, és biztos helyre vinnünk!

Egyiptom macskái és az Aranysárkány Rend I. - II. 🌗🐈 (18+)Where stories live. Discover now