A másik oldal II.

244 52 2
                                    

„Egyikünk bukik, vagy mindannyian! A választás könnyű!"



Nala és Szokar szinte észrevétlenül surrantak be a palotába. A harcos fiú ismerte a palotakerten át vezető rejtett ösvényeket, ahogyan azokat a mellékbejáratokat is, amelyeket kevésbé figyeltek. Percek alatt a konyhán találták magukat, ahogy a személyzet éppen a nemeseknek fel nem szolgált ételből álló ebédjét fogyasztotta. Nem maradékot ettek, az a haszonállatoknak járt, avagy a földekre szórták ki, hogy termékennyé tegyék vele a talajt. A palotában dolgozó szobalányok, szolgálók, takarítók, konyhai dolgozók és az őrség tagjai voltak olyan szerencsések, hogy ugyanazt ehették, amit a rangban felettük állók, mivel a szakácsok mindenből bőséges mennyiséget készítettek.

Egy perc sem telt bele, Axara és Nakato széles mosollyal invitálták unokanővérüket és társát, hogy ebédeljenek velük. Nala és Szokar, hogy ne keltsenek gyanút, szívélyesen elfogadták a meghívást. Axara ettől függetlenül élelmesen puhatolózott, hogy ugyan mi célból járnak a palotában, ám ők bőszen állították, hogy csakis ismerőseiket meglátogatni jöttek. Ezt megerősítvén Szokar hamarosan baráti csevejbe keveredett a palotaőrségnél szolgáló ismerőseivel, míg Nala unokatestvéreit faggatta.

A színészkedés jól ment nekik. Puszta érdeklődésnek tettetve Nala még azt is kiszedte a naiv kis Nakatóból, hogy a hercegnő a nap melyik szakában és milyen körülmények között szeret fürdeni. Mint kiderült, szolgálók nélkül szeret a fürdőszobában tartózkodni, kizárólag kutyája társaságában. Ez megkönnyíti a dolgukat. Nala ez után odabökte Szokarnak, hogy ma este, holdkelte után egy órával lesz a buli, a harcos fiú pedig azonnal érette a célzást.

Szokar lebeszélte ismerőseivel, hogy az adott időpontban a palota széles, déli terasza kevesebb figyelmet kap majd az őröktől. Persze, ők úgy hitték, Szokar egy szeretőjével készül találkozni, aki véletlenül épp az egyik nemes lány, így szerelmüket titkolniuk kell, hiszen ő egyszerű harcos csupán. Ha sejtették volna, hogy Szokar társaságot is hoz majd, s egyáltalán nem romantikázásról lesz szó... A két őr még meg is veregette a harcos fiú vállát, és sok sikert kívántak neki, bár arról fogalmuk sem volt, hogy valójában mire is bíztatták.

Nala és Szokar a visszaúton még kidolgozták a behatolási terv pontos részleteit. Az egyértelmű volt, hogy a teraszról kellesz feljutniuk a hercegnő fürdőjébe, aminek ablaka pontosan három emelettel afelett volt. Úgy döntöttek, első körben a csapat egyik fele megy fel, Imani, Jahi, Horu, Horel és Szokar maga. Az ő feladatuk főként a figyelemelterelés lesz, persze ettől függetlenül ők is próbálkozhatnak a gyilkossággal, hátha összejön. A legfontosabb azonban, hogy Mahado eltávolodjon a célszemélytől, lehetőleg úgy, hogy kiugrik utánuk az ablakon, amikor a terasz felé menekülnek. Utána már csak le kell rázniuk a palota-negyed zsúfolt utcáin.

A másik csoportnak ez alatt be kell valahogy jutnia a palotába. Mivel kevesebb lesz az őr, Odina és Odion varázserejüket használva láthatatlanná tévő pajzsot vonhatnak köréjük, így felosonhatnak egész a hercegnő lakosztályáig. Mivel a tábornok akkorra már lehetőség szerint el lett távolítva, ugyanis az első csoport elcsalta a hercegnő közeléből, így ők négyen, Khari, a mágusok és Nala könnyű szerrel ráronthatnak a hercegnőre és kutyájára. A lehető leggyorsabban végeznek velük, majd társaikhoz hasonlóan az ablakon távoznak. Mindezek alatt Afolabi a teraszon fog őrködni, hogy mindkét csoport számár tisztán tartsa a menekülési útvonalat.


A terv kezdetben jól is működött, Nala és Szokar megosztották a többiekkel a részleteket, s az adott időben már mind a déli terasz melletti babérbokrok takarásában gyülekeztek. Sikeresen és észrevétlenül bejutottak a fürdőbe, illetve a hercegnő nappalijába, ám a terv ezt követően kezdett letérni a neki szánt pályáról, elszámították magukat. Bár az első csoport némi nehézséggel, de kijutott, ott, ahol be, a tábornok csak úgy tett, mintha követte volna őket. Alábecsülték Mahado érzékeit, ő ugyanis Odina és Odion rejtő varázslata ellenére is megérezte jelenlétüket. Naiv feltételezésük, hogy ez nem így lesz, végzetes hibává nőtte ki magát.

Egyiptom macskái és az Aranysárkány Rend I. - II. 🌗🐈 (18+)Where stories live. Discover now