Lappangó sötétség

442 65 25
                                    

„A macskákra vall, hogy képesek néha még saját hazugságaikat is elhinni, hogy így őrizzék meg titkaikat."

„Ha egész életedben azon izgulsz, vajon megfelelsz-e mások önkényes elvárásainak, sohasem leszel boldog."



Tíz órával korábban...

Mahado, Mosi, Chikelu, Afolabi, Tamir, Desta és még néhány védelmező megérkeztek a Délnyugati-hegységhez, felettük Horeth és két legfiatalabb fia, Horel és Horu köröztek a levegőben. Mikor pillantásuk összetalálkozott a közeli hegy tövében állomásozó kémekkel, a macskavérűek felvették emberi alakjukat, a sólyomvérűek pedig lassan leereszkedtek a földre és ugyanígy tettek. Nia, Nala, Ekene és Khari félúton találkoztak az erősítéssel.

– Helyzet és fejlemények? – kérdezte Mahado Niától.

– A fekete ruhások reggel óta nem bukkantak fel – felelte a leopárdnő. – Valószínűleg a sziklák üregeiben rejtőztek el.

– Egyesek szerint a hegység belsejében bonyolult barlangrendszer húzódik – jegyezte meg Khari.

– Csak akkor beszélj, ha kérdeznek! – vágta oldalba a nővére, Ekene. A tábornok ekkor mindkettejüket csendre intette.

– Elképzelhető, hogy a barlangok mélyén van a Feketesárkány Rend főhadiszállása – vetette fel Mosi. – Behatolunk, uram?

– Mielőtt bármilyen barlangba is betennénk a lábunkat, felderítjük a környéket – határozta el Mahado. – Lehet, hogy ez csapda, először ellenőrizzük, hány bejárat lehet!

– Ez jó ötlet, uram – biccentett Mosi.

– Szerintem meg nem csapda – ellenkezett Afolabi, amire a mágus csupán egy szemöldökfelvonással reagált. – Inkább kapjuk el végre őket!

– Csend legyen! – sziszegett a leopárdfiúra Nia. – Nem te döntesz! – A tábornok jóváhagyóan pillantott Niára, majd a többiekre.

– Szétválunk kisebb csoportokra, de mindenki legyen különösen óvatos! – figyelmeztette embereit Mahado. – Ennek a rejtélyes Fekete Rendnek a tagjai különösen veszélyesek, én pedig nem szeretnék ma csökkentett létszámú csoportot hazavezetni!

– Igenis! – bólintottak a többiek.

– A csoportok vezetői Nia, Mosi, Chikelu, Tamir, Horeth és én. Niával tart...

Mahado beosztotta a csapatokat, Nia Kharival és egy harcossal délre indult el, Mosi Ekenével és egy mágussal dél-nyugatra. Chikelu, Desta és egy harcos nyugatra mentek, Tamir, Afolabi és egy varázslónő helyben maradtak őrködni, Mahado pedig Nalával északnyugatra indult. Horeth csapata, a sólyomvérűek, a levegőből pásztázták a területet, és segélykérés esetén az ő feladatunk volt üzeneteket közvetíteni a csapatok között.


– Ma folyton egy csapatba kerülünk – jegyezte meg sejtelmesen Khari Niának, amikor a többektől már hallótávolságon kívülre estek.

– Te nem a húgomba vagy belezúgva? – Az oroszlán vállat vont. – Pofa be, és légy figyelmes! – tette helyre végül Nia, és leopárdformáját átvéve haladt tovább.

 – Pofa be, és légy figyelmes! – tette helyre végül Nia, és leopárdformáját átvéve haladt tovább

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
Egyiptom macskái és az Aranysárkány Rend I. - II. 🌗🐈 (18+)Where stories live. Discover now