Az oroszlán és a boszorkány

282 51 16
                                    

„Egy oroszlánnal bármikor szembemennél, de egy hercegnőtől megrémülsz?"

„A legnehezebb egy olyan népet leigázni, akik szívében őszinte hit él."



Ezalatt a nap-negyedben...

A lila hajú mágusnő és az aranyszőke, nyúlánk kutya a Naptemplom mellett csellengtek az árnyékban. Zoana, aki szürke csuklyáját mélyen az arcába húzta, most megidézte fekete fémből készült tőrét, s unottan forgatta meg ujjai között. A közeli kúthoz ekkor egy vékony, barna kutya tévedt, aki félszegen kortyolt párat a kút fala mellé helyezett vödörből, majd ráérősen tovább vándorolt. A varázslónő szemei fortélyosan csillantak fel.

– Miért is kéne bármit a véletlenre bízni? – fordult ravaszul saját kutyájához. A csinos szuka cinkosan ráemelte nagy, kék szemeit. – Zara, miért nem mész és keresed fel a lovagodat? – kérdezte Zoana, majd ravaszul elkacagta magát. Egyszerűbb lesz elcsalni a hercegnőt, mint megkockáztatni a főpapnővel egy összecsapást – vélte, miközben gondolatban utasításokat továbbított társának. Zara engedelmesen biccentett, s lelkesen elügetett a főtér felé. Elég lesz egy kis szellő, és a fekete kan, ha a közelben van, megérzi az illatát. A szellőről természetesen Zoana előzékenyen gondoskodott.

A Nap fénye derékszögben hullott alá a Naptemplom főhajójának közepén lévő félgömb alakú tetőablakon, amikor az Amon-Ré számára tartott szertartás csúcspontjához közeledett. Semajetek* ékes hangja zengte be a hatalmas aulákat, hangzatos éneküket aranyló hárfák pengő dallamával, szisztrumok erősödő csörgésével kísérték. Tömjén és szerecsendió olajának illata szállt a levegőben, s az Aton által adott világosság ellenére számos gyertya is égett, díszes aranyból öntött tartókban. Írisz méltóságteljesen állt kék-arany főpapnői öltözetében a terem közepén, ahol a Napistennek szánt áldozat készült bemutatásra. Körben a papság többi tagja sárga és arany ruhát viselt, s mögöttük a hívek, főként mágusok és emberek ültek, volt, aki a távolabbi padsorokban, mások a földre helyezett kényelmes párnákon.

Sitara, Nana és Noferu az első sorban foglaltak helyet a papsággal együtt. Mind egy széles ülőpárnán térdeltek. A párnák világoskék színűek voltak közepükön egy aranyló koronggal, kinézetük egyértelműen a tiszta égbolton tündöklő Napot jelképezte. A hercegnő lábai kezdtek elzsibbadni a térdepléstől, egy oroszlán végtagjait nem ilyesmire tervezték. Kissé oldalra dőlt, s tenyerét megtámasztotta a világos csempékkel burkolt padlón. Szemei aranyló macskaszemekké váltak, ahogy akaratlanul is csatlakozott a földben zúgolódó energiákhoz. Lélekben kifelé tartott a templomból, átszelte a negyed főterét, s szikrázó utcák kavalkádján átsuhanva végül a piac egyik pékárukat kínáló standjánál állapodott meg.

Anu hirtelen felkapta a fejét, s Sitara pár pillanatra még el is hitte, hogy az ő lélekjelenlétét érzékelte. Hamar rájött, hogy tévedett, amikor aztán a cingár, fekete kutya váratlanul felpattant, s vékony lábain elügetett az őt őrző pék házaspártól. Dzsedkaré és felesége ijedten kiáltottak utána, ám akkor a kutya sebes vágtába fogott, s képtelenek voltak utolérni. Tara csak remélni merte, hogy Anu nem kószál olyan helyre, ahol nem akad majd a nyomára. Végig szemmel tartotta a kutyát, aki eddig ismerős utcákon caplatott, majd végül a nap-negyed főterén lyukadt ki.

A hercegnő fellélegzett, úgy vélte, Anunak csak hiányzott a gazdája, ezért jött ide utána, ám újból csak csalódnia kellett. Az egyik mellékutcából ugyanis egy hasonlóan nyúlánk, ám hosszabb, búzaszőke bundájú kutya feje bukkant fel. A szuka a fekete kanhoz poroszkált, megszaglászták egymást, mint két régi ismerős, Anu úgy tekergett körülötte, mintha legalábbis ő lenne élete párja. Végül a két kutya együtt bóklászott tovább, mígnem lassan eljutottak az egyik közeli mellékutcába. Az árnyékban díszes kút állt, mellette egy vödör, minek peremén énekesmadarak kapaszkodtak, csőrüket bele-belemerítve az imbolygó víztükörbe. A kutyák elkergették a madarakat, akik szélsebesen rebbentek tova, majd ő maguk vették birtokukba a vödörben lévő hűsítő folyadékot.

Egyiptom macskái és az Aranysárkány Rend I. - II. 🌗🐈 (18+)Where stories live. Discover now