Ré napjának Reggelén II.

388 57 34
                                    

„A mágia legfontosabb alapszabálya! Amit teszel, tudd visszacsinálni! (...) Amit elrontasz, hozd is rendbe!"



Pár perce még minden rendben ment a konyhában. Noferu már egy egész tálnyi dinnyét és fügét tisztított meg és darabolt fel, miközben Nana varázserejét használva sütötte meg a tojást és a zöldségeket, Tara pedig végül sikeresen teletöltötte a kancsót összesen öt kókusz levével. Ám mikor a mézeskalács nevezetű zsemleszerű sütemény következett, Nana kissé elakadt. Időtakarékosság céljából nem szerette volna a kemencét használni, de kenyérfélt még nem sütött az erejét használva. Végül mégis belefogott a negyedik, vagyis a tűzkörrel kapcsolatos tudását alkalmazva.

Alig egy perc múlva az egyik cipó lángolni kezdett, majd a tűz gyorsan átterjedt a szomszédos gombócokra is. Nana úgy meglepődött, hogy felsikkantott, Tara pedig felvillanó arany szemekkel a falig hátrált.

– Jaj, oltsd el! – kérte Noferu ijedten, aki szintén eltávolodott az asztaltól. Nana megpróbálta, de hiába tartotta immár görcsösen kezét a lángoló sütemények felé, a tűz nem enyhült, hanem még inkább erőre kapott, majd átterjedt a kókuszdió héjakra s, amiket Tara igénytelenül az asztal tetején hagyott.

– Oltsd már el, Nana! Leég az asztal! – kiáltott most Tara is, aki oroszlán vérének köszönhetően mindig is rettegett a tűztől... Legalábbis ezt tanították neki régebben, hogy a macskafélék és a tűz nem illenek össze, mégis... Amikor a tűzre nézett, szinte megbabonázva figyelte az egyre magasabbra nyúló, élénken táncoló lángnyelveket. – Oltsd el! – követelte, mert ettől függetlenül kitartott józan esze mellett.

– De... nem megy! – vallotta be kétségbe esve Nana. – Na... Noferu segíts már!

– Nem tudok... még nem megy – próbálkozott most Noferu is, de hiába...

– Jaj, a fenébe is – sóhajtotta Tara, majd fogta a kókuszvízzel teli kancsót és az asztalhoz lépett vele, ám Nana rögtön megállította.

– Ne! Azt nehogy ráöntsd!

– Akkor hozzatok vizet!

– Rendben... – felelte volna Nana, de ekkor a tűz átterjedt az belső udvarra vezető ajtóra is. – Vagy nem... – A lányok tanácstalanul néztek össze, miközben Nana fájdalmasan sóhajtott. – Anya meg fog ölni!

– Mi folyik itt?! – lépett szigorúan Mahado a konyhába, csak hogy tanúja legyen a rosszul elsült varázslatnak. – Nailah!

– Ég az egész asztal és az ajtó, és nem tudom megállítani! – hebegte a varázslólány idegesen.

– Ezt jól látom – sóhajtotta Mahado.

– Segíts már, légyszi!

– Nem.

– Mi... hogyan? – döbbent meg Nana, s láthatóan Noferu és Tara sem ezt várták tőle.

– Ha te okoztad a tüzet, oltsd is el! – utasította a lányt.

– Na de... leég a...

– Akkor javaslom, igyekezz!

– Nem nem nem nem nem értem, miért csinálod ezt! – fogta a fejét Nana egyre idegesebben.

– Máguskám, most ezzel mi a célod? – szólt közbe Tara is.

– A mágia legfontosabb alapszabálya! – közölte Mahado hidegen. – Amit teszel, tudd visszacsinálni!

– Nana csak próbálta megsütni a süteményeket, de a tűz magától terjedt tovább – magyarázta most Noferu, új barátnője védelmére kelve.

Egyiptom macskái és az Aranysárkány Rend I. - II. 🌗🐈 (18+)Where stories live. Discover now