Egyiptom macskái és az Aranysárkány Rend

4.5K 247 48
                                    

Egyiptomban mindig is nagy tisztelet és megbecsülés övezte a macskákat, macskaféléket. Az oroszlánok, párducok kisebb testű rokonai szabadon jártak-keltek a városokban, ahol az emberek örömmel etették, kényeztették őket. Szobrokat emeltek nekik és még a templomokba is szabad bejárásuk volt, oda, ahová még a köznép sem tehette be a lábát.

De mi mindennek az alapja? Miért rajongott az egyiptomi nép annyira a macskafélékért? Talán, mert az oroszlánok elkergették a krokodilokat? Talán, mert a macskák elüldözték, megfogdosták a vetést és a betakarított gabonát tönkre tevő rágcsálókat?

Mindez hozzátartozik az igazsághoz, ám az igazság ennél sokkalta többől áll. Az igazság az, hogy az egyiptomi nép macskaszeretete sokkalta misztikusabb, varázslatosabb, és egyben galaktikusabb dolgokig nyúlik vissza.


Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


Köszönet a szuper képért és a könyv borítójáért @Nicole_Wenset_River -nek!


Írói megjegyzések:


I. A történet nagy része a képzelet szüleménye és merőben elrugaszkodik az akkori egyiptomi valóságtól, ahogyan az óegyiptomi vallás is részben újra lett értelmezve, a történet cselekményéhez igazítva. Lényegében egy alternatív ókori Egyiptomban játszódik.


II. A "nem rész" jelzővel ellátott fejezetek nem feltétlenül szükségesek, néhol teljesen szükségtelenek a történet megértéséhez, egyfajta kiegészítésként vagy éppen írói megjegyzésként, extraként szolgálnak. Éppen ezért, akit nem érdekel az ilyesmi, nyugodtan tekerjen át rajtuk, a történet nélkülük is élvezhető és valószínűleg érthető ;) 

-> A szereplős részeknél nem kell a felsorolt karaktereket megjegyezni, leginkább arra van, hogy akár olvasás közben is visszatekerhessetek, ha épp megjelenik a karakter, és kíváncsiak vagytok, én hogyan képzeltem el. Meg persze ott szerepel a kora, teljes neve, családi vonatkozása is, mint extra információ.

-> A mitológiás, illetve a "Théba városáról"  részeknél a történetben szereplő vallási, mitológiai vonatkozásokat és az általam elképzelt vidéket, városképet magyarázom. Talán ezek kötődnek legjobban a történethez.


III. Az "előzmény" részek fontosak a történet szempontjából, ott csak azért írtam ki mellé, hogy előzmény, hogy senki ne kavarodjon meg a cselekmény idővonalát tekintve. Az egyértelműség miatt a szövegben is fel van tüntetve, hogy a jelenlegi cselekményszálhoz képest milyen mélyen járunk a múltban ;)


Ha érdekel a történet, listázzátok & kövessetek be, hogy mindig első körben értesüljetek a frissítésekről ;)

Egyiptom macskái és az Aranysárkány Rend I. - II. 🌗🐈 (18+)Where stories live. Discover now