Rejtélyes istennő II.

349 59 13
                                    

„Jogod van megválasztani, miben hiszel, de bölcsen teszed, ha mások előtt nem hangoztatod."

„A legenda és a valóság néhol összeér, ám leggyakrabbak két teljesen különböző dologról van szó. A jelenre koncentrálj, és ne egyesek ősi hiedelmeire!"



Langyos, pereti szél lengte be a hold-negyed márványlapokkal borított főterét, aminek közepén egy hatalmas mozaik díszelgett, egy aranyszínű korongot kiadva, melynek egyik oldalát egy holdsarló formájában ezüstös árnyalat fedett be. A kétszínű korong egyszerre utalt a teli-, s a megtelő Holdra, s körbe a szegélyeknél az ezüstszínű részben aranyszínű, az aranyszínű háttéren, ezüstszínű hieroglifák a macskavérűek jelmondatát adták ki. A késődélutáni fényben ragyogó holdmotívumon keresztülhaladó Sitara, Mahado és Nailah mind ösztönösen vetettek egy pillantást lábuk elé, miközben elméjükben a már jól ismert szöveg visszhangzott.

– „Telihold fénye tölti be az éjjeli eget, megvilágítva jövőnk ösvényét!" – olvasta Nana hangosan a vallási szöveget. – Zuna ma többször is említette ezt a jelmondatot.

– Kissé már unalmassá is vált – ásította Tara az égen átsüvítő sólyomvérűeket szemlélve, hanyagul tarkójára tett kezekkel. Anu ez alatt szokásos módon lelkesen ügetett mellette, fejét büszkén a magasba emelve hosszú fekete füleit figyelmesen hegyezte.

– Szerintem gyönyörűen hangzik! – bizonygatta a varázslólány. – És Zuna annyi érdekes dolgot mesélt!

– Valóban? – vonta fel érdeklődve szemöldökét Mahado. – Mit sikerült megtanulnod?

– Rengeteg, rengeteg dolgot! De ami igazán megfogott, az a Névtelen macskavérű tűzistennő története volt! – mesélte Nana lelkesen.

– Kicsoda?! – döbbent meg a mágus.

– A sors és a telihold tüzének parancsoló fekete oroszlánistennő, az aranyszínű oroszlánistennő, Mehit és a rejtelmes fekete párducistennő, Mefnet leánya. Tudom, fura, de Zuna szerint az istenek között minden lehetséges!

– Értem – biccentett végül Mahado, s mintha annyira meg sem lepődött volna a dolgon. – Így már emlékszem. Néhány vidéki legenda szerint e két istennő gyermeke a tűz hatalmával rendelkezik.

– Hogyhogy erről sohasem beszéltél nekem?! – vonta kérdőre unokabátyját Nana.

– Nem gondoltam volna, hogy Egyiptom számos legendája közül pont ez az egy érint majd meg ennyire.

– Ez az egy?! – hökkent meg Nana. – Hiszen állítólag a fekete oroszlánvérűek is a Névtelen Tűzistennő vérvonalából származnak.

– Valóban vannak, akik ebben hisznek, de az elfogadott elmélet szerint Szekhmet és Básztet minden macskavérű teremtői.

– És mi van azzal, hogy a fekete oroszlánok állítólag a Névtelen oroszlánistennő különleges hatalmát is megkapták?! – vetette fel Sitara. Mahado szemében némi aggodalom csillant, arcvonásai megszilárdultak, de próbálta leplezni hangulatváltozását. – Hogyha tényleg a Névtelentől származunk, irányítani tudjuk a tüzet?

– A fekete oroszlánvérűek létezésére van a legendáknál egyszerűbb és egyértelműbb magyarázat – tért ki ügyesen a kérdés elől a Mahado. – Mivel a legtöbb alakváltó egy-egy létező állatfaj vonásaival rendelkezik, és fekete oroszlánok nem élnek a természetben, felmerül a kérdés, hogy a ti vérvonalatok mégis mi alapján jöhetett létre. Általában egy személy csak egyfajta természetfeletti faj tagja lehet, így nem lehet valaki egyszerre mágus és alakváltó, és nem lehet valaki egyszerre sólyom- és macskavérű sem. Ám a természetben a közeli rokonságban álló fajok ritkán kereszteződhetnek. Ahogy a lóból és a szamárból létrejött az öszvér, úgy valószínűleg a fekete oroszlánvérűek is két már meglévő alakváltó fajból, egy sárga oroszlán és egy feketepárduc kereszteződéséből jöhettek létre.

Egyiptom macskái és az Aranysárkány Rend I. - II. 🌗🐈 (18+)Where stories live. Discover now