Tanulás II.

444 68 25
                                    

"Sose becsüljétek le a fény erejét!"

"Ha túlságosan is fitogtatjuk a hatalmunkat, a környezetünkben élők elfordulhatnak tőlük."



Nana és Noferu izgatottan, utóbbi egyúttal kissé félénken nézett végig az előttük felsorakozó kellékeken. Közvetlenül előttük egy faasztal volt, amit Hatti meglepően egyedül cipelt ki a pincéből, mellette vödrökben különféle anyagok. Víz, olaj, fadarabok, liszt, homok, apró kavicsok, nagyobb darabos kavicsok, kisebb kövek, nagyobb kövek, s a vödrök mellett egy rakásban kisebb szikladarabok. Az asztalon volt még néhány bronzból készült üres tál és pohár, és egy hét szárú gyertyatartó hét világos színű gyertyával.

– Jelenleg az alapokkal kezdjük, azaz az első öt körrel – fogott bele mondókájába Mahado. – Fokozatosan haladunk, így megláthatjuk, miben mennyire vagytok jók. Tudjátok, mik ezek a bizonyos körök, és melyik, mit takar? – tette fel a kérdést.

– Én tudom! – emelte lelkesen a magasba kezét Nana. Noferu ellenben kissé lesütötte tekintetét, ám Mahado bíztatóan nézett rá.

– Nailah, akkor magyarázd el, kérlek, Noferunak, miről is van szó!

– Rendben – bólintott a varázslólány, és nagy levegőt vett, mielőtt a leckébe belefogott volna.

– A mágusok és mágusnők képességei meglehetősen színesek és sokrétűek, ezért, hogy könnyebben átláthatóak legyenek, a hasonló típusú varázslatokat úgynevezett körökbe osztották – magyarázta Nana. – Az első öt körbe elemek szerint vannak besorolva a varázslatok, a további körökben a felhasznált, vagy a módosítani kívánt energia típusától függően.

– A további köröket most még hagyjuk – mondta Mahado. – Eddig helyesen szóltál, most beszélj az első öt körről! – kérte unokahúgát.

– Az első kör a föld és a fémek köre, de egyszerűen csak földkörnek hívjuk. Mivel ide tartozik minden szilárd dolgokkal kapcsolatos varázslat, köztük a szilárd tárgyak mozgatása és reptetése is, ezért ez egy meglehetősen tágas kör, sokféle varázslattal. – Mahado bólintott, így folytatta. – A második kör a víz köre, ide tartozik minden folyékony anyaggal kapcsolatos varázslat. A harmadik kör a szél köre, ide a levegő mozgatása tartozik. A negyedik kör a tűz, azaz a meleg köre, az ötödik pedig a hideg, azaz a jég köre. Ám ez az első öt kör valóban számos ponton összefügg.

– Miféle pontokon? – faggatta unokahúgát a tábornok.

– Például, amikor a vizet visszük át különböző fázisokba, akkor a vízmozgatás alapvetően a második körbe tartozik, de a víz elforralása már a negyedik kör, a pára esővé formálása, az ötödik. De ha irányítani kívánjuk az esőcseppeket, az megint a második kör, ha pedig megfagyasztanánk őket, az újra az ötödik.

– Igazán szép példát hoztál fel, Nailah. Csupán azt hagytad ki, hogy a vízpára mozgatása a harmadik, a jég megtörése az első körhöz tartozik.

– Igen, hupsz – mosolyogta Nana zavartan.

– De ügyes voltál!

– Köszi, Mahado!

– Érthető volt? – fordult Mahado Noferuhoz, aki kissé zavartan nézett.

– Azt hiszem, de... hogy fogok ennyi mindent megtanulni, meg a körök kapcsolatát...? – bizonytalanodott el a lány.

– A köröknek végső soron annyi jelentősége van, hogy külön-külön begyakorold a más típusú varázslatokat, a körök kapcsolata pedig azt jelenti, amikor ezeket elkezded kombináltan használni – magyarázta Mahado türelmesen. – A legfontosabb, hogy az alapok gyakorlásával megtanuld érzékelni a környezetedben előforduló különféle dolgok auráját, s ezt a sajátoddal befolyásolni, emellett pedig, hogy kitapasztald saját határaidat. Ne aggódj, Nailah és én is a segítségedre leszünk ebben!

Egyiptom macskái és az Aranysárkány Rend I. - II. 🌗🐈 (18+)Where stories live. Discover now