Hetvenedik rész

837 73 7
                                    

Sziasztok! Tudom hogy megígértem hogy sűrűbben lesznek részek, de úgy voltam vele, hogy silány munkával nem szeretnék elétek állni. Ma viszont rávettem magam, hogy így az év utolsó napján össze dobjak valamit. Remélem boldogan telt ez az évetek, és kívánom hogy a következő évetek még boldogabb legyen. Persze majd éjfélkor még jelentkezem, és ne igyátok magatokat csacsi részegre, a tűzijátékokkal pedig vigyázzatok! Csók: Vika❤

- Szia Amelia. - köszönt az illető, én pedig automatikusan a nyakamban lévő nyakláncot kezdtem el markolászni, miközben forgott velem a világ. 

Csak bámultam tátott szájjal, mint a sült hal. Nem tudtam megszólalni. Hogy lehetséges ez egyáltalán? Hetek, sőt hónapok óta nem hallottam róla az ég egy adta világon semmit sem. Erre most a hatalmas városban, pont ugyan abban a kávézóban futunk össze. 

- Én akkor azt hiszem megyek. Majd hívj fel Mia, rendben? - nézett rám kétségbeesetten James, és bár láttam rajta, hogy nem akar egyedül hagyni, tudta, hogy most ez a helyes döntés. Én csak bólintottam egyet, mire James felállt, és távozott a kávézóból. 

- Hogy vagy? - kérdezte, majd leült James helyére. 

- Mikor jöttél haza Zack? - kérdeztem nagy nehezen, mert a szavakkal még mindig nehezen bántam. 

- Három napja vagyok már itthon. - felelte, majd belekortyolt a kávéjába, amit idő közben hoztak ki neki. 

- És mégis mikor terveztél erről bennünket is értesíteni? - dühödtem be egy kissé. 

- Igazság szerint, pont ma akartam felhívni Markot, hogy összefuthatnánk mindannyian a garázsban. Hallottam, hogy sikerült találni valakit ideiglenesen a helyemre, valami csajt, szívesen megismerném. - kacsintott rám. 

- A banda már nincs többé. Nyár végén feloszlott. Mindenki elköltözött, egyedül én maradtam, Mark és Anne. - mondtam. 

- Ahha. Akkor csak egy dobost kéne keresni? - kérdezte felvont szemöldökkel. 

- Újra akarod alapítani a bandát? - lepődtem meg, ő meg csak bólintott. - Josh és Mikey nélkül már nem ugyan az. És Emma sincs itt, hogy megszervezze a fellépéseket. 

- Ja. De arról mi most tehetünk, hogy Josh és Mike a világ másik felén találtak egyetemet, vagy arról, hogy Emma bekapta a legyet, és elköltözött Joshal? 

- Honnan tudsz te erről? 

- Jól informált vagyok. - ivott bele ismét a kávéjába. - Jut eszembe, Sonjanak már csak két hónapot kell száműzetésben töltenie, ahová te taszítottad, ugye? 

- Nem az én hibám. - sziszegtem mérgesen. 

- Ja, én is ezt mondanám. - vonta meg a vállát. 

- Mi a franc van veled? Teljesen megváltoztál, nincs benned egy kis empátia? - csattantam fel. - Két jó barátunk került elég nehéz helyzetbe. Az egyik pelust fog cserélni, a másik meg azon próbál dolgozni, hogyha megeszik egy snikerst, ne menjen okádni! 

- Hát igen. Sanyarú sorok ezek. 

- Azt hiszed, csak te szenvedtél? Itt mindenkit ért szenvedés bőven. Szóval ne csinálj úgy, mintha te lennél a törött szívű madárka, aki inkább elrepült, mintsem vállalja a következményeket! - csaptam az asztalra, mire mindenki felénk kapta a fejét. 

- Befejezted? - érdeklődött, gúnyos mosollyal az arcán. 

- Gebedj meg! - köptem felé a szavakat, majd felálltam, a kasszához sétáltam, ahol kifizettem a forró csokimat, és már ott sem voltam. Ahogy kiléptem a kávézó ajtaján, első dolgom volt felhívni Markot. 

- Szia Édes. Már végeztetek is Jamesel? - kérdezte kedvesen. 

- Zack itthon van. - mondtam kertelés nélkül. 

- Mi? Honnan veszed? - hallottam a hangján a meglepődöttséget. 

- Most találkoztam vele a kávézóban. Mark hívd fel Davidet és Annet. Azonnal találkozzunk a garázsban. 

- Mia, mi történt? - most már tudom, hogy ideges. 

- Csak mond meg nekik, ha Zack felvenné velük a kapcsolatot, utasítsák el! A garázsban mindent elmondok. Zack már nem az aki volt. Teljesen megváltozott. - mondtam zihlálva, miközben csak úgy szedtem a lábaimat a garázs felé. 

- Rendben, azonnal hívom őket. - felelte, azzal bontotta a vonalat. Én pedig persze felhívtam az öcsémet is. 

- Hali Mia, mizu? - szólt bele a telefonba. 

- Ben, azonnal indulj el a garázs felé, és szólj Alisonnak is. A többiekkel ott találkozunk. 

- Okééé, de mi a baj? - kérdezte értetlenül. 

- Zack vissza jött. Ben, ha megpróbálna keresni titeket, rázzátok le, értve? Mond meg Alisonnak is. - próbáltam megértetni az öcsémmel a helyzet súlyosságát. 

- Mia, most rögtön áruld el mi a fészkes fene van! - ripakodott rám. 

- Zack megpróbál majd mindenkinek jópofizni. De csak egyetlen célja van. Új bandát akar, amit ő irányítana. Nem azért jött vissza, mert már megbékélt. Bosszút akar állni. 

IF I REMEMBER (befejezett)Where stories live. Discover now