Harmadik rész

2.9K 173 3
                                    

Itt is lenne egy újabb rész. Igazán röstellem hogy ilyen sokat kellett várnotok. De remélem azért elnyeri a tetszéseteket. Jó olvasást!


Mark háza kb ugyan olyan volt mint ő. Sugárzott a falakból a magabiztosság és a nagyképűség.

- És pontosan mivel is jár az, hogy banda tag leszek? - kérdeztem, s karjaimat kereszteztem magam előtt.

- Menő leszel, és elismert. És kb minden délutánodat velem töltheted. - vigyorgott.

- Pont erre vágytam. Esküszöm minden vágyam az volt, hogy a híres Mark Winslow a szárnyai alá vegyen. - sóhajtottam, amin öblösen felnevetett, a hátamon pedig végig szaladt a hideg.

- Tudtam, hogy én vagyok a titkos vágyad.

- Nem nehéz állandóan így viselkedni? Engem megerőltetne.

- Kérsz valamit? - kérdezte.

- Egy pohár vizet elfogadok.

- Okés, foglalj helyet. - mutatott a kanapéra én pedig leültem. Körbe néztem, és rájöttem, hogy kétség kívül, Mark egyedül lakik itt. - Parancsolj. - adta a kezembe, majd leült velem szembe.

- Egyedül laksz itt, igaz? - kérdeztem tőle.

- Jah. - dőlt hátra a fotelban.

- Miért?

- A szüleim nem itt laknak. A munkájuk miatt Bécsben élnek, és csak a szülinapomon jönnek haza. 14 éves korom óta egyedül elék. - mondta.

- Oh, sajnálom... - szegtem le a fejem. Marknak sokkal rosszabb mint nekem. Én legalább néha napján látom a szüleimet. Ő pedig egy évben csak egyszer.

- Ne sajnáld. Jó így élni. Tényleg a jövőhéten buli lesz. Gyere el. - kacsintott rám.

- Itt leszek. - mondtam.

- Na akkor a szabályok. - csapta össze a kezét.

- Miféle szabályok? - ráncoltam a homlokom.

- A banda szabályai.

- Szóval a bandának vannak szabályai. Na halljam őket. - támasztottam meg a fejem a kezem segítséggel, ami pedig a karfán lelt megnyugvásra.

- Minden próbán ott kell lenned. Csakis nagyon indokolt esetben vagy felmentve a próbák alól. Fontos, hogy ha valami nem tetszik, akkor kifejtsd a véleményed. Például mikor egy új számot rakunk össze. A banda mindig a legjobbra törekszik. Ha lehet ne nagyon vonj be embereket a banda életébe. Szóval ha fontos próbáink vannak, a kis barátnőid ne jöjjenek ugribugrizni, és nyávogni. - mondta.

- Várj, egy barátnőm van, Sonja és ő nem az a típus. A másik barátom pedig Dave, ő pedig aztán végképp nem. - fintorogtam.

- Unalmas egy életed lehet, ha csak két barátod van.

- Hé!

- Na szóval, és mindig a banda az első. Fontos hogy a kapcsolat mindenki között szoros legyen, mert csak így adhatunk 110%-ot. - mondta.

- Szerintem ezeknek az elvárásoknak meg fogok tudni felelni. - kacsintottam rá.

- Akkor isten hozott nálunk. - nyújtotta a kezét, amit én készségesen elfogadtam, s meg is ráztam. - Holnap gyere be a garázsba, és akkor dumálunk a többiekkel, egyeztetjük a fontos próbák időpontjait, stb...

- Oké. - álltam fel, azzal kifelé vettem az irányt.

- Haza vigyelek? - kérdezte Mark hirtelen.

- Ahová legkevésbé menni akarok, az az otthonom. - sóhajtottam.

- Mi történt?

- Összebalhéztam apámmal. Ritkán jár haza, és akkor is mikor itthon van állandóan össze veszünk. De ez most más, szerintem most nagyon megharagudott rám, én pedig rá. - dörzsöltem meg a homlokomat.

- Akkor elvihetlek valahová?

- Mi oknál fogva lettél te ilyen kedves velem? - kérdeztem. - Eddig még csak azt se tudtat hogy létezem.

- Valami megfogott benned. - keresztezte a karjait maga előtt.

- Igen, és ugyan micsoda?

- A szemed. - jött egyre közelebb. Már szinte egy centi hely sem volt közöttünk. - És az hogy milyen szenvedéllyel játszol. - suttogta már szinte az ajkaimra. Kirázott a hideg, amint megcsapott a mentolos lehellete. A sötét szemében villant valami, amit nem is értettem. Majd egyszer csak hátrébb lépett. - Nos akkor eljössz velem egy kört a motorommal?

- A motoroddal? Van motorod és jogosítványod? - kérdeztem.

- Mi ebben olyan hihetetlen. - mosolygott.

- Semmi se. De elfogadom az ajánlatodat. - kacsintottam rá, majd megfogta a kezem és a garázs felé vettük az irányt. Egy gyönyörű chopper állt bent a garázsban, mellette pedig egy fekete range rover. - Te aztán nem vagy kispályás. - csodálkoztam.

- Tetszenek?

- Nagyon szépek.

- Na gyere. - azzal felült a motorra, felvette a bukósisakját, és az én kezembe is nyomott egyet. Felvettem én is, majd felültem mögé. A karjaimat átkulcsoltam a dereka körül, a fejemet pedig a hátára döntöttem. Mark kigurult a garázsból, majd fogalmam sincs hogy pontosan hova, de elindult.

IF I REMEMBER (befejezett)Where stories live. Discover now