77.

103 11 0
                                    


„Nechceš pomôcť?" potichu sa spýtal Masashi, hlavou vykúkajúc z dverí.
„Sme v pohode," Hikari sa na neho vyškerila a pomaličky hojdala dieťa na rukách, „bež sa vyspať."
Pozrela vedľa seba na posteľ, kde ležala Tanaris s mokrou handričkou na čele. Mala zavreté oči a blondínka pri nej vôbec netušila, či spí alebo nie. Venovala tak pozornosť malému Segawovi, ktorého jasno-tyrkysové oči Kazekageho sa konečne schovali pod viečkami. Ešte chvíľu ho kolíbala a súbežne s ním sa únava dostavila aj na ňu. Od toľkého zívania jej až pukalo v ušiach. Medička a dobrá priateľka čerstvej maminy bola trocha ustarostená. Inuzuka od pôrodu prejavuje chabé známky života. Presnejšie, jej životné funkcie sú v norme, no aj tak na podnety z okolia reaguje minimálne. Len leží, nakojí keď treba a cez slamku požíva jedlo. Spôsob, akým teraz existuje ju ničil a jej spoločníci trocha s hrôzou pozorovali prudkú stratu hmotnosti. Hlavne Sasukemu sa zdalo, že ruky mala vetchejšie a líca kostnatejšie. Nebolo to moc ružové, za to Segawa bol krásny a zdravý novorodenec. Žiadne komplikácie a tak bolo aspoň o starosť menej. Ratovať jedného aj druhého, ešte k tomu potom, čo Shizune so Sakurou museli naspäť do Listovej.


„Hikari," šepot so zvláštnym nádychom jej zastrel uši.
„Sasuke-sama," otočila sa na neho a rozhodla sa dieťa položiť do postieľky.
Tmavá vysoká postava pristúpila k honosnému detskému lôžku ešte po majiteľoch. Premerala si piesočnú medičku a z toho ona trocha stuhla. Ruky s malým Segawom mala pár centimetrov nad matracom. Sasuke jej pohybom tmavých zreníc naznačil, že ho má položiť. Okamžite reagovala a potom vystierajúc sa, sklopila hlavu k nalešteným parketám: „Prepáčte."
Uchiha trocha prehltol krútenie hlavou a rozhodol sa nereagovať na ňu. Radšej zmenil tému: „Choď aj ty spať. Budem s nimi."
„Ale, Sasuke-sama," trocha sa posmelila a mávla rukou, „vy ste neprespal celé mesiace, odpočiňte si."
„Nie," daroval jej ďalší očný kontakt a krv jej v žilách hustla, „ja som sa za tie štyri dni prespal až moc."
„Ako chcete," uklonila sa mu a on prižmúril oči jej smerom, toľká formalita.
Dala sa na odchod a nebolo jej všetko jedno. Nie, že by sa bála tam nechať Tanaris s tým, pre ňu dosť nepríjemným a zvláštnym človekom, ale skôr sa jej divila, ako to s ním vydržala.
„Sasuke-sama," zastavila sa na päte a vzápätí toho ľutovala, „ak by sa vám chcelo spať, príďte ma zobudiť."


Zahriakala samú seba, že sa vôbec ešte ozvala a nadväzovala s ním ďalší dialóg. Avšak práca, ktorú robila, spočívala v ochote a v tom, že nikto nič za ňu neurobí. Tak trošku čakala, že znova schytá facku od jeho odmeranosti, no odľahlo jej pri poloúsmeve na jeho bledej tvári. Popravde, sálal z neho obrovský rešpekt a tajomnosť pre ňu skôr strašidelná, než príťažlivá. Hikari si ľahla do perín a zaspala, utápajúc sa kdesi v snoch o piesku a slnku...


O niekoľko dní sa Suna prebúdzala do nedeľňajšieho rána, teplejšieho než zvyčajne. Pieklo na hlavu lútkara, ktorý do priestoru zahrabal rukami v domnienke, že potiahne slnko za šnúrku a ono zhasne. Pretočil sa na druhú stranu postele a až tak zaachkal, keď zacítil sálajúci chlad z neosvetlenej časti. Slabo rozlepil oči, aby videl na budík. Ukazovali ešte len pol piatej. Kankurou chvíľu načúval zvukom Shinkiho a keď zistil, že éter je čistý, spokojne zabrodil hlavu do vankúša. Už mal takmer tvrdý spánok, keď sa z kuchyne ozval rachot.

Okamžite sa strhol so srdcom v krku. Schmatol kunai a letel cez otvorené dvere dokorán do izby oproti, kde bol Shinki. Ovinul ho k sebe, na čo sa chvalabohu nezobudil a spolu s ním pomaly prikráčal k schodom. Zohýbajúc so zbraňou pred sebou ako defenzívnym prvkom, sa snažil zistiť, čo za rachot to ide odtiaľ.

Síce napol spal, no aj tak spoznal pobehujúce modré vlasy. Vydýchol si a pretrel čelo. Takto ho ľakať. Vrátil sa s malým do postieľky a zišiel do kuchyne. Sadol si za barový pult, očakávajúc nejaké slová. Snažil sa vstrebať, čo najviac kyslíku na sebaovládanie. Naposledy to prehnal a nechcel, aby sa to opakovalo. Naku chodila po kuchyni a rozkladala jedlo z nákupnej tašky. Araya s ňou nebol a to ho podráždilo.

Zmätený Kazekage (pripravuje sa revamp)Where stories live. Discover now